tempat

(15 Gambar) Taman Tema LEGOLAND Malaysia

Taman tema LEGOLAND Malaysia adalah yang ke 6 didunia  dan akan menjadi taman tema yang pertama di ASIA selepas Legoland Billund,California,Deutschland,Florida dan Legoland Windsor.Projek yang menelan belanja RM720 juta ini bakal di buka akhir tahun 2012.Ia terletak di Nusajaya Johor Bahru..Memang ternanti-nanti projek ni siap cuma harga tiket macam terlalu mahal  iaitu Kanak-kanak RM 110 dan Dewasa RM 140.



Harga Tiket

Lepas siap Legoland ni pasti  membuat orang berfikir nak pergi Legoland Malaysia ke atau Universal Studio Singapore atau kedua-duanya kerana kedua-dua tempat “berstatus Antarabangsa”..Yang pasti kalau kita ada duit,kita JALAN~

Comments 35

  1. conan

    persoalannye,nape buat kt johor?? jauh la nk pg… huhu..

  2. Mereng

    Kat mane lokasi legoland ni?

  3. conan

    kt area Nusajaya Johor.. 😛

  4. cik nourell

    jauh ke? at least dlm malaysia lg.. harga tiket tu standard harga tiket taman tema antarabangsa.. lebih kurang je ngn harga tiket masuk USS.. USS dh g, nk g legoland lak.. cant wait!! proud to b johorean.. lalalala…

  5. conan

    area nusajaya johor.. huhu … kalu x silap Nusajaya ni Bandar yg sedang dimajukn dan dikormesialkn sbb smpadan singapore..dkt dgn Johor Bahru dan Tg pelepas..

  6. PEMAIN CONGKAK ANTARABANGSA

    ape salahnye build kat johor…agaknye dorg nak tarik pengunjung dr singapura kot…ape pon kite yg dok kat jb ni senang le kelak.jgn jeles ye?ni nak pesan ckit kat budak adibah tu,haa…bile da buke,meh la dtg cni.kot2 bleh sangkut ngan mamat johor. Kih3

  7. tak sabar nak bawak anak2 gi legoland.. bapak bawak anak2 gi legoland..dropkan mak eh kat JPO.. hihiiii

  8. ziela

    nusajaya, johor …. saya beruntung duduk kat johor.. best… dah la ade Johor Premium Outlets..la ni ade LEGOLAND.. saya bangga jadi rakyat johor dan Malaysia…

  9. dafuq..kat johor,so what ? -..-”

    itupon nak bangge.lol..

  10. Sha

    Mahalnye tiket….

  11. norulez

    xkisahle kat mana pon.. ada org sanggup nak pi disney hong kong, uss singapore.. tp, bila nak pi legoland johor, berkira plak.. kenale belanja dalam negara utk tambahkan lagi ekonomi negara.. kat johor blom banyak tarikan pelancong.. slu. kat negeri tengah dan utara je.. apa salahnye, johor plakkan? banyakkan berjalan… cuti2 malaysia maa..

  12. Aduhaiya

    Hmm… tiket mahal… Untuk Malaysia saja mahal… tapi murah bagi orang Singapura dan Brunei sebab
    RM110=S$45.83=B$45.83
    RM140=S$58.33=B$58.33
    dan pelancong asing… cth…
    RM110=AS$36.67=UK£24.44=KWD9.82
    RM140=AS$46.67=UK£31.11=KWD12.50

    bukan ke murah harga tu… yg KWD tu Dinar Kuwait (Mata Wang termahal di Dunia; KWD1=MYR11.20)

    huhuhuhuhu

  13. sarah_nina

    sebenarnya harga tu bolehlah tahan. Aku gi Tokyo Disneyland lagi lah. 5800 yen. (dalam RM200 kot) Itu 2007.. sekarang harga dia tatau.. Kos perbelanjaan nak dirikan legoland ni kan mahal. Belum lagi masuk kos maintenance lagi. Kalau murah sangat nanti. Cukup 5 tahun dah tutup.
    Kalau orang kita sanggup gi hkg utk tengok Disneyland. Gi Singapore untuk tengok universal studio.Takkan lah legoland tak boleh.. kalau tak ade duit.kumpul duit dr sekarang hehehe..

  14. mysterious

    mahal gler ticket…
    tpi rasenye lagi bgus harga ticket dibhgikan kpda 2…
    org tempatn n pelancong…
    bleh la murah cket ntuk rkyat mlaysia… Ngeh3x

  15. arina

    mahal bagi rakyat malaysia, murah bagi foreigners. haih.

  16. kikin

    nak kira kos penerbangan diorang lagi. . lg mahal dr tiket kite tu. . apepun bangga sbb dbina d jhor. . tggu. . ade lg tmn tema yg akan di bina kt jhor. . kt area desaru. . huhu

  17. no name

    wah bestnya kt johor eh. kna kumpul wit ni nk bwk ank2 g cnie. yippie..hidup johor..!!

  18. nanalin

    best2!! leh bwk fmily yg kt kedah n kl dtg cni nt

  19. Elle Linda

    Universal Studios Singapore tak brapa heran sbb aku dah gi Univ. Studio Florida…lagi gempaq di USA tu…Singapore nye tak heran… nak gi Legoland laa… 🙂

  20. R-Online

    Sepatut nye buat harge utk visitor local gn international, mcm cosmoworld times square dgn sunway lagoon wat tu ha, baru la fair

  21. ako

    wat cam sunway to.. local yg ada ic ada diskaun..

  22. kl dah byk tmpat bersosial..,lau asik wat kt kl je..jenoh la org utara slatan timor barat nk dtg..bg can la wat kt johor..kene plak TPM org johor..pe g..kasik pecheah ler johor..hehe

  23. linda

    x sbar rsanya nk pi Legoland…apa salahnya buang duit kt negara sendiri kan? kta kna support negara kita..hidup Malaysia…hidup Johor…i anak jati Johor…

  24. KL peace yo

    ntah jauh bebenor ke johor tu ape pasal..putrajaya kan ade lg space..dekat skit warga2 kl nk pi..huhu..idea kt johor seyes merugikan..menyusahkan warga kl..dhvla tiket mahal pastu transport lg nk kesitu..klu kat kl senang skit pelancong2 nk dtg..hehe

  25. mariana

    mohon share ye

  26. nur azalina bt aslar

    saya harap dapat 5a dlm UPSR. kalau saya dapat 5a saya nak mintak pergi ke legolent….:’)

  27. ade

    desember saya hendak ke legoland, sebaiknya cari hotel di daerah mana supaya tidak jauh dan mudah transportasi

  28. muhd hasif

    Ala..mhal2 pn bkn g ari2 an..len la aq ari2 g..coz kje at c2..huhu

  29. ena

    Dah pegi seronoksgt

  30. fighter

    x ksah r kek ne pun.. klu nak poei(pergi) tu ttap akan poei kan..
    nak sribu dayo.. xnak bnyak r bunyi..
    klu raso xdo duit tu duk ontok2(diam2) kek umah..
    mandang(tengok) yo lah org lain poei
    den anak jati n9 pun rsa bnggo kek jhor sbb trpilih utk legoland ni..
    syabas johor, malaysia am nye..
    jom kito poei cuti2 legoland..

  31. eryn

    fuhh.. tak jauh dari rumah.. wahhh kojo kuek2.. kumpul wet.. haa dapat la poi lego land tu.. kihkihkih.. opss.. 2 pon dpt supprt diri sndr jek.. huhahe..

  32. aemy

    wow bestnya dapat pg sana……

  33. man

    aku duduk jb…tapi x mampu la nak masuk legoland…mahal sangat tiket..bagi orang2 macam aku yg keja kilang..nampak gaya tgk dari luar je la..huhuhu

  34. anti kl

    aku paling benci al0 org kl yg c0mment..sbb tu dlm byk2 negeri kt dlm msia ni,kl je yg sekli je aq prnh jejk..sbb aq bnci sgt kt kl..sakit hati sgt dy bila legoland buat kl johor..aq org n9 p0n x rsa dengki..org kl mcm sial..sbb aq de msuh kt kl sbnrnye…hahaha

  35. syamz azhar

    Kan best kalau MIMALAND ada lagi…? Tapi dah jadi sejarah..sapa pernah pergi
    MIMALAND mesti teringat nostalgia dia..the best theme park Malaysia have it on 80an..

Leave a Reply