Written by serenity | January 14th, 2012

Orang kata wanita tercantik di dunia ialah Aishwarya Rai. Agak menarik kerana kebanyakan orang Barat masih memilih seorang wanita Asia sebagai wanita tercantik di dunia. Sebuah laman web barat bagaimanapun menyatakan yang wanita tercantik di dunia ialah Shaima Al-Hammadi, seorang pengacara televisyen dari Oman. Menurut laman itu, Shaima lebih cantik dari Aishwarya.


Photobucket

Solekan Shaima dibuat oleh pusat kecantikan Al-Lilac dan jurufotonya ialah Abdulla Al-Suwaidi. Lagi 7 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PERHATIAN: Pihak AmazingNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak AmazingNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to (GAMBAR)Wanita Tercantik Di Dunia?

  1. Hanis Senggara says:

    Cantek sangat….indahnya makhluk ciptaan Allah….yg mnutup aurat itu adalah yg terindah bagi setiap wanita…=)

  2. B-) says:

    Semua wanita BERTUDUNG memang cantik =)

  3. ProfHariz says:

    Ceq tengok biasa ja.. Tak cantik mana pun

    • houten says:

      kepala kau tak cantik,bersyukur kau kenapa sebagai ciptaan Allah swt,kau tu makhluk yang lemah,yang tinggal hembus kau mati,diseluruh waktumu itu milik Allah,jadi jangan sesekali kau hina wanita muslimah,paham kau laeee?

  4. kelirula aq says:

    datin norjuma pn cantik guk,knape dy x disenaraikn dlm list perempuan tercantik dunia ek???????

  5. luvy duvey says:

    semua org cantik…dgn kecantikkan tersendiri tp klu nk nilai dr segi muke heh……dia ni cantik,mmg cantik tp ramai lg yg cantik kot wlpn xde make up…

  6. @nwa_13 says:

    seriously?? not my taste maybe..

    mmgla wanita brtudung cantik..but she’s not that special..biase je..

  7. lin says:

    Apa yg cantiknya…bila kecantikkan dinilai dgn solekan yg tebal begini…Wanita yg cantik bilamana dr wajahnya terpancar NUR ….tdk perlukan bedak tebal mcm tepung gomak…

  8. arieiza says:

    make up pun 8 inci….

  9. jess says:

    sgt cantik….klu xmakeup….kan lg senang org nilai natural beauty…

  10. Seharum Bunga says:

    tebalnya make-up…hehe…takut tgk…:(

  11. lylyezora says:

    ala…klau saper2 pn dh kena make-up bkilo2 mesti cantik…tp cuba tgk klau yg asli x make-up punyer…br kita tau cantik ke tidak….wanita asia mmg cantik…lbh2 lg klau gadis melayu yg mnutup aurat…kcantikan nyer adalah utk dikongsikan dgn suami ajer….bahagia dunia nie….

  12. cik farah says:

    wanita solehah ibarat bidadari syurga^^

  13. aduhaiya says:

    Apelah mat saleh ni… kecantikan tu kan subjektif… tak mustahil bagi seseorang itu, kalau nampak minah tuapun boleh dikatakan cantik. Apa2pun… KECANTIKAN ITU SUBJEKTIF.

  14. siapa saja says:

    aku klu mekap tebal2 pun cantik gak….:p

  15. wahaha says:

    saya undi Rosmah Mansor sebagai wanita tercantik di dunia.

  16. leha says:

    Mak akulah wanita tercantik di dunia. Haisshh

  17. ai says:

    make-up tebal mcm ni mmg la cantik. buang make up dia tgok, with and without make up. baru bleh nilai cantik ke tak…

  18. takcantik says:

    biasa2 je muka ni.kalau p arab atau negara2 barat da byk muka paten cmni..

  19. Regina says:

    org tgah cakap pasal MUKA/RUPA PARAS OK!!! yg ader sesetgah org melalut ckap psal personaliti lah,make up lah tu pemenda! mmglah org kater kalo luar je cantik tp dalaman x elok pown x bagus,TAPI kiter skrg tgah ckp pasal MUKA okie……so discuss psal muka jerla

  20. marina says:

    mmglaa.. bler make up mmg la nmpk cantek… sape2 yg xlawa pun bler make up jdik lawa..

  21. zilazaki says:

    macam rupe farah adeeba pon ade..tp kalau cantek dr segi make up..mmg die menang…tp klu buang make up tu belum tentu lg die adalah wanita tercantik di dunia

  22. anak rosmah says:

    aku pun nk undi rosmah wanita tercantik dunia… ever n ever…. hahaha….

  23. bunga raya says:

    yg menjaga akhlak n budipekertinye itulah yg tercantik

  24. n@n@ says:

    mmg cntik kot..tp bile xde make up still cntik lg ke x? -__-

  25. sekadar renung says:

    Make up dia tebal sangat….orang cantek tak perlu make up tebal..

  26. jiran Nara.. says:

    sesunguhnya Wanita yg bertudung itu memang cantik,diaorg solek atau tidak tetap terpancar sebuah kecantikan….

  27. Lily says:

    macam rosnah mat aris je aku nengok..tp versi muda laa

  28. Siti says:

    Masyallah cantik sangat

  29. dogol says:

    cuba tgk gambar makeover korea ppl…muka tongkang pong jadi mcm jerjes sbb kuasa mekap.. thanks makeup.

  30. tiada nama says:

    nk tgk gambar tanpa mekap!!!cantik gak ke die ni kalu x mekap???

  31. Tentang Dhia says:

    Susah nak nilai kecantikan rupa paras dia sbb makeup tebal sgt…muka dia yg cantik ke @ makeup dia yg cantik? Kalau dah tebal sgt baik cakap ‘makeup tercantik’…

  32. kuchiki makimura says:

    i don’t think she’s most beautiful in the world~ because make up sangat tebal~ nampak ketebalannya~ kecantikan semula jadi ialah mereka yang kurang menggunakan makeup tebal~ right?

  33. man says:

    kalau maacan nie dah dikira cantik …..wanita dalam syurga macanmana….

  34. Tasya says:

    nak tengok die without make up plak ade tak?

  35. antoto says:

    dah lah ade taik lalat
    ape yg lawanye?

  36. monoto says:

    kelakoooo

  37. monoto says:

    kelakooo lah antoto nie
    hahaha

  38. Besarnya pupil dia !!! =)

  39. robin says:

    WARNING………! B A N C I.

  40. kynn says:

    wardina safiyyah lg cantek rasanya…

  41. woman says:

    make up die mmg cantek giler la..tp make up je la..original nye xtau cmne..

  42. qaseh says:

    cantik ciptaan Allah..p make up tebal sgt..

  43. kotak says:

    asal sume gmbr close-up.. memanglah muka dia licin mcm lukisan.. still byk mekap..
    p/s :sume org dilahirkan cantik.. tiada mana2 bdn di dunia ni yg berhak menilai seseoarang cantik @ paling cantik…
    syukur dgn apa yg Allah beri.. ^_^

  44. daeng sophia says:

    memang cantik, tp kalu x bersolek pun pasti comel orgnye… indah bila menutup aurat

  45. nureen says:

    natural beauty lagi cantik :)
    cer tengok muka dia tanpa make upp .

  46. wan says:

    xde r cantek sangat

  47. mr_enigma says:

    SYUKURI NIKMAT DAN RAHMAT

  48. Cik pizz says:

    Kulit die mulus sbb tu mekapnya cantik.. Plus minah ni mmg cantik.. Klu x cantik mekap tebal2 pun hado..

  49. Beautiful mama says:

    Makeup tebal sgt!!!!!!

  50. bkn siapa2 says:

    Indahnyee Ciptaaan TUHAN (ALLAH)…

  51. suhendar says:

    beruntung sekali sebagai suami beliau yang bisa merasakan betapa nikmat anunya, pasti belum apa-apa juga sudah kenapa-kenapa, pasti ajb deh, ga nahan

  52. Philip says:

    Hi there! I understand this is somewhat off-topic however I had to ask.
    Does building a well-established blog such as
    yours take a lot of work? I’m completely new to running a blog however I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can share my
    own experience and views online. Please let me know if you have any suggestions or tips
    for brand new aspiring blog owners. Thankyou!

  53. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where
    I could locate a captcha plugin for my comment
    form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?

    Thanks a lot!

  54. My brother recommended I may like this website. He was totally right.

    This submit truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

  55. Arlene says:

    Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
    Do you require any html coding knowledge to make your own blog?
    Any help would be greatly appreciated!

  56. rina says:

    aq lah yg paling cantik, tapi menurut aq sendiri
    kalo menurut orang lain tak tau aq

  57. hajar says:

    Make up tebal sangat… kalau blh kurangkan skit… nmpk cm pembedahan plastik n agak pucat

  58. fierash says:

    wnita brtudung lha.. mne2 pon cntik,says syukur for ALLah bak dh bg kite muke..hehe

Leave a Comment

Optional