Santai

Anak Pening Kepala Sebab Tidur Lewat & Main Phone, Doktor Kecewa Dengan Sikap Ibu Ini.

Today hakak memang pissed off gile. Datang seorang mak bersama anak perempuannya yang berumur 17 thn (ye spm tahun ni)

Mak : doktor, anak saya pening2.
Me : oooo pening. kenape pening, buat ape semalam?
Mak: ha tula die, smalam tido lambat kol 12 baru tido, main handphone
Me : demam, batuk selsema? Masalah lain ?
Mak : takde doktor. memang pening je

Clinical examination smua normal

Me : so datang ni sebab nak cuti sekolah ke?
Mak : haah, dah tak pegi sekolah sebab pening (pandang muka budak tu yang mmg sepatah pun x ckp dr td).
Me: ‘dik, awak expect saya untuk bagi cuti sekolah sbb awak pening kepala sbb tido lambat main handphone?

Puan, kalau saya taknak bagi mc, kira ponteng la kan?

Mak : haah doktor, kira ponteng
Me: kalau saya tak nak bagi mc boleh kan?

U should see her mother`s facial expresssion

Dik, thank god u cant see my poker face behind the mask im wearing..

Parents, kenapa buat anak macam tu?

Ni bukan kes pertama, makin banyak la kes macam ni, Anak berlari2 dlm bilik and minta mc dengan doktor. Kalau anak tu dah boleh berlari, awatnye takleh gi skolah?

U r showing serious bad example to ur children
U r nurturing an mc seeker

Generasi malas nak belajar
Generasi malas bekerja

Tak nak keje tak nak gi skolah, minta mc

And u r ranting this and that, bla bla bla.keyboard warrior, dielah champion..

Sigh

Is this our future generation?

Kredit : Dr Nur Ain Mohd Ghazali

Leave a Reply