Written by AmazingNara | August 17th, 2010

ayat-ayat cinta

Apa pendapat mereka-mereka yang dah kawin? Betul ke tak ayat-ayat cinta nie?

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Baca lagi untuk ayat-ayat cinta terbaik ~~~

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..


Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…
Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

36 responses to Ayat-Ayat Cinta Terbaik ~~~

  1. lola says:

    erm….tak jugak…sesetengah je aku rase…
    parents aku dh kwin 25 taun still romantic je….

  2. fazz says:

    yeker?????
    x ume r..
    it’s just for fun right, nara???

  3. aries_april says:

    funny la..
    tp..mmg kbnykan mcm ni la pas kawen..
    :-)

  4. violet says:

    x taw la nk hbq..cek tak kwen lg..
    abg nara t law kawen x maw na wat lgu ni
    ;)

  5. fifie says:

    hahaha x sume camni kot…

  6. N's says:

    CUBA KEKALKAN YG 6 MINGGU PUNYE…SURE SWEET JE RUMAHTANGGA…

  7. terrarossa says:

    hehehehe..klaka baca artikel ni…

    hmm…apa yg aku boleh kata….pilihan ditangan kita…kalau kita pilih utk kekalkan situasi 6minggu walaupun dh 16thn kawin..maka situasi 6minggu tu laa yg akan kita lakukan…tapi kalau kita pilih utk yg lain…maka lainlah jdnya….

    so….pilihan ditangan sendiri…selamat memilih….^__^

  8. miss_pinky says:

    haaha,just for lesson.
    lumrah kan,couple pn cmtu,at least,slh srg jgn keras kepala.
    n appreciate each other till the end.

  9. Ibu Murni says:

    adat la tu.. mula2 mmg teruja..

  10. cutemummy says:

    kalo nak tau… kena la menikah & kawen dulu… hehe

  11. eyda says:

    sedangkan pantai lagikan berubah…inikan pulak insan bernama manusia…tp bukan semua cam 2….bergantung siapa pasangan kita….

  12. [...] diri sendiri yang susah. Sekian pesanan khidmat masyarakat dari kami team BeautifulNara.comP.S: Ayat-ayat cinta terbaik yang pernah kami dengar.Yang Ini Pun Best Jugak:- nuffnang_bid = "51ffa0ccc026bc248afacfe2b811a90e"; Tags: mlm jahat, mlm [...]

  13. Sarah Lam says:

    Kalau boleh biar maintain romantic sampai ke akhir hayat…

  14. Fieza says:

    Alamak, I baru kawin 2 tahun dah nampak macam 6 tahu tuh jer… eheheh

  15. oleochemical says:

    begini la cinta manusia… walau di pegang, walau di agung, walau di puja macam mana pun ia tetap akan mencari yg lain, ia tetap tidak sempurna, ia tetap tidak menghargai….. sebab manusia ini tidak sempurna…

  16. AnneDeSilva says:

    kelakar pon ada..
    benarnya pon ada..
    cume kita sndri harus bijak memilih situasi yg kita nk..
    kalau baik yg kita nak InsyAllah baikla yg kita dpt tp kalau niat berumah tangga hanya utk enjoy sekejap jek..
    sorryla takkn bertahan lama la rumah tangga tu..
    Doakan yg terbaik utk sy juga ;)

  17. ewiezz says:

    xdelah smpi camni… moralnya bercintalah lepas kawen. yg penting iman tu kena teguh, menyayangi pasangan kite kerana Allah kerana cinta dan sayang kite kpd Allah lebih Agung…

  18. bujang3 says:

    perasaan berubah dengan masa ????

  19. KILLA N AEDA says:

    ewww …
    mane der …

    parent aq x mcm tu pon …

  20. cikpia says:

    my parents sampai skarang romantik laie…. hhhmmm, bley wat jadik idola nie….

  21. cikgulala says:

    certain orang jer kot…parent saye dah 42 tahun kawen..still lovey dovey lagi

  22. leeya chomey says:

    senag jew..salah sorng kene pandai kekalkan ke romantikannya..mmg akn ade pudar cket dr yg mule2 saat kenal..tp i rase ok jew kalu salah sorng slalu push sorng lagik maintain bende tu..cnth..kalau da ame x mekap2..skali bermekap sakan tak ke cair suami..nti dier romantik ler..like my mim da 32 tahun kwen..melaram jew..ayah pon nk dok berkepit jew..=)

  23. nasha sofea says:

    kelakar….ada betulnya! biasalah tu….

  24. Reyza says:

    ayat2 cinta berceritera tentang aku dengan dunianya…… (“,)

  25. AS says:

    i hope..my hubby and me not in this species..

  26. name laa..!! says:

    kelakar tul..
    tp ada 2 sbb jer orang laki cari len..
    1-sbb lebh ksh syg..!!
    2-sbb kurang kasih syg……
    sebenarnya ap yang kta jd lepas kawin adlah plihan kita..
    so..jika u masih jumpa@lihat orang yang korang sayang arini..hargailah..
    sbb esk belum tentu dia milik kita..sbb esk belum tentu dia ada kat dunia ni lagi..

  27. piepah shumeyl says:

    tp hbby i nati,,takkan mcam ni,,ktowg mesre pai blur2 ! hee<3<3

  28. aN says:

    oPs………

  29. mayastella says:

    prkare mcm ni brlaku..kadang2 krane salah kite yg tibe2 brubah.tp kalau brubah diri dn perangai buruk xpe.. tp jgan brubah ati.baru aman rumah tangga..

  30. shu lal0la.. says:

    huhu…spew r tue…sian !!

  31. naz bCL says:

    parent aq mcm 2 lah…lebih kurang je ayat yg d’gunakn tu dgn ayat parent aq…

  32. dax sempoi says:

    jooooooooooooo

  33. arif says:

    terbaik

Leave a Comment

Optional