Mari Melawat Ke Makmal Pembuatan Seni Kaca

Seni yang memerlukan ketelitian dan kepantasan dalam membentuk struktur kaca yang menarik. Kami sungguh kagum dengan cara mereka membentuk benda alah tu. Di Malaysia ada tak orang yang pro macam mereka. teringin jugak nak tengok depan mata cara pembuatan kaca macam ni.Bersambung
Read full article

(4 GAMBAR)Konsep Sebuah Basikal Dari Kerusi

Sebelum in anda pasti sudah membaca entry tentang Cannondale Concept Bike yang menerangkan konsep basikal yang lasak. Kali ini kami di amazingnara ingin berkongsi sebuah lagi basikal yang berkonsep agak rare sekali, pereka basikal ini inspirasikan basikal ini daripada sebuah kerusi Thonet. Idea ini tercetus apabila Andy Martin diminta oleh pihak THONET untuk mencipta sebuah basikal yang berkonsep tentang produk mereka.Bersambung
Read full article

(4 GAMBAR) Potret Yang Dilukis Menggunakan Darah

Potret ini adalah karya daripada Vincent Castiglia(30) yang menggunakan darah sebagai medium untuk menghasilkan karya beliau. Semua hasil potret beliau adalah dari darah beliau sendiri. Karya beliau juga pernah menjadi cover album untuk beberapa band Metal dan juga cover untuk beberapa cerita horror.Bersambung
Read full article

(8 GAMBAR) Arca Yang Diperbuat Dari Tayar Terpakai

Taktau nak buat apa dengan tayar terpakai yang semestinya memakan ruang? Jom jadi kreatif macam mereka ini dengan menghasilkan arca binatang ganas yang begitu awesome dengan hanya menggunakan tayar terpakai. Amazing!Bersambung
Read full article