Viral

Gadis Cantik Ini Alami Masalah Kulit Teruk Setelah Berhenti Guna Produk Kecantikan Tempatan

Seorang gadis bernama Asmida Wahab mendedahkan yang kulitnya telah mengalami masalah jerawat yang teruk setelah berhenti mengamalkan pemakaian satu produk kecantikan tempatan.

asmidaTulisnya dalam satu status Instagram, apa yang menyedihkan ialah beberapa orang yang rapat dengannya sebelum ini meninggalkannya apabila masalah kulit wajahnya menjadi bertambah teruk.



Asmida bagaimanapun enggan menamakan jenama produk kecantikan tersebut dan sedang berusaha mengatasi masalah itu. Dia kini telah tiga bulan tidak lagi memakai apa-apa produk penjagaan kuit, hanya mengenakan maskara dan gincu bibir.

Ni bahasa melayu tau. Bahasa melayu. Even mixed. Takfaham jugak taktahulah ????

A photo posted by @asmidawahab on


Asmida berkongsi tentang ini di akaun media sosialnya supaya pengguna lain berhati-hati apabila menggunakan produk kecantikan.

Ini ialah wajah Asmida sebelum mengalami masalah kulit wajah.

12063143_965398363521494_1049531472_n
Ini pula wajahnya yang terkini.

13628245_252796178445971_249311081_n13534543_617181875112198_550977624_a
Bersama kita doakan wajah Asmida yang lovely akan pulih seperti sedikala.

Sumber: Asmida Wahab


Comments 8

  1. boleh cuba pegi Dr. KO pakar kulit..maybe boleh kurang @ selesaikan masalah kulit dia

  2. Wawa

    Betul.. gi klinik pakar dr.kho.. sana terbaik rawatan dia walaupun mahal tp sgt mujarab

  3. Anonymous

    Sabar byk2 yea dek.. Ujian ni..setiap penyakit mesti ada ubatnya.. Usaha tangga kejayaan..

  4. Anonymous

    pernah mengalami masalah yang sama. cara sy atasi:sy guna produk sabun susu beras tanpa collagen ,selama beberapa bulan mengamalkan alahmdulillah..ada perubahan. lepas tu perlahan2 sy gunakan krim malam susu beras dari thai , alhamdulillah berjaya..lepas dah kahwin lagi lah jerawat cyst tu hilang. paling penting, tangan tu jangan sentuh muka kecuali perlu cthnya ambil wuduk,cuci muka atau apply cream, gunakan produk yang semulajadi,dab peluh gunakan tisu yang berbeza.jangan terlalu fikir soal masalah kulit, tumpukan pada perkara yang menggembirakan. paling penting, berserah pada Allah ^_^Ins Shaa Allah..mudah mudahan sembuh

  5. Anonymous

    Salam sis..baik sis try marine esses sbb product ne bagus untk kulit,sis try sabun nya dulu la..dulu muka sy pn xda jerawat oleh sbb sy pkai sabun ne mmang jerawat saya hilang sedikit demi sedikit.mula2 pakai mmangg semua keluar la jerawat tu sbb dia nak keluarkn toksik dlm badan tpi bila amalkan memakai muka kita jadi muka asal xda jerawat dah..try la sis sbb sabun ne xda campuran bahan2 y x sepatuttnya..diperbuat daripada garam buluh

  6. azlina

    dr ting skincare @ jln imbi x silap…pun advisable to try..insyaAllah boleh selesaikan masalah adik

  7. sy pakai cetaphil jaa.. baik untuk kulit..sila singgah blog sy jika kesudian..

  8. Salam. Saya penjual suplement. Tp saya nasihatkan sis p dlu jupa pakar kulit. Sb dnline saya pon ada masalah kulit sensitif yg maha teruk. Xboleh langsung pakai produk yg ada pengawet. Hya boleh pakai madu asli utk pelembab malam. Dan yg dalaman dia amik yg betul betul xde bahan pengawet. Saya nasihatkan dia jupa pakar kulit. Dr pakar boleh pantau masalah kulit kita. Sesungguhnya suplement yg baik x bercangahpun dgn bdg perubatan.

Leave a Reply