Infografik, Manusia, menarik, Tips

[Menarik] Tips Mengasah Pisau Yang Tumpul/Berkarat Oleh Seorang Pakar (Video)

Bagi mereka yang gemar ke dapur untuk mennyediakan makanan atau memasak, admin yakin pisau adalah merupakan satu item yang sangat diperlukan. Bagi mereka yang selalu menggunakan pisau di dapur, ketajaman pisau adalah merupakan satu faktor penting bagi memastikan kerja di dapur berjalan dengan lancar.

Setiap orang mempunyai cara tersendiri untuk mengasah pisau bagi memastikan ketajamannya. Di bawah ni admin nak kongsi satu video oleh seorang YouTuber dari Jepun, “Jun” yang telah memuat turunkan video bagaimana beliau mengasah pisau yang telah tumpul/berkarat melalui saluran Youtube beliau, “JunsKitchen“. Mungkin kita boleh mengambil sedikit tip dari video yang dikongsi ini.

Apa pendapat anda mengenai cara yang di kongsi oleh Jun ini?? Seperti dapat dilihat di dalam video di atas, pisau pemotong yang tumpul dan berkarat itu telah berjaya diasah sehingga menjadi tajam. Rupa pisau itu juga berkilat-kilat seperti baru di beli. Bagi mereka yang ada masa lebih di dapur, boleh la mencuba cara yang dikongsikan ini ya..

Comments 1

  1. kuroneko no tango

    kucen dia comel sangattt

Leave a Reply