Info Semasa, Viral

Kesalahan Panggilan “Rocket Pocketman” Yang Membawa Maksud Berkait Mengenai Zakar Adalah Tidak Wajar Oleh Kerajaan Terengganu

Kejayaan Azizulhasni Awang (Pocket Rocketman) menjuarai emas acara keirin Kejohanan Berbasikal Trek Dunia sememangnya kejayaan yang besar untuk Malaysia.

Gelaran yang digunakan dalam billboard ucapan tahniah oleh kerajaan Terenganu adalah Rocket Pocketman yang membawa maksud yang berkait dengan zakar. Gelaran yang betul digunakan oleh Azizulhasni Awang adalah Pocket Rocketman.

Bukan sahaja gelaran, nama pun disalah eja. dalam billboard yang digunakan untuk ucapan tahniah itu nama Azizulhasni Awang dieja dengan Azizul Hasni Awang.

Pengguna media social juga mengutuk keras kerajaan negeri Terengganu yang kononnya menumpang nama dengan kerjayaan Azizulhasni Awang ini dan billboard yang dibuat ini hanyalah sekadar propaganda dan dibuat dengan tidak teratur. Hal ini juga disebabkan sikap MB Terengganu yang dahulunya enggan memberi bantuan untuk Azizul membeli basikal trek.

Sumber: Facebook

Comments 4

  1. mae

    Gantikan billboard tu… yg baru nanti jgn ada gambar mb terengganu. gambar sultan lagi bagus.

  2. apa da

    MB tak malu nak tumpang glamer.. pooraahhh..!!!!

  3. Anonymous

    Baik buh gambar mak bapak dia.. Ada gak makna…

  4. Tahniah Azizul…tp seharusnya MB lebih peka dan sensitif la kan..

Leave a Reply