Makanan, Viral

Burger RM1.30 Di Rantau Panjang Menjadi Viral Di Laman Sosial

Kami sempat pergi ke gerai Burger RM1.30 yang menjadi viral di lama sosial. Gerai yang terletak berhadap Sekolah Menengah Kebangsaan Rantau Panjang ini menjadi viral apabila beliau menjual sebiji burger dengan hanya RM1.30.

Apabila berjumpa dengan pemilik gerai tersebut, beliau mengatakan rahsia burger yang dijual adalah dari sos black paper yang dibuat sendiri. Sos black paper juga turut dijual kepada orang ramai. Harga untuk 2 liter sos black paper hanya RM15 dan COD dilakukan dalam kawasan Rantau Panjang hingga Pasir Mas.

Selain berada di Rantau Panjang, Abang Lie juga turut membuka stall di Pantai Irama. Burger mini RM1.30 ini hanya akan dimasak jika ada tempahan. Menurut beliau, burger akan rasa tak sedap jika telah sejuk dan disebabkan itu beliau hanya akan memasak bila ada tempahan.

Burger Mini ini menggunakan nugget tempura sebagai daging. Available untuk daging ayam dan daging lembu. Beli 6 biji baru RM7.80, tapi sos black paper dia memang sedap. Untuk menempah sos black paper yang sedap boleh hubungi 0112570296 (Abang Lie)

Leave a Reply