Written by serenity | March 15th, 2012

Anda masih ingat tragedi Highland Towers? Tragedi Highland Towers merupakan tragedi runtuhan satu dari tiga blok kondominium di Taman Hillview, Ulu Klang, Selangor, pada 11 Disember 1993. Tragedi tersebut adalah satu-satunya tragedi bangunan runtuh yang pertama dan terburuk setelah Malaysia mencapai kemerdekaan. Seramai 48 orang terkorban dalam tragedi yang menyayat hati ini. Highland Towers merupakan tiga blok pangsapuri 12 tingkat yang dinamakan Blok 1, Blok 2 dan Blok 3.

Photobucket
Kini Highland Towers telah bertahun-tahun ditinggalkan dan mereput sebegitu saja. Blok 2 dan 3 kini dikatakan menjadi port mat-mat gian dan juga sering dikunjungi oleh kumpulan paranormal untuk pengembaraan dan penyiasatan aktiviti paranormal. Foto Ehsan Hoong.ster dari Forum Lowyat. Lagi 19 gambar Highland Towers dengan membaca entri ini sepenuhnya.

***


Photobucket
 

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

24 responses to (20 GAMBAR)Highland Towers – Terbiar Selepas Tragedi

  1. ibu fayruz amsyar says:

    takutnye

  2. eliya nafisha says:

    dah macam tempat berhantu

  3. pak mail says:

    cap tgn itu ngeri….

  4. lola says:

    seram yang tanda merah bentuk tgn kt dinding 2 ~~~

  5. hantu says:

    patut la tersenarai dlm antara tempat terseram malaysia..

  6. Fizz.My says:

    tapak tangan berdarah ke tu?

  7. PIAN says:

    DH BERKULAT DH HIGHLAND TOWER..RUNTUH SBLUM AKU LAHIR LG..NK 20 TAHUN TRAGEDI NIE..!!!!

  8. lola says:

    seram nyer…lagi seram yang tanda merah bentuk tgn kt dinding 2 ~~~

  9. afa says:

    patut kerajaan or pihak berwajib roboh kan jer bangunan tu..x de la masalah bkn2 dtg

  10. Badri says:

    takde kondom/bra pun situ!?

  11. sarah_nina says:

    berani ya orang yang ambil gambar ni..kalau aku lah.. jangan harap.. upah seribu pun aku tak mau…uhuhuhu

  12. meeradriana says:

    bulan lepas aq pujuk bf aq g ctu sbb aq teringin nk banggunan highland tower nih..
    sblm tu bf aq ckp klu nk tgk boleh tapi mulut tu kena diam(sememangnya mulut aq x leh diam)
    agak seram ar..
    gov should do something..
    xkan nk biar jer..
    tapi kiri kanan semua rumah org kaya, dorang x takut ek..

  13. mizz says:

    ms mula2 dok KL inilah slh 1 tpt yg aku tingin nak pegi tp smpi skg x dpt pegi…dpt tgk gamba pun jadilah…x penah miss baca berita dia ms dok kg dl…plg igt ada kanak2 tgh main kat playground ms bgnn ni runtuh tp x igt lak slmt ke x…

    rsnya org2 kaya yg dok sblh menyebelah tu dah lali kot ngn area ctu…

  14. sue says:

    saya tak kan lupa tragedi ini, sampai skrg saya masih simpan gambar2 mayat mangsa tragedi.

  15. ays says:

    cantik gmbr yg di ambil…

    haru bila mngenangkn tika kjdian runtuhan tuh…;(

  16. lyn says:

    ada tak sapa2 yg boleh emel ke majalah3 agar buat story highland tower ni, agar kita semua sentiasa ingat dan simpati kpd mangsa. Lebih elok lg kalo cover story tu sempena ulangtahun kejadian tu pd 11 disember nanti…. Ini adalah satu kisah trajis dan menyedihkan yg patut kita kenang

  17. axerox says:

    Highland Tower. aq ade dtg ngan member2 aku nk gi usha tempat ne. bgi aku tempat ne memang gempak senibina die. tpi seram gile time malam. mcm 2 bunyi :O

  18. Anonymous says:

    sape2 sanggup bayar aku..kalau aku bole tidoe kat cne..
    .kalau nak cri aku..

  19. anderson says:

    Hari2 aku pandang banggunan ni.. Sebab rumah aku kat au2 menara sri pulai, ,view dia menghadap highway duke n otomatik bukak sliding door balkoni banggunan tu yg aku nampak dulu.. Tiap2 mlm intai gak mana tau kot2 tiba2 ada org suluh menyuluh :p

  20. Anonymous says:

    sekejap nya .. masa berlalu …
    dh nk dekat 20 thn ….

  21. Anonymous says:

    Btol 2..wt lh imbasan kembali psal ht…

Leave a Comment

Optional