fotografi, kagum, Pemandangan

Jurugambar dari Amerika Ini Mengembara Ke Seluruh Dunia untuk Mengambil Gambar Pokok-pokok Tertua di Dunia

Ancient Trees adalah satu projek fotografi oleh jurugambar dari Amerika, Beth Moon yang mengambil masa 14 tahun untuk mengembara ke seluruh dunia bagi mencari pokok-pook tertua di dunia. Antara pokok-pokok yang beliau berjaya temui adalah  General Sherman dan juga baobabs yang juga dikenali sebagai pokok nyawa. Hasilnya memang sangat menakjubkan. Anda lihatlah sendiri.

beth-moon-ancient-trees-8 beth-moon-ancient-trees-2 beth-moon-ancient-trees-3 beth-moon-ancient-trees-1 beth-moon-ancient-trees-4 beth-moon-ancient-trees-5 beth-moon-ancient-trees-6 beth-moon-ancient-trees-7 beth-moon-ancient-trees-9 beth-moon-ancient-trees-10 beth-moon-ancient-trees-11 beth-moon-ancient-trees-12 beth-moon-ancient-trees-13 beth-moon-ancient-trees-14 beth-moon-ancient-trees-15

Sumber: Ufunk

Comments 5

  1. syabas

    Subhanallah!! Menakjubkan.. Ni la bagusnya org2 barat ni.. Kite sibuk duk gelarkn dorg yahudi. Klu x krn yahudi2 ni, xdenye kite dpt info cmni.. Ade ke org kita nk Buat keje cmni?? Hadoo? Dorg ni suka m’kaji n m’hargai kjadian alam. Kjadian Allah ciptakan.. Ce tgk national geographic.. Pelik2 bntuk n aktiviti bnatang yg kita x pnh tau. Semuanya dpt diketahui dgn hasil kajian org2 mcm dorg ni.. Ingt nk dptkn satu2 cite tu 2,3 Ari je duk dlm utan? B’tahun2.. Tp dorg sggup.. Salute ngn org2 cmni event kite duk gelar kafir. Pd pandangan Allah, sape yg kafir..? Allah melihat pd hati..

  2. Anonymous

    Mcmana hebat pun org barat menghargai kejadian alam,yahudi tetap yahudi dan kafir tetap kafir. Selagi mana dia tidak islam dan mensyirikkan Allah,neraka Jahannam lah tempatnyer. Dah sebut dlm Al Quran…

  3. Anonymous

    btul tu…diorg kaji tapi tetp xpercyakan allah…ape yg diorg kji tu sume ciptaan allah..tapi hidayah tu milik allah.ramai pengkaji barat masuk islam ble dpt hdyah..benar ap yg dikaji tu dh wjud dlu dlm alquran serbu thun lbh yg lalu

  4. nissa

    hidayah milik Allah..igt kita tidak nampak masa hadapan..mcm mna mereka nak nampak keindahan islam..klu org islam perangai mcm kafir..jaga adab jaga akhlak jaga hati jaga iman..

  5. taksukebodocamko

    komen bdo dr org bodo cam ko

Leave a Reply