Cantik

(GAMBAR)Wanita Tercantik Di Dunia?

Orang kata wanita tercantik di dunia ialah Aishwarya Rai. Agak menarik kerana kebanyakan orang Barat masih memilih seorang wanita Asia sebagai wanita tercantik di dunia. Sebuah laman web barat bagaimanapun menyatakan yang wanita tercantik di dunia ialah Shaima Al-Hammadi, seorang pengacara televisyen dari Oman. Menurut laman itu, Shaima lebih cantik dari Aishwarya.


Photobucket

Solekan Shaima dibuat oleh pusat kecantikan Al-Lilac dan jurufotonya ialah Abdulla Al-Suwaidi. Lagi 7 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Comments 69

  1. Hanis Senggara

    Cantek sangat….indahnya makhluk ciptaan Allah….yg mnutup aurat itu adalah yg terindah bagi setiap wanita…=)

  2. B-)

    Semua wanita BERTUDUNG memang cantik =)

  3. Ceq tengok biasa ja.. Tak cantik mana pun

  4. kelirula aq

    datin norjuma pn cantik guk,knape dy x disenaraikn dlm list perempuan tercantik dunia ek???????

  5. luvy duvey

    semua org cantik…dgn kecantikkan tersendiri tp klu nk nilai dr segi muke heh……dia ni cantik,mmg cantik tp ramai lg yg cantik kot wlpn xde make up…

  6. @nwa_13

    seriously?? not my taste maybe..

    mmgla wanita brtudung cantik..but she’s not that special..biase je..

  7. lin

    Apa yg cantiknya…bila kecantikkan dinilai dgn solekan yg tebal begini…Wanita yg cantik bilamana dr wajahnya terpancar NUR ….tdk perlukan bedak tebal mcm tepung gomak…

  8. make up pun 8 inci….

  9. jess

    sgt cantik….klu xmakeup….kan lg senang org nilai natural beauty…

  10. Seharum Bunga

    tebalnya make-up…hehe…takut tgk…:(

  11. lylyezora

    ala…klau saper2 pn dh kena make-up bkilo2 mesti cantik…tp cuba tgk klau yg asli x make-up punyer…br kita tau cantik ke tidak….wanita asia mmg cantik…lbh2 lg klau gadis melayu yg mnutup aurat…kcantikan nyer adalah utk dikongsikan dgn suami ajer….bahagia dunia nie….

  12. cik farah

    wanita solehah ibarat bidadari syurga^^

  13. aduhaiya

    Apelah mat saleh ni… kecantikan tu kan subjektif… tak mustahil bagi seseorang itu, kalau nampak minah tuapun boleh dikatakan cantik. Apa2pun… KECANTIKAN ITU SUBJEKTIF.

  14. siapa saja

    aku klu mekap tebal2 pun cantik gak….:p

  15. wahaha

    saya undi Rosmah Mansor sebagai wanita tercantik di dunia.

  16. leha

    Mak akulah wanita tercantik di dunia. Haisshh

  17. make-up tebal mcm ni mmg la cantik. buang make up dia tgok, with and without make up. baru bleh nilai cantik ke tak…

  18. takcantik

    biasa2 je muka ni.kalau p arab atau negara2 barat da byk muka paten cmni..

  19. Regina

    org tgah cakap pasal MUKA/RUPA PARAS OK!!! yg ader sesetgah org melalut ckap psal personaliti lah,make up lah tu pemenda! mmglah org kater kalo luar je cantik tp dalaman x elok pown x bagus,TAPI kiter skrg tgah ckp pasal MUKA okie……so discuss psal muka jerla

  20. mmglaa.. bler make up mmg la nmpk cantek… sape2 yg xlawa pun bler make up jdik lawa..

  21. zilazaki

    macam rupe farah adeeba pon ade..tp kalau cantek dr segi make up..mmg die menang…tp klu buang make up tu belum tentu lg die adalah wanita tercantik di dunia

  22. anak rosmah

    aku pun nk undi rosmah wanita tercantik dunia… ever n ever…. hahaha….

  23. bunga raya

    yg menjaga akhlak n budipekertinye itulah yg tercantik

  24. sekadar renung

    Make up dia tebal sangat….orang cantek tak perlu make up tebal..

  25. jiran Nara..

    sesunguhnya Wanita yg bertudung itu memang cantik,diaorg solek atau tidak tetap terpancar sebuah kecantikan….

  26. Lily

    macam rosnah mat aris je aku nengok..tp versi muda laa

  27. Siti

    Masyallah cantik sangat

  28. dogol

    cuba tgk gambar makeover korea ppl…muka tongkang pong jadi mcm jerjes sbb kuasa mekap.. thanks makeup.

  29. tiada nama

    nk tgk gambar tanpa mekap!!!cantik gak ke die ni kalu x mekap???

  30. Tentang Dhia

    Susah nak nilai kecantikan rupa paras dia sbb makeup tebal sgt…muka dia yg cantik ke @ makeup dia yg cantik? Kalau dah tebal sgt baik cakap ‘makeup tercantik’…

  31. kuchiki makimura

    i don’t think she’s most beautiful in the world~ because make up sangat tebal~ nampak ketebalannya~ kecantikan semula jadi ialah mereka yang kurang menggunakan makeup tebal~ right?

  32. man

    kalau maacan nie dah dikira cantik …..wanita dalam syurga macanmana….

  33. Tasya

    nak tengok die without make up plak ade tak?

  34. antoto

    dah lah ade taik lalat
    ape yg lawanye?

  35. monoto

    kelakoooo

  36. monoto

    kelakooo lah antoto nie
    hahaha

  37. Besarnya pupil dia !!! =)

  38. WARNING………! B A N C I.

  39. kynn

    wardina safiyyah lg cantek rasanya…

  40. woman

    make up die mmg cantek giler la..tp make up je la..original nye xtau cmne..

  41. qaseh

    cantik ciptaan Allah..p make up tebal sgt..

  42. kotak

    asal sume gmbr close-up.. memanglah muka dia licin mcm lukisan.. still byk mekap..
    p/s :sume org dilahirkan cantik.. tiada mana2 bdn di dunia ni yg berhak menilai seseoarang cantik @ paling cantik…
    syukur dgn apa yg Allah beri.. ^_^

  43. daeng sophia

    memang cantik, tp kalu x bersolek pun pasti comel orgnye… indah bila menutup aurat

  44. nureen

    natural beauty lagi cantik 🙂
    cer tengok muka dia tanpa make upp .

  45. wan

    xde r cantek sangat

  46. mr_enigma

    SYUKURI NIKMAT DAN RAHMAT

  47. Cik pizz

    Kulit die mulus sbb tu mekapnya cantik.. Plus minah ni mmg cantik.. Klu x cantik mekap tebal2 pun hado..

  48. Beautiful mama

    Makeup tebal sgt!!!!!!

  49. bkn siapa2

    Indahnyee Ciptaaan TUHAN (ALLAH)…

  50. suhendar

    beruntung sekali sebagai suami beliau yang bisa merasakan betapa nikmat anunya, pasti belum apa-apa juga sudah kenapa-kenapa, pasti ajb deh, ga nahan

  51. sisti

    haha.. agree.. mekap tebal sgt la..

  52. Hi there! I understand this is somewhat off-topic however I had to ask.
    Does building a well-established blog such as
    yours take a lot of work? I’m completely new to running a blog however I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can share my
    own experience and views online. Please let me know if you have any suggestions or tips
    for brand new aspiring blog owners. Thankyou!

  53. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where
    I could locate a captcha plugin for my comment
    form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?

    Thanks a lot!

  54. My brother recommended I may like this website. He was totally right.

    This submit truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

  55. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
    Do you require any html coding knowledge to make your own blog?
    Any help would be greatly appreciated!

  56. Anonymous

    eakdhk
    dfgh

  57. aq lah yg paling cantik, tapi menurut aq sendiri
    kalo menurut orang lain tak tau aq

  58. ozora bro

    up to him like a thick mekab problem for you

  59. houten

    kepala kau tak cantik,bersyukur kau kenapa sebagai ciptaan Allah swt,kau tu makhluk yang lemah,yang tinggal hembus kau mati,diseluruh waktumu itu milik Allah,jadi jangan sesekali kau hina wanita muslimah,paham kau laeee?

  60. napoleon

    iri ya mbak,kalau sudah ditakdirkan jelek jelek aja ,jangan hina wanita muslimah agamaku,hahhahahahahahahaha……………….

  61. hajar

    Make up tebal sangat… kalau blh kurangkan skit… nmpk cm pembedahan plastik n agak pucat

  62. Anonymous

    woi..kau pon klu make up 10 inci x tentu cantik gak

  63. fierash

    wnita brtudung lha.. mne2 pon cntik,says syukur for ALLah bak dh bg kite muke..hehe

  64. Anonymous

    wanita solehah memang cantik bagi kami laa..

  65. Anonymous

    betul mekup pun 8 inci

  66. Appreciation to my father who informed me about this website,
    this webpage is genuinely awesome.

Leave a Reply