menarik, Pelik

Bila Gadis Malaysia Punya Wajah Hampir Seiras Dengan YoonA SNSD

Baru-baru ini memang kecoh apabila seorang gadis tempatan dikesan mempunyai wajah hampir seiras dengan bintang K-pop dari kumpulan Girl’s Generation (SNSD), iaitu YoonA.


Photobucket

Malah laman Allkpop turut memaparkan tentang persamaaan ini sebelum ini. Gambar gadis ini kemudian menjadi viral dan hangat dibincangkan di forum-forum dan blog peminat k-pop.

Khabarnya juga, Twitter gadis tersebut juga telah bertambah followers sehingga berbelas ribu. Macam itulah penangan k-pop, bila wajah anda serupa macam salah seorang superstarnya.

Bagi kami, gadis ini lebih cantik lagi (bersedia untuk dilahar oleh peminat k-pop). LOL. Lagi dua gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

Comments 71

  1. Observer

    Yg penting, dia tak buat plastic surgery. Cantik asli…..

  2. zzzz

    biasala tu dlm dunia mmg ad 7 wajah serupa..tu semua kejadian Allah..pape un..yoona junior ni lbih sopan,manis n pling pnting beragama islam…comel! ^_^

  3. arrghh..comel ! comel !comel !comel !comel !comel !comel !
    dah la tutup aurat sempurna!

  4. Anonymous

    tgk twitter die @apple_effa compare la gmbr2 die ek

  5. Anonymous

    tgk twiiter nih @apple_effa

  6. GalaZy

    dia sgt manis dr yoonA~!!!
    yoonA cute tp yang ini cute & manis. org manis mmg tak jemu dipandang 🙂

  7. yuna hidong lebar

    seiras menda!!! perasan nak mampuihhhh..puuuiikkkk!!! snap pic saje je buat2 muka bajet comel..dh mcm muka acapan aje..kahkahkahkah

  8. kipassusahmati

    comel budaknye..

  9. PHD

    komen kau mcm kau dengki jek kan
    melayu mmg ramai hati perut mcm kau
    PENUH HASAD DENGKI…
    haktuihhhh

  10. meeeeeeeeeeeeeh

    sah sah ko pernah try buat.. lepas tu tak jadi.. buruk nak mampus..
    pastu bila orang lain buat.. jadi cumel lawo..
    jeles kan???
    yaaaaaaaaaaaaaahahha

  11. ice

    no laaah… tak kene lahar ngan kpopers… sbb mostly kpopers mmg tau minah ni iras yoona..and mmg effa ni nampak lebih inesen gitu…

  12. jack

    bodoh melayu ni ak tgk
    keje nk dengki je
    patut la ak tgk melayu ni x maju2 sbb perasaan hasad dengki ni mcm dh ad dlm genetik melayu
    dh la keje pn malas tau nk gaji tinggi je tp keje malas nk buat
    mmg patut pn melayu dpt gelaran genetik paling useless di alam semesta

  13. atok

    buat 2 cam burit!!

  14. SONESONE

    orang korea smua tak bising pun, diorang puji lagi adalah.. yg org melayu pulak nk kutuk2.. mmg betullah melayu nie penuh hasad dengki..

  15. aku seiras ashton kutcher

    mana ada sama/seiras, memandai ja author article ni nk buat citer. post la cite2 yg amazing skitttt. boring laaaa.

  16. aku wong jowo

    kikikiki nasib baik aku ni orang jawa..takde la terasa sgt kn??

  17. Saya pun comel

    Sama dekat mata kott.. Perempuan ni comel. Sbb dia comel & tutup aurat.

    Sebenarnya aku tak minat Yoona & girl generation nih.

  18. bukanpeminatkpop

    tak sama sgt la..tp bg aku budak ni lg lawa dr yoona tu.

  19. Anonymous

    dua2 x la cantik sangat.. biasa je..

  20. mad

    wei ape twitter dia ? nak follow jugak. haha

  21. Insan Biasa

    jaga mata… jaga hati…. jaga diri…..
    cantik 2 sekejap aje tuhan boleh amik balik…

  22. suria

    Subhanallah…Alhamdulillah…

    moga kecantikan ini terpelihara jadi wanita n isteri yg solehah…amiiin

  23. ysys

    Cantik sangaaaaaaaat.aku sbg perempuan pn rs die lawa.sapa yg kutuk tu konpem dengki hahahahahahahaa.

  24. cntik laa….yoona laawa pun bg aku…tp rabiatul ni lawa..manis…

  25. nur

    gambar last skali xde iras langsung.
    mungkin sbb die bdk lg so kolagen masih byk di badan. (ayat dengki x)

  26. jejailani

    macam BCL isteri ashraf sinclair lah

  27. yaya

    comel la..asli lagi..ade kawan aku pon rupe uee(after school)..kalo tengok anak ziela jalil pon si julia tuh sebenaye ade iras yoona

  28. Scha

    bagusnya komen cik,, camni la melayu.. penuh dengan hasad dengki. kalu mcam ni je terus,, mmg xkan maju la melayu

  29. missdee

    comelnya Yoona Malaysia ni.. Ciptaan Allah semuanya cantik.. :’)

  30. aku xkenal sgt GG nih…tp girl neh mmg gler comel!!!anugerah Allah..syukurilah..xperlu nk jeles,ok!dia xmtk duit hang!

  31. ada la jgk tp si effa tu lg comel kot

  32. buble

    comelllllllllllllll n setuju yg dia lagik comel dr Yoona.. 😉 yg penting bertudung litup x dedah sana sini… jugak x fake surgery cam kpop stars…wakaka.. Ciptaan Allah..kan dah kata..ada 7 rupa seiras kat lam dunia nih..ni salah satu. ^_^ tapi cuma satu jek terkilan…..asal gambar buat muka comel2/??? kan dosa tuuuuuuuuuuuuu…sedih tau..kita Islam..buat lah cr Islam SEBETUL2NYA.. muka dah comel n tudung pun labuh.. pasni harap xyah lah post gamba muka comel2 satu dunia boleh tengok..dosa2… papepun tu adik kembar Yoona..harap pasni x sombing bongkak bajet perasan lupa daratan dan seangkatan dgnnya ya..!!!!! all the best 🙂

  33. buble

    yoona n her..dua2 comel..bukan cantik..lol..pendapat akulah.. 😉

  34. Anonymous

    kutukla dia..krn apabila kita ktk seseorg insan itu bererti kita megutuk ciptaan ya..munasabah la diri and semua..

  35. sedar diri

    MENGATA DULANG PAKU SERPIH…MENGATA ORANG DIA YG LEBIH….PAPAPUN….. CIPTAAN ALLAH INI INDAH….SO JGN MENGHINA N MENCACI……

  36. Nanda

    ap jdi dgn ko orang ni,muka dia cantik anugerah ALLAH tak payah lah nak memaki dan tak malu jg k ckp bangsa sndiri bangsa paling tak guna….

  37. Nenek

    -.- Melayu Sama Melayu Pun Nk Dengki Ka ?

  38. Cik Tonah

    Comelnyeeeeeee !!! wanita solehah =)

  39. aku melayu yang xdengki

    dia cantik.pada aku dia cantik dan bertambah cantik sbb tertutup auratnya.cantik tu universal.kalau cntik paras da kira package.tp dia nmpak lebih cantik sbb dia jaga aurat dia.

  40. Anonymous

    mata dye sbijik macam yoona

  41. kesian la kt budak tu..ramai sangat org kcau die..admin tolong buang blog ini..buat stement lain..kesian plak kat budk tu..smpai ssh die nk lyn org…huhu

  42. senyuman dia tu nak sama ngan yoona

  43. Din Pukimak

    Boleh buat bini ni. 🙂

  44. riana

    btul tu kak effa lebih cantik dr yoona

  45. suke kpop

    aq pn fanatik ngan kpop gak…
    tp serius aq ckap bdak ni lg cntik,cun n comel dri YoonA!!
    don’t wory Nara Oppa…kmi x kn lahar awk!!

  46. zarul 2pm

    yoona tak buat plastic surgery…yoona antara artis yang natural beauty..becoz i have been in korea and i befriend wif korean, so my korean fren told me that yoona is one of the natural beauty artists..

  47. Magnificent site. Lots of useful info here. I? sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your effort!

  48. yosh ape pon xbleh

    nama pon dh idong lebar.. msti cam muke lembu kn.. xpasal keje die jeles je.. booooooooo….

  49. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

  50. YoonHyun

    i like this girly girl!!! she’scute!

  51. Life Complete

    Tu hal private dia..
    Tapi yg pasti.. she’s not Yoona.. she’s Afifah

  52. hana

    comelnya dia…lagi cantekk daripada yoona snsd..kita patutlah berbangga kerana mempunyai seorang gadis yang menyerupai muka k-pop!!!! yang penting tutup aurat..

  53. hana

    comelnya!!!

  54. mangkok

    Hidong lebor oi, nk kate ko bute ko ble plk taip n komen n ble kenal acapan plk, aku rase ko ni hati sakit la. Sepatutnye kite suke tgk ciptaan Tuhan yg sebegitu cantik, ni ko nk ckp bdk tu bkn2 plk. Ko upload gambor ko meh, biar aku tengok pastu ble la aku kutuk ko. Sbb dr pengamatan aku, kl hati ko ng mulut ko busuk, mcm tu gak muke ko. Udah2 la ko nk pk -ve woi, baik ko bace buku bsumber ilmiah utk tambah ilmu kt dada ko supaye ko ble mbezakn sesuatu bende n beri pendapat yg bernas dr komen bodoh bahlul sengal serabut ko tu. Ha ni nk bgtau ko satu ilmu, muke ko yg buruk tu g hantar laser kasi cantik xpon ko benamkn dlm kolam taik lg bagus. Bodoh punye org

  55. fyeyi

    yg komen bukan2 tuh.. dia musti jenis hati busuk & muka pn mungkin buruk jgak.. tu yg dengki tuh.. anyway rabia’tul afifah memang cute.. sejibik dua bijik mcm awek korea.. kn..?

  56. pooja

    ade org dengki la pulak
    asal kutuk ciptaan allah?
    dh memg muke dye mcm tuh
    ntah2 yg dengkim tuh muke lg hodoh cm cipan
    😛

  57. sone?

    perhh! cunnya ? tapi serius dia nampak lagi ayu dan cantik bila menutup aurat 🙂 tapi sekarang baru aku sedar ramai org melayu yg dengki dengan benda mcm ni.

    *orang tutup aurat ko kutuk yang tak tutup aurat kau keji. tak faham aku dengan korang ni -.-

  58. SIMSIMI

    CANTIK & C0MEL

  59. Anonymous

    org yg komen lpas sy pun cun jgk..subhanallah

  60. sue

    eh kenal lencana tu.. SMK HILLCREST kan

  61. Anonymous

    salam ‘ comel sungguh la kembar kak yoona ni. sudah tentu ramai org suke kat awk kan. bes nya dapat tengok org muka sama dengan yoona . muka awak sama dengan yoona . muka saya sama dengan tiffany. sorry la kalau ayat tak berapa sedap. sebab saya orang kelantan. kebolehan saya pandai bahasa korea. eh kenapa orang lain yang komen awak ,kata muka awak tak seiras dengan yoona. awak jangan terasa hati sangat sebab orang dengki dengan awak. maklum lah kan awak kan muka sama dengan yoona . awk ni memang cute. daripada iskandar . warga smkkd.

  62. Anonymous

    Bodoh lah sape yg nak kutuk2 org ni . die kate org mlayu suka kutuk org tapi die pon org melayu aq kasi terajang karang p tersangkut kat menara paris.-,-

  63. Anonymous

    mende ahhh biase jer…sapeyg follow tu nmpk sngt x ikhlas..semata gilerrr

  64. Anonymous

    Ada twitter dia x ?? Or anything else ??

  65. Hei,Yoona tu cantik secara semulajadi hang tau tak?Tapi,budak tu kenalah bersyukur sbb dia dh ade muka yg seiras Yoona SNSD..

  66. Betul betul betul.Dhlah muka cam monyet.Perasan comel.

  67. hakim

    Yak..tu dio, anak sapolah tu comel lotenyo laa nih..

  68. SONEMY

    instagram dia: @r.a.effa

  69. SONEMY

    sape SONE dan minat Yoona cm aku boleh tgk ig dia @r.a.effa

  70. lyra yasmin

    aku tak minat yoona tuh.ramai peminat. tapi dalam snsd dia lah paling tak cantik sekali .siapa yang balas dia ni yoona ni natural beaty sorry la dia tak cantik pun.rabiatul ni cantik tk buat pembedahan plastik lagi comel daripada yoona.

  71. lyra yasmin

    i hate yoona snsd. but yang lain tu minat

Leave a Reply