Info Semasa

(27 GAMBAR)Pembeli Beg Tangan Dimaki Hamun Penjual Kerana Bertanya?

Perniagaan dalam talian semakin berkembang maju di Malaysia, ini tidak dapat dinafikan. Ramai yang mengambil peluang ini untuk menambah pendapatan dengan berniaga di media sosial.

Namun ramai juga yang menipu dan memberi maklumat yang salah kepada pelanggan. Apa yang lebih teruk, pembeli yang tidak berpuas hati tentang barang yang dibeli dan cuba bertanya tentang barang itu kepada penjual pula dimaki hamun dengan bahasa yang kesat.


 photo 1.jpg
 photo 2.jpg
 photo 3.jpg

Suami mangsa meminta kami menerbitkan perbualan Whatsapp antara isterinya dengan seorang peniaga dalam talian di Instagram.

Apa pendapat anda?


 photo 4.jpg
 photo 5.jpg
 photo 6.jpg
 photo 7.jpg
 photo 8.jpg
 photo 9.jpg
 photo 10.jpg
 photo 11.jpg
 photo 12.jpg
 photo 13.jpg
 photo 14.jpg
 photo 15.jpg
 photo 16.jpg
 photo 17.jpg
 photo 18.jpg
 photo 19.jpg
 photo 20.jpg
 photo 21.jpg
 photo 22.jpg
 photo 23.jpg
 photo 24.jpg
 photo 25.jpg
 photo 26.jpg
 photo 27.jpg


Comments 52

  1. zieraclara88

    gila punya sial seller camni..mmg xlama la kalau biz cmni..

  2. lisa

    cam same je dua2 ku tgok… bahasa out~

  3. LISA SURIRUMAH

    Huh! Kurang ajar nyee.. Unfollow la minah ni kat IG.. bahasa teruk!

  4. jila

    sama je 2 x 5.. :p

  5. lin

    Eh.. Die yg penipu..die yg screen capture?

  6. lin

    habis la minah ni…pija majid punah la customers ko lari…budi bahasa xde langsungg

  7. Ms. Positive

    Sama! Mmg sama. Kita tau orang tu bodoh, kita layan juga. Pandai ke kita?

  8. rama-rama

    Sama je ngok seller ngn buyer. Dua2 xde budi bahasa. Hahaha

  9. kin

    i pernah beli handbag replika dgn dia ni..cakap 1:1 tp sebenarnya gred A je kot. dia mmg tak faham agaknya maksud 1:1 tu, dh la jual mahal..gambar nmpk cantik, bila dapat kecewa..tu 1st n last la beli ngan dia..malas nk gaduh..nnti dia ckp kalau nk sebijik mcm ori beli je la ori..masalahnya sekarang dia tipu ckp beg tu 1:1.. tapi hampeh, kualiti mcm gredA je.

  10. pijosss mojiddd

    Kesian nokkk pija majiddd. Aku 1st beli ngan ko aku bersabar lg ye nokkk dpt gred a biasa je. Ckp je hred 1.1 … haktuih gred 1.1 kau.. pastu aku tergoda lg tgk beg lv 1.1 kau…. aku agak2 betul la ni gred 1.1… skali dpt gred aaa jugak aihh. Beli paso mlm pon ado la nokkkk….. aku komplain kau block teruih aku…. jgn nk bela diri sgt ler. Mmg kenal sgt prangai gila hang

  11. hawa

    Ayat buyer n seller lebih kurang. Sama2 provoke walaupun memang sah salah seller…tapi perbualan awal tu nampak macam buyer pun sama naik.bila kita guna perkataan tak berhemah nak tuntut hak drp penyangak…..memang lah dah nama penyangak…bahasa dia akan lebih kurang lah. Apapun tak boleh jufge.nak kena tengok bahasa2 yg digunakan oleh buyer masa approach seller.baru adil.

  12. lbih kurang

    Same je cust dgn seller.. cust 2 asyik ckp tkpelah, tkpelah, tkpelah tpi mmbalas gak.. apolah.
    Seller 2 pn bkn nk mnta maaf or explain

  13. izuan kamarudin

    Sesape yg ade masalah dgn pija whatsapp die sekarang. Mane2 yg kondem tuh sile whatsapp tunjuk bukti pembelian dekat die kalau ternyata die jual beg cikai refund dobel die bagi. Bukti kasi clear okay melayu2 semua. Assalamm

  14. Ringgo

    Ni ke orangnya?

  15. hani

    Yea.seller nie mmg jenis xngaku salah..sy pun dah terkena dgn dia….tp xperlah..rezeki xberkat buat org mcm nie

  16. Tar

    Korang boleh check IG ni: HANDBAGSELLERPENIPU

  17. anisa

    Bahasa sama jer dua2….x boleh nak salahkan seller ajer

  18. umi

    Sy pon pernah kena ngn dia ni. Mmg xberkat rezeki dia. Haih…

  19. Niniluvu

    I pn bli beg gucci fake dgn dia……ok jew sbb I xexpact lbhpn bilew I bli on9……tp hrp semua seller jgnlh smpi berbhs mcm tu……tp dgn I tuari ok jewlh……

  20. dua

    Dua dua stupidoooo tp selalu benda ni yg akan start the api is the BUYER. Mmg kena buku ngan ruaslah kalau dpt seller sengal mcm ni.. ni kita pggl seller berani mati.. n buyer so stupod enuff to deal with this huhu

  21. Alahaiii

    Bahasa dua-dua pun sama kasarnya.

  22. pijasmajido

    ioss penah je deal ngn pompuan ni. ada je seller lain dah berbunyi ckp dia tipu gred. tp mmg sheols agak kurang berbudi bahasa sket. iols mmg dah unfollow sheols punye ig disebab cara mmg tak mesra alam langsung
    and ada jgk seller/buyer siap buat ig khas untuk sheols, mendedahkan yg sheols penipu.
    so rmai la jgk rsnye dah terkena dgn dia.

    so beware dgn candy furla aka pija majid inih

  23. Anonymous

    dah tu apsal tak refund je kastermer kat atas ni? nape nak defend diri sendiri dgn mencarut semua. klu ko dah tipu org astu maki kastemer mmg celaka sgt!

  24. Anonymous

    asal kene kondem je nak ckp melayu dengki dgn melayu lain.. puii melayu penipu!!

  25. aku Lisa

    dua dua nampak salah melayan.

    masing2 guna ayat kesat. dua dua pon sengal. hahaha

  26. Bedah

    Sama je…
    Yg si buyer awal2 lagi dah provoke si seller…
    bila buku bertemu ruas, baru nak cakap berbelit2…
    haiyooo.. hantok kepala maw ka?

  27. lala

    sapa sapa yang cakap perbualan mereka ni sama memng sengal.. dah memang hak org tu nak tanya ..sebagai seller kene la jawab…kene kat btg hdungkorang baru tau..fake2 pon duit kita maa… bukan bayar pakai daun

  28. christina aguilera

    mmg pon diz girl sgt kurang ajar. tanya byk kali dalam ig pasal price bag, haram sampai ke sudah x dijawabnya. whatsap mau pon wechat pon sama je. pastu beria promote jual bag 1:1 copy, padehal gred A. haram J nye pompuan. ade gak seller gini perangai buruk. nk carik duit dik oi, carik duit n rezki halal. nak tunang n kawen bagai, kena la jual benda btol baru la berkat duit tue dik oii.. kalo ko disumpah seranah semua orang, mane hidup ko nak berkat, hidup n belajar pon ke laut. tau nak melawa n menipu orang aje.

  29. boikot Pija Pijamas

    Ak penah beli beg MK kat ppuan nie…bkn nak cakap owg la…dye tulis kat situ ‘READY STOCK” ..then bila brg xsmpai dye ckp problem nk antar brg pa la….KEREKKKKK nak mmpus….xsangka kauuu jaahhh glamorr masuk abg nara pnya website…..dye mmg ckp lebih kurang…dlu ckp bz sbb blaja la…student la kata kan…pakwe dye xsilap ak itam2 cam mamak belukang…hoho…rmbut dye panjang, idung ada kembanggggggg….dye xbaik la maki owg cam tue…tya sepatah jawab bpatah2…klu kita paksa dye suh cpt post brg…dye mai anginn periodd dye …to pija majid a.k.a Pijamas cap sardin AAA berubah la…pic kat ig cantik…mai brg ,balut cam balut seluar dalam…..pheewwwww

  30. aptb

    Knp suami dye x publish kan mesej yg saller pulanagkan balik duit wife dye double n mintak maaf

  31. ihihih

    Ih ih ih… mmg nampak macam sama. Tapi adat berniaga, seller patut strive to achieve customer satisfaction, even u jual putik kapas sekalipun. I kagum ngn sorg seller offline, jual racun semut, racun tikus, racun cicak. tapi once ada complain dr cust , racun kurg berkesan , dia tukar dgn yg baru yg dia dah improve. dengan senyuman lagi. Nampak tak permainan LONG TERM BISNES dia. kira ” I nak U puas hati n U repeat order” .. Service & attitude penting sngt kan.

  32. mimi

    Just saying.
    I disagree lah buyer buat macam ni.
    Ni consider mengaibkan,
    If you nak screenshot, you kena screenshot from the beginning.
    Buyer do provoke seller tau sometimes.
    And bagi I, kalau you dah dapat refund you tak berhak nak aibkan seller macam ni siap mention nama betul lagi.

  33. Anonymous

    Buyer tu mmg annoyed…

  34. Anonymous

    Saya nak sgt tahu apa perasaan buyer lepas satu malaysia baca benda ni. She already learnt her lesson. Saya pun menyampah bila seller type mcm tu. Agak agak la bahasa tu tp hukan ke kat kbkto dah settle hal ni. Dah minta maaf berdamai bagai. Api vs api memang lah akan hangus terbakar. Sorang jd air boleh kot.ganjaran bersabar dan memaafkan itu indah

    Just saying

  35. seller yang kena maki dengan custo

    haii .. saya ada pengalaman .. jual beli barang dengan seorang customer dr FB .. nama biarlah rahsia ..

    cerita nya dimulakan dia beli wonderpatch perut .. barang delay , hari ke4 belum sampai .. bkn saya senyap , sy tlg check tracking , siap tanya dia , siap suruh bg dia num akuan nk refund sbb barang lambat sampai .. asyik pending kat hub poslaju PMK ..

    nak dipanjangkan cerita , mula nya dia dah bising2 .. saya malas nak layan .. just screenshot tracking dn bg dia ..
    kemudian , hari ke4 brg x sampai .. dia dh marah2 mana brg dia .. belum sempat sy reply ” kejab nk check tracking ” . dia dh maki2 , siap suruh sedekah duit kat masjid .. dan mcm2 lagi ..

    sekali sy check tracking .. barang kena self collection .. saya suruh laa dia g ambil .. sb alamat unavailable , tulis kat tracking tu .. bila sy suruh ambil , dia kata jauh .. malas .. walhal CHEMOR – IPOH sahaja .. bila suruh kol pos laju , send brg kali kedua , dia reply ” SAYA MALAS KOL POS LAJU ” .. sejak tu , sy diam sj .. sy laa kol poslaju , sy suruh kawan sy duduk kat ipoh g pejabat pos dan bgtau poslaju suruh hantar jgk kat rumah customer ..

    akhirnya esok sampai .. respons dia .. ” barang dah dapat .. lepas nih jgn dok berjanji kalau barang tak sampai ”
    sebagai seller , salah ke saya janji 1-3 hari bekerja , brg akan sampai .. term and condition poslaju mmg kata mcm tu .. pekara yg terjadi , jauh dr kawalan sy ..

    cuma , lepas nih .. hati2 laa dgn buyer mcm tu .. buyer tak sabar , tak boleh dibawa berbincang .. terus nak maki ..

  36. Anonymous

    Cuba kena kt batang hidung kau ke mak kau ke adik kau kakak kau baru tau rase dia cmne. Dh maki kua semua mencarut senang senang mntk maaf. Bodoh perempuan cmni kesian muka buruk same ngn mulut busuk longkang kau tu senah rempit

  37. Anonymous

    Tlg mak juai nasi lemak je la pija oii…klu nasi lemak mak ko pn fake jugak xtau nk kata…????????????

  38. cikputih

    Buyer ni pun kena gala bertolak ansur.. si buyer ni xbagi tgk pun perbualan dari mula lagi.. rasanya dia kot yg problem ni.kalo sya ni xpaya layan org macam ni.refund trus ja duit dia kalo banyak demand.kalo dilayan leceh n buat org menyampah lagi.sya paling xsuka dgn buyer mcm ni.c seller ni pun xpayahla guna bahasa kesat juga dgn buyer.. maknany dia tu sama level dgn buyer mcm ni coz dia pun sndiri guna bahasa kesat.

  39. Anonymous

    Betul tu. Kat kbkto kemain dah minta maaf salibg maafkan bagai. Pastu ungkit lagi. Dah dah la tu.

  40. ququ

    makaih, pnah kot add die ni kt instagrm, tp dh x follow dh.. x sangka lak die lyn customer gni..

  41. Anonymous

    saller tu apa? dye tu apa? ejaan cam budak bodoh.

  42. Anonymous

    lainkali, jangan menipu customer, klu barang xdegred, ckp xde gred.. menipu dah la berdosa, lagi nak maki2 org.. lagi satu, dah la tipu gred, jual barang defect pulak! dah kenapa???

  43. bobo

    Faham sangat noks.
    I pun jual online. Barang pre-order. Customer ni kalau order barang, bacalah dulu ig elok elok, tengok pre-order ke ready stock ke apa. ni bgtau terus nak minta no akaun. kita as a seller pun assume dia dah baca terms and condition lah, pastu untuk barang pre order, customer kena paham ada ETA (Expected Time Arrived). Tanyalah seller tu ETA tu untuk date sampai supplier ke sampai customer, biasanya ETA adalah tarikh sampai supplier.
    Ni bila sampai tarikh ETA dok bising kat I kata barang tak sampai, pastu I kata tu tarikh sampai tempat I, pastu dia siap sound lagi, jangan berjanji kalau tak pasti, faham?
    I pun jenis sabar je, layan je lah, dalam hati lepas ni takmau deal dengan dia dah. Dah dia sound sound I kan. Tup tup selang 2,3hari nak repeat order, I taknak amik dah, tapi dia merayu rayu pujuk pujuk bagai. Tapi sorry lah, I taknak. bukan tolak rezeki tapi most seller ni jual sebagai side income, dan ada life sendiri. I tak nak lah deal dengan customer yang susah nak runding tapi harga nak murah dan siap nak discount lagi.

  44. Farah

    Salam semua… nsht sy pd org2 yg bakal membeli dgn Licious_Candy_Furla (owner nama Pija Majid) ni, jgnnlah beli dgn beliau sbb dia mmg penipu. Sy x penah beli dgn dia tp sy penah jd seller mcm dia. Tp brg yg sy jual mmg 1:1 bkn mcm dia ni yg brg gred A ngaku 1:1. Mmg kena maki lah jwbnya. Mcm mane sy tau dia mmg penipu walaypun sy x penah beli dgn dia? Haa…sbb sy dh bertahun2 menjual beg replica high grade n sy dh pandai menilai grade brg dgn melihat gamba shj. Drpd gmba2 yg dia publish kt ig dia, mmg x padan dgn caption la kan. Pcya la ckp sy, Pija Majid hanya menjual brg grade AA sbb tu beg LV Speedy yg jual tu hanya tukar color di bhgn tali beg dan tidak di bhgn lining bag. Dia akan mengaku beg ori pn mcm tu. Itu sume dusta yer. Rajin2 kan google gamba brg ori sblm beli replica. Tlg la report ig minah ni smpai kasi tutup. Kesian sbb dh ramai sgt kena tipu n skrg follower dia dh skt 80k. Byk lg yg bakal kena tipu.

  45. Rina

    Alhamdulillah Allah lindungi saya dari membeli kat IG licous_candy_furla ni. Saya ada jugak terminat dgn bag prada and LV kat IG ni, all pics dia very convincing. Dah niat nak order tapi tergerak nak google dulu if ada apa2 negative info pasal seller ni, rupa2nye terjumpa this bad review.
    Syukur selamat duit titik peluh saya…..

  46. kaknab

    dia mmg seller yang mulut jahat.. skang ni jual iphone pulak.. baru tanya sikit dah kena maki kepala otak semua.. saya tanya leklok tapi dibalas dgn bahasa yang sangat teruk.. tapi nak marah pun buat apa .. nasihat saya kalau nk beli dengan dia jangan banyak tanya.. takut kena maki pulak.. kalau rasa was was nak beli tu, tayah tanya banyak2.. konpem kena punya dengan dia.. so better beli kat tempat lain je.. dah la penipu dan biadap ..

  47. Teraniaya

    Haha last komen is tahun 2016, meh sini.. Seller ni norhafiza bt majid ni sampai ke tahun ni masih berniaga.. Ig dia, nm.brandedd, dan tuka plak p gudangg.murah..awas.. Dia penipu. Ramai still terkena termasuk sy sndri, brg x hantar, nom blok or off, pastu diam. Wauuu.. Hidup lg manusia macam ni.

  48. Anonymous

    as salam. saye pon pernah terkena orang macam ni. orang melayu bila dah dapat duit dia layan customer macam apa je. saye sumpah saye x pernah guna bahasa kasar dengan dia. tapi dia cakap saye customer cerewet sebab tanya soalan ttg barang yg dia jual. boley pulak tuduh pembeli macam tu. dah la tipu duit orang. lepas tuh sombong dan angkuh dengan rezeki yang tuhan berikan dia selama ini. dia kate dia x pandang la setakat duit saye rmxx ni. ini orang dan no yang mesti dielakkan kalau awak x nak jumpe penjual yang tidak islamik ni. 010 575 7564. dia jual barang tcf hijab basal border. tapi perangai tak macam islamik mana pon. kalau nak berdakwah ke dia silakan. dia bila dah dapat duit, mula berbahasa kasar dan block no. wslm. semoga info ini berguna.

  49. Anonymous

    dia guna ig @gallery_bawal_murah. semoga info ini berguna untuk orang yang nak online shopping di instagram. yang peliknye di fb dia bila kita click salah satu link dia, kan rick roll ke mamat awang hitam mana ntah. macam nak hack no akaun orang je. sebab tu kot dia nak sangat no akaun orang. be careful.

  50. Mohd zulhakim amry Ghazali

    sua ada bag tangan wanita lv orgnal made in spain rm12k nk jual half price..call 0124643780 ada 1shja..siapa cepat dia dapat

Leave a Reply