Viral

Gadis Dikecam Kerana Bergambar Baring Mesra Dengan Tapir Jantan, “Nak Pegang ‘Anu’ Dia Ke?”

Seorang gadis dikecam di Facebook kerana memuat naik satu gambar menunjukkan dia berbaring di sisi seekor tapir jantan sambil memegang perut tapir itu. Gadis yang menggunakan nama Hazreen Syafiela itu bagaimanapun tidak menyangka ia akan menimbulkan kemarahan ramai.
TapirANGambar Hazreen berbaring di sisi tapir tersebut telah menjadi viral di Facebook dan Twitter di samping menjadi bahan lawak dan ‘troll’.



3

2

1

Hazreen bagaimanapun merasa kesal dengan kemarahan orang ramai terutamanya di Facebook kerana dia tidak berniat memegang ‘anu’ tapir tersebut seperti tanggapan mereka. Hazreen menulis di akaun Facebook miliknya:

Marah betul korang dengan gambar aku. Ni antara yang sempat screenshot. Gambar tu viral pun aku terkedu. Tak terpikir pun sampai viral, haih.

Anyway, sedikit sebanyak, let me explain you this. Gambar tu bukanlah niat nak pegang anu tapir tu pun, cumanya tapir ni kena gosok-gosok laa perut dia area situ baru dia boleh feeling baring-baring.

Sesetengah kucing dan anjing pun macam tu. Weiii, ular pun bila gosok-gosok depa lena, so hang tak tau hang diam dok buat belen pa dia?

Korang tak tahu kan, so dah puas belum maki aku ?

Kalau fikiran asyik pikir ke situ, walhal tangan aku bahagian perut tapir tu je, so bukan salah aku laa untuk pemikiran korang yang macam tu.

1

2
3
16665301_1479660715379849_8724034081617090377_o

Komen yang menyuruh Hazreen buka tudung itu ditinggalkan di ruangan komen satu status lawak di sebuah laman Facebook.

4

Luahan Hazreen itu mendapat sokongan dari teman-temannya.
13

2

Hazreen bagaimanapun memuji warga Twitter kerana dia berpendapat warga Twitter lebih matang berhubung gambar tersebut.

Pada pendapat penulis, tak ada salahnya Hazreen bergambar dengan tapir dalam keadaan begitu. Iyalah, tapir kan seekor binatang. Takkan ia perlu memakai seluar sebelum bergambar bagi memuaskan hati Netizen, kan?

Ia sebenarnya bergantung pada persepsi kita. Jika kita negatif dan berfikiran lucah, maka lucah jadinya walaupun bergambar dengan sebatang mancis. Sifat kasih sayang Hazreen sesama makhluk terutamanya binatang seperti tapir ialah sesuatu yang patut dipuji.

Jadi abaikanlah mereka semua dan teruskan perjuanganmu. –amazingnara.com

Sumber: Hazreen Syafiela


Leave a Reply