Written by afique | March 13th, 2012

Kalau di Malaysia Jalan  ke Cameron highland dan Genting Highland adalah Jalan Raya yang ekstrim dan banyak kes kemalangan di sana.Bayangkan la kalau Jalan Raya di bawah ini ada di Malaysia..

1. Atlas Mountains Road , Morocco.

2. Col De Turini, France.

3. Grimsel Pass, Switzerland .

4. Guoliang Tunnel Road, China

5. Lena Highway, Russia

6. Los Caracoles Pass, Andes.

7. Taroko Gorge Road,Taiwan

8. North Yungas Road, Bolivia.

9. The Way To Fairy Meadows,Pakistan.

10. Trollstigen,Norway.

Boleh termuntah kalau memandu kat jalan raya macam ni.

40 responses to (Gambar) 10 Jalan Raya Paling Ekstrim Dan Berbahaya Di Dunia

  1. koqin karemo says:

    kalo kt malaysia mcm ni, abes la…

  2. Orkedputih says:

    wow!! Very extreme! so amazing ^_^

  3. mamachewi says:

    dari kedah nk blk trg pon dah mabuk lalu bukit grik..inikan pulak jalan cam ni…muntah hijau mak !! ;P

  4. sarah_nina says:

    kalau macam ni lah punyer jalan…kalau aku drive lah.. satu jam perjalanan mau jadi 5 jam.. asyik berhenti muntah aje..hahaha

  5. Wow….. mmg extreme gilerrrr…..
    Nasib baik Jalan raya kat Malaysia nieh still ok…

    Love Malaysia…

  6. nisha says:

    perh.. klu mcm ni.. suku jalan dah pening dah.. serender la drive tmpat mcm ni…

  7. budakbangang says:

    setiap 5 km aku akn bhnti..mntah2 n pakai minyak angin dulu..tgok gmbr pon dah nak muntah…ish3..amazing sngguh nara nih!

  8. pipit says:

    Kt msia jln straight pon bas leh trbabas, klu jln2 mcm ni kompom bas suma trbabas..babas babas..

  9. diramizhue says:

    jgn nak kate muntah ijau..makin banyak la tempat berhantu kat malaysia lau jalan die jadi gini

  10. dedeqhaney says:

    yg jalan tu mmg serius boleh termuntah.. cuak giler nk lalu.. tp yg jalan kat russia tu sama mcm jalan kat pedalaman sarawak jer.. kat ba’kelalan, lawas.. means jalan kat sarawak pun boleh jadi one of the extreme road in the world lah..

  11. gabanz says:

    mmg mabuk

  12. buttercup says:

    dasat sungguh..xsnggup nak drive kat jalan cmni..jalan kaki pun aku xnak..huhu

  13. Zaza Muhammad says:

    aku jadi agoraphobia le klu duk kat tempat yg jln camni… lalu karak highway pun dah ketakutan, 4 lorong tu, ni kan plak jejln camni.. kompem pengsan punye!

  14. mizz says:

    klu mcmnilah jln kat m’sia tmbh lak ari2 laluan nak p keje ( imaginasi jek ) haruslah kene ada smgt yg kental…

  15. cici says:

    jln nk pergi wang kelian smpdan perlis thailand pun lebih kurg mcm atas ni..smpai kna pgang handle dlm ketta.kalo x terpelanting kiri kanan

  16. ema says:

    xlah,jalan kat wang kelian xlah takut sgt cam dlm gmbr2 ni.boley consider lg.

    kalau lalu kat jalan2 mcm dlm gmbr kat atas ni,bukan stakat drive je,jalan kaki kat situ pun blm tentu boleh lg.ketaq lutut!!gayat tgk ke bwh

  17. kara says:

    ne jln ka atau tpt mnempah maut ? Iskh2 . . Mnakutkan . . Klau aq laa , mau nangis n ttup mata n doa smoga slmt smpai destinasi . . Tp kan , nt rasanya kt astro ka atau 8tv nk siar game show bwa trak lalu ikut jln cmne la . . Spa slamt smpai , tu pmenang . .

  18. pizahaa says:

    Adoiiii SEram

  19. arina says:

    kalau la jln nak balik kl camni, sanggup naik kapal terbang jb-kl. jalan tempah maut namenye ni. GILO.

  20. wahh!! kagum dgn pekerja kontraktor negara diorg yg mampu buat jalan kat tempat2 yg mcm tue….. hebattt!!!

  21. blackelement ice says:

    takut takut la jugak… kalau ada jalan cam ni kat mesia, satu hari je, separuh da abis seme rakyat kita…al maklum le, ramai nau pemandu yg berhemah tinggi kat negara kita ni. temasuk le saya jugak… tapi yg penting… gila kapwgum ngan engineer?? arkitek? ntah sape la yg plan jalan tu. nak pulak jalan yg dlm terowong kat cina tu!!! wuu..camne derang tebuk tu?

  22. Sean says:

    When I lived in Aandalsnes/Isfjorden. I cycled up Trollstiggen WITHOUT STOPPING in a VERY low geared bicycle and ran DOWN it non-stop! Fabulous scenery but a dour people with a national drink problem.

  23. zatiyzainal says:

    klo la ak yg drive at tmpt cam niyh…alamat nye kne tolak kete lerrrrr..ta sggup na tekan minyak niy..huhu

  24. kukukaki says:

    aq rsa jln yg ekstrem kat malaysia ialah jalan kimanis sabah.. bukit tinggi2 jln curam lg tggi dr genting highland wo..stiap minggu mesti ada eksiden.. ambulance pun x brani lalu kat sna sbb merbahaya apatah lg helicopter coz dkat sna tarikan graviti kuat…

  25. x tau x pe says:

    kalau cam ni aku sngp jln kaki dri mule smpi abis

  26. cip kaw kaw liaw says:

    ni baru dinamakan trek.. kat malaysia ni tak best sebab bleh koner sambil kerat kuku lagi

  27. diana says:

    kalo kat kpg depo lah dok gaya jalan macam tu… alamatnya… macam kura-kura depo bawo keta…bile keta ia nak sampai… sampai2 pun…. petengahan tahun… jangan2 jalan kaki kamek tolak keta iya… huwa….huwa…..

  28. gundata.org says:

    Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked
    hard on. Any tips?

  29. SH says:

    Hmm..kalau aku duduk rumah je la tak yah keluar mana mana..

  30. chat says:

    Hi there friends, how is everything, and what you desire to say concerning this piece of writing,
    in my view its actually remarkable in support of
    me.

  31. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
    seeing very good success. If you know of any please share.
    Cheers!

  32. Alyssa says:

    Simply want to say your article is as surprising. The clearness in your post is
    simply nice and i could assume you are an expert on this subject.
    Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
    Thanks a million and please keep up the rewarding work.

  33. heri says:

    jan tu semua bahaya tapi jalan paling bahaya menuju ker api neraka!!!!!!!!!!!!!! OK lepas tu RELAX! la BRO!

  34. heri says:

    kalo jan cam tu ayah ku bawa had laju 00.1

  35. If some one desires to be updated with newest technologies afterward he must be
    pay a visit this website and be up to date daily.

  36. www.xnxx.Su says:

    I am really enjoying the theme/design of your blog.

    Do you ever run into any browser compatibility problems?
    A handful of my blog audience have complained about my blog not working correctly in Explorer but
    looks great in Firefox. Do you have any ideas to help fix this problem?

  37. What’s up to all, because I am genuinely eager of reading this website’s post to
    be updated regularly. It contains good material.

  38. Hello to every body, it’s my first pay a visit of this weblog; this webpage consists of remarkable and genuinely good stuff in support of visitors.

  39. Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your posts.
    Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the
    same topics? Thanks a lot!

Leave a Comment

Optional