Kereta

Proton Pahlawan

HANG yg mana satu hangpa rasa cun?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Comments 86

  1. Woiiiiiii Hang Jebat! Hehehe.. Menarik Jebat Tuh Bro Nara 🙂

  2. aku ler

    i chhose hang lekir!
    phewwiittt!

  3. me

    vote for lekir

  4. betul ke ni? gila ah..cantek!!! nk lekir sebijik boleh? hahaha..

  5. she

    fuyoooo ! lekir lekir !

  6. bile masa proton launch kete baru? bukan inspira baru kuar ke? tapi cantikkk

  7. Uikzz

    Ni sume prototype je..

  8. anti-copypaste

    0rg mlysia ni dh xda idea sndri ka..?? npa msti nk tiru..!! exp : jebat/inspira..kn mcm ev010 2..!! aduii.!!

  9. anti-copypaste

    yg tuah 2 plak cm kia forte..!! c’m0n la mlysian..!! cme 0ut wif ur 0wn ideas la..!!

  10. poca

    mcm kete plastik jerr…x nampak real kete2 ni….

  11. Bangga

    Proton baru jer 20 tahun, umur industri kereta lain dah matang (Amerika dah 100 tahun,Jepun kurang sket) jadi better kita bagi galakan daripada terus prejudis dan pesimis dengan barangan buatan kita sendiri.

    PS: tau tak MyVi, Viva & Alza pun dicopy paste dari kereta Toyota? tapi takde orang kisah pun…

  12. terrarossa

    btol tu incik BANGGA….sangat sokong statement ko..

    korang ni tau nak condemn jer….dok komplen2….bagi cadangan nyer tak…cakap jer lebih…cuba pegi perah otak tu sket….buat design pastu anta kt proton….tgk apa R&D proton kate kt design ko…kalo dia terima and wat prototype pastu ko tunggu org2 yg sejenis(kuat komplen) mcm ko kata apa…kalo dorg boleh kata….”wah…ini design baru..aku tak pernah nampak pon design ni sblm ni….” mmg aku tabik dan bangga dgn ko…ni cakap jer lebih..tapi tak buat apa pon…

    kalo kita tak sokong barang buatan malaysia…rakyat mana lagi nk sokong…takkan rakyat german kot…lu pikir arr seniri…

  13. amiuw

    even prototype pon mmg cantek….. MyVi totally dr toyota Passo, Viva totally dr model Avanza yg d kecik kn…Alza pon same….tp ade x org nk kutuk2..kamon la ANTI_COPYPASTE, engine perodua totally TOYOTA punye sbb daihatsu anak syarikat dorg….sekurang2nye proton wat gk engine sndiri w’pun masalah terbesar engine kte ni “over-heat”…hehehehe..KASTURI maybe akan d pasarkn sbg ganti utk saga BLM…harge mahal cket dr skang…

    JEPON ngn KOREA lg byk copy paste idea2 org kte tp ade korg kesah?????? tp ble berckp ngn org2 yg bukan dr industri ni mmg ade je dorg nk jwb blk tp tnpe bukti ciap backup lg la kn…sape2 yg berade dlm industri ni lebih tau brape byk “Our OWN Idea’s d Copy-PAste” oleh JEPON NGN KOREA….tau x mase launch engine CAMPRO byk syarikat kerete especially dr jepon dan korea nk patern die ngn ciap nk byr harge yg amat2 tnggi lg…???????? xde sorg pon nk kutuk….TOYOTA pnggil blk lebih 1JUTA kerete sbb de prob de yg kutok x?????

    kamon la, aku pon mmg kutuk gk kerete proton ni sbb “After Sales Service” die mmg terok kn..tp ade gk yg aku bangge…SOKONG LA KERETE KITE……

  14. Anonymous

    lekir mmg sporty abh

  15. minah senget

    chantek siot!!bangga jd ank msia mcm nie..even dye tiru mcm kreta lain pun tp mmg nmpk elegen sgt2..HANG LEKIR 2 SMART..I LIOKE!!(^_^)

  16. love

    MANTAP ahh LEKIR!!!

  17. kin

    lekir memang malatoppp! jebat mantop!

  18. silentgirl

    pehhhhhh lawa siot! sies lawo gle..npk cm kete mahal..aku ske lekir! smart sehh!! halamakk…gudjob la proton! msia boleh!

  19. i vote for lekir!

  20. Anonymous

    Np depa buat lekir yg cun.. Ptt bgla tuah ke jebat ke.. Sian jebat mcm inspira je

  21. fermaori

    tuah lawa….huhu

  22. jaado

    lekir sbijik!!!!!…oh lekir,come to me bebeh…

  23. FUYYO TUAH… like it

  24. fryx

    agak2 kalo da launch ni, brape rege satu2 yerk?
    mst dkt 100k jugak nih rege die…
    tp kalo body solid (tahan impak)
    mmg berbaloi beb
    sokong la anak tempatan
    kalo x kte sape lagi

  25. nabil

    lepas ni mesti atas jalan jebat ngan tuah racing2…

  26. suee

    suka tuah n lekiu…… x sabar nk tgk keta2 ni beraksi kat jalan raya,,, mesti cun giler……………

  27. aries_april

    lekir n lekiur

  28. sokong amiuw!

    lekir plssss! ohh. so cool!

    sokonglah barangan buatan Malaysia 🙂

  29. monitchirok

    kalo prototype ni akan d pasarkan k tak???bler leh market

  30. Kasih

    perghhhh smart nya lekir… tuah gan jebat pon sempoi gak…. xsabar nk tgk ada atas jln raya ni…. bangga ahh gan proton….. bli lah brngan buatan mesia 😉

  31. spongebob

    –>anti-copypaste:ntah2 ko dl pon copy paste je keje [email protected]

  32. silantra_gurlz

    whatever uol nk kte prototype ke ape…apsl china tiru xde rkyat dia nk komplen pon…klu u x leh bgga ngn Malaysia, g la dok negara lain…ckp gna minda ye~

  33. Kak Su

    Hoh..hoh…nak Lekir satu gak….

  34. wlupown bnyk mulut yg kate proton pahlawan neh bnyk tiru ngre luar ny kete,,tp MALAYSIA still ade daya nk wt pnmbhn kt koleksi kete m’sia,,brbgge r sbgi rkyt,,ape2 pown lima2 neh mang terbaek r,,

  35. Lekir1plss

    peduli apew copypaste….jnji ade cop proton……dgr nama kereta pn dah meremang bulu roma….go fo it^^

    lekir 1 plsss

  36. Anonymous

    Tuah is persona replacemant model..tunggu dlm 12bulan lagi pasti akan berada dijalan raya..sekarang ni dlm P0 stage ..

  37. semua ok.. tp bila nak jual ye.. jangan sampai org lain duplicate baru nak kuar dah r..
    ape2 pun aku still jiwa ngan Jebat.. so aku pilih Jebat r.. sokong brangan 5 hang

  38. nia

    terbaik lekir!!!

  39. Anonymous

    lekir mcm lotus evora..

  40. TUAH!!! wlupon mcm forte, tp aku salute sbb die lg CUN dri Forte, tp yg penting enjin power n jimat minyak.. minyak dh mahal skg nie.. klo kete ni jimat mcm vios kompem rmai yg bli.. ape2 pn congrates!! proton bukan copy.. tp IMPROVEkn design2 yg sdia ade ni jd makin tip top 🙂

  41. TUAH > LAGI CUN DARI FORTE
    JEBAT > LG CUN DARI EVO X
    KASTURI > LG SMART DARI BLM
    LEKIR > LG CUN DARI LOTUS ELISE
    LEKIU > LG MANTAP DARI CHERRY .. WELL DONE!!

  42. p.ramlee punya kereta xde ke?

  43. Anonymous

    kalo aku ada kuasa buang negeri,aku buang anti copypaste tu p pulau2 kat filiphin sana tuh.

  44. pencinta

    nak LEKIR!!

  45. mocking

    lekir lekir lekir!!!
    hot sgt =))

  46. Anonymous

    all nice

  47. shahziella

    lekir lah smart…tp ni tuk owg bujang2 jerr…design cunnn

  48. el

    agak2 larr sume tru kete sedia ade kowt..
    tuah mcm honda city,
    jebat sebijik evo 10,
    lekir cam lotus,
    lekiu cam wish
    kasturi plak cam saga..

    xbleh blah..
    mane pegi sume pereka2 m’sia ni

  49. nina79

    Peliklah pemikiran segelintir org malaysia..knp mesti nak kondem produk sendiri???? knp mesti nak mendewa2 kan hasil tangan negara luar?? Hidup ni kalaun x de copy paste mcm mana nak berjaya??? nak harap kan kepala otak org yg suka kutuk produk yg di hasilkan oleh org malaysia ni..alamatnya dr awal lg produa reject..Aku bangga jd anak malaysia!!!!!!!!!!!!!!

  50. saya pilih lekiu..boleh isi ramai

  51. aku serius

    1st lekiu, 2nd tuah, 3rd lekir, 4th jebat, 5th kasturi

  52. Anonymous

    giler kentang cam design evo ader,honda ader..hik2..

  53. sue

    yang kasturi tu saga ka

  54. nunin

    awat hang kebun xdak???
    hehehe~
    cun seyhhh..tp dgn peningkatan minyak ni,harga keta tu turun2 kanlah berlebih lebihan..heeeeeeeee~

  55. Kuah Kacang

    lekir..awesome!!

  56. ingin belajar...

    lekir… sporty abis… lekiu for family… tuah, jebat kasturi.. selesa utk corporate look… huhuhu… tapi i minat kasturi… huhu…

  57. ingin belajar...

    jebat utk drift… sbb dia rebellious sikit.. huhuhu…

  58. Senduk_nasi

    design sume mmg mantappp… jebat (pahlawan y paling aku minat) dgn kasturi mcm cume facelifted version je. ni sume concept car je ke ataupon akan dipasrkan x lm lg..?? harap2 msalah kck mcm power window cpt rosak xde dlm sume model2 ni

  59. ciku

    nak lekir!! sporty abes!!

  60. perghh..lekir yang tak tahan tu..smart seh..huhu

  61. cikgi

    Lekir..walawei….tergoda i

  62. anti-copypaste

    bukn nk kndem ngara sndri..!! yaa..i n0e yg myvi tru pass0..n s0 0n..!! wteva la..dats y i kta..npa msti nk tru..if nk impr0ve kn yg dh ada p0n,yg dh ada 2 hsil dr luar..!! cm0n la..!! biar di0rg tru kita..jgn kita tru di0rg..!! di0rg wt,kta impr0ve kan..K0N0N!! 4 what..?? y n0t,mke 0ut s0me new stuff..biar buka mta 0rg luar..!! 4 sure k0rg suma da tg0k vde0 yg k0n0n htler get angry b0ut inspira 2..!! kn..?? utk apa vide0 2 di wat..?? k0rg tg0k vide0 2,leh bdekah2 plak ktwa..pdahal,scra tsmbunyi dats vid mgutuk PR0TON..!! s0,cmna..??

  63. Rumah

    Depan Tuah 2 de rupe naza forte skit la

  64. Anonymous

    i pilih lekiu n lekir….kalo murah, confirm bli.

  65. puding

    aku na lekiu and lekir gak!

  66. ali

    10 stars!!!!!!!

  67. Gambar bawah sekali, sebelah kiri pilihan hamba….

  68. ashcroft

    anty-copypaste:.yg inspira bukan tiru la…joint venture la..law tiru dah kna saman la….

  69. stail gler lekir……………….
    cun siot….

  70. bengang

    anty-copypaste = aku suke ngn komen kaw..

    aku pun tengok ramai orang yg suke nk condemn proton inspira…
    padahal dorang sume ni sebenarnye bajet macam bagus je.
    xtahu ape2 tapi nk kutuk barangan malaysia xde kualiti dan tiru benda luar.
    kereta sendiri pon pakai brand produa or proton lagi mau cakap banyak.
    ntah2 kereta sendiri pun blom ade lagi kn..?

    1.) kalau anty-copypaste perasan,dulu bukan main ramai yg suke make up wira convert ke evo. sekarang proton dah tunaikan hajat korang dengan betul2 buat deal dengan mitsubishi untuk trade platform exora ngn model evo.

    2.) sebab ape kaw nampak kereta proton paling banyak complaint.? sebab kereta proton paling BANYAK yg dapat keluar dan DIJUAL berbanding model lain. sebab tu ratio lebih tinggi. complaint2 tu semua yg membuatkn proton cuba untuk initiatif yg baru untuk buat lebih baik eventho,aku rase walaupun xbanyak tapi ade laa jugak usaha diorang utk bersaing.

    3.) mentality orang malaysia ni suka sangat tgk benda barat macam benda dari barat dan luar negara sumenye bagus,padahal barangan malaysia pon lebih kurang je sebenarnye..kalau cacat pun,xbanyak beza ngn brand luar….
    kn anty-copypaste.?

    4.) kalau kaw tanye member melayu kaw,ape beza orang jepun ngn orang melayu…
    aku rase mesti ramai yg akan ade jawapan same..
    orang jepun bagus,disiplin,maju..
    org melayu.? habuk pun tarak,banyak jadi penagih,xmembangun,rasuah,makan melayu sama melayu,asek kene pijak bangsa sendiri…

    **memang secara hakikat,HAMPIR kepada betul…

    tapi HAKIKAT yg lebih BENAR….kaw xrase ke yg kaw sebenarnye kutuk diri sendiri berdasarkan ape yg pernah kaw buat sebelum ni..???
    aku pasti kaw suke kata camtu sebab kaw sendiri banyak kali pernah buat antara semua tu kn anty-copypaste

    ape beza orang jepun ngn orang melayu…??
    orang jepun..???
    bagus,tegas,disiplin,maju..
    orang melayu.??
    macamane nk maju kalau orang melayu sendiri…
    SUKE CONDEMN BANGSA SENDIRI….???

    maafla kalau ape yg aku kate ni xlangsung membuatkan otak kaw revert balik dan berfikir secara waras..
    komen kaw adalah yg pertama aku nampak dan buat aku tertarik….
    membuatkan aku terus berfikir sama ada kemungkinan kaw xwaras mase letak komen di sini dan tanpa melihat langsung komen2 yg lain…
    aku rase ade kemungkinan kaw hanya pandai guna mulut dan mata untuk bercakap tapi kaw xpandai langsung guna otak untuk bercakap dan mentaliti kaw juga aku rasa masih di tahap orang zaman Batu yg xtahu apa2 melainkan berkata bahasa yg xbolh difahami dan masih lagi memukul belantan ke batu sambil terjerit2 tanpa hasil….

    kawan2…
    maafkan lah dia….
    anty-copy paste xbersalah……

  71. bengang

    ohh yaaa…

    aku ni pun sebenarnye, sejenis jugak ngn kaw….kaki concemn jugak…
    lepas aku condemn komen kaw tu baru aku perasan komen orang lain…
    ade jugak yg berpendapat same macam aku…

    aku sokong statement dari user name BANGGA, TERRAROSSA, ngan AMIUW….
    sebab diorang bercakap berdasarkan TERSIRAT dan bukan TERSURAT…

    anty-copypaste xnak apply kjer kat proton jadi engineer kat sane.?
    design benda baru ke…
    – ade model baru dalam kepala x.??
    – boleh cipta benda sendiri tanpa bantuan dari orang luar.??
    – berape lame agak2 baru dapat improve.? selepas 10tahun..20tahun..??? boleh.???? waaahhh…hebaaaaattt..kalah Toyota,Honda…diorang pun amek mase lame baru dpat improve….
    – boleh tahan persaingan.??
    – betul ke kaw boleh buat 100% original.???
    – dapat reka benda yg 100% xde orang nk condemn lagi pas dapat reka.??
    – tu pun kalau nasib baik dapat reka…silap2 pas abes je lukis, blueprint kaw da kne bakar..

    AKU XPERCAYA YG KAW XRASE TAKSUB PUN BILA TENGOK INSPIRA ATAU KERETA2 PROToN YG BARU/BAKAL LAUNCH DAN KAW TENGOK DARI JARAK DEKAT DAN AMAT DEKAT SEKALI…
    cube2 pegang stering ke,usha2 enjin ke,test seat ke…kn.???

    sabarlah broo..lame2 nanti oke la proton..bagi la masa sikit…naik tangga kene la hati2..
    mana ade baby lahir2 terus bole berlari dan xkn buatkan semua orang terkejut sebab dapat terus berlari…..
    automotif ni persaingan besar,nk kene bersaing lagi ngn brand lain yg dah lame mule dulu dari proton…

    tapi tahniah la..disebabkan orang macam anty-copypaste dan sekaum ngn dye laa proton bole cuba untuk improve untuk mase2 akan datang…

    oke.?
    tahniah anty-copypaste and the gang…
    BRAVO….

  72. like

    cik bengang & anty-copypaste : kesimpulan kat sini..0rg2 mlayu ni,xleh trima kritikan..nk dgr yg positif je…
    nk dipuji melambung-lambung….jangan kita nak kata 0rg tu btul/0rg tu slah….masing2 ada pendapat dan pandangan sendiri…..malaysia ngara demo…ssiapa pon boleh bsuara…apa yang anty-copypaste suarakan tu,ada betulnya jugak…n,ada silap jugak…mungkin pemikiran dia still pesimis lagi…..tapi,siapa tau,dr pandangan dia tu…ada 0rg proton yg baca and ambik tu sebagai cabaran…nahhh..1 day..proton betul2 keluar ngan something yg betul2 NEW….who know…..so,bjasa jugak la ANTY-COPYPASTE kita ni….hahaha…whatever it is……majukan lah diri sendiri dulu lau nak tgok ngara ksyangan kita ni maju…..n brtambah maju…….espclly…MALAYS…

  73. bengang

    cik LIKE, betul tu,aku setuju…
    semua orang ada pendapat dan pandangan sendiri…
    semua benda ade pro dan kontra..ade baik dan buruk..
    aku cuma nk bukak kan mate sesetengah orang ni…
    sbb aku tgk ramai yg kaki condemn ni xpenah ade pon bnd yg dorang condemn tu…
    hanya BAWAK2 MULUT dari mulut atau komen2 orang lain…
    bagi aku bnda tu xberasas….
    kalau btul2 da terkena kt badan sendiri tu xpelah jugak…
    tapi ratio pon lebih kurang je ngn model lain klo nk ikutkan…
    berapa model yg keluar dinisbahkan dengan berapa model yg rosak/fail….
    ibarat 10:1 atau 10:2 jee…
    klo buat perbandngan main tengok camtu je mmg laa proton kalah…sebab model proton paling banyak kua dlm malaysia..
    specs pon ikot specs org malaysia <== kalau fahamlaa maksud yg aku nk sampaikan =p

    jangan la condemn sume barang Malaysia..mmg la bukan semuanya bagus..as long as ade effort,kira oke la tu..bukannye xde effort langsung…
    xsalah klo BE POSITIVE/OPTIMIST kn..???

    proton satu2 nya brand original malaysia…
    perodua bukan malaysia punya ( byk jugak tiru model luar eg mini cooper,passo,mira dll )
    naza pon lagi la..cuma tukar name ngn upgrade sikit je ( tu tanak plak kne condemn..pelik aku )
    kira bagus la tu Mitsubishi nk tukar platform ngn Exora..nampak sangat Exora ade kualiti..kn.???

    asal nampak brand MALAYSIA @ brand MELAYU je sume nk condemn….
    contohi orang jepun tapi bukan betul2 jadi macam dorang..amek mane yg oke je ..

    chill lahh…

    sorry la klo ade sesape yg terase oke.?
    yg baik tu dpd Tuhan dan buruk tu,da tentulah dpd kite sendiri…
    ade pape xpuas aty, bole bambuu aku kt fb aku…oke.?
    Jake Meister

  74. Ray

    Selepas aku balik dari oversea, aku diajak bekerja oleh seorang rakan keluargaku. So, aku dapat position yang senior dalam companynya. Tugas disitu memerlukan aku selalu travel dan aku memang entitle untuk dapat seorang secretary. Aku pun suruh Personnel Dept. conduct interview dimana aku turut serta sebab aku nak pilih yang best. Aku yang pilih sendiri candidate untuk ditemuduga dari ramai-ramai yang apply. Akhirnya, aku pilih seorang gadis bernama Liza untuk jadi secretary aku. Dia masih muda dan baru berumur dua puluh tahun. Selain dari kelayakan yang sesuai, aku pilih dia sebab orangnya cantik dengan body yang menawan. Dia ni mix parentage, bapanya keturunan Punjabi dan ibunya keturunan Cina. So, rupa macam heroin Hindustan dengan kulit putih kemerah-merahan. Body memang best seperti yang aku idam-idamkan. Dia ada height dengan sepasang kaki yang panjang dan mempunyai shape yang cantik. Badannya slim, lentik dengan punggung yang firm, padat dan tonggek sikit. Yang paling best ialah buah dadanya yang besar….aku rasa lebih kurang sama besar dengan buah dada Sally yang aku dah kerjakan dulu. So, dapatlah aku menjamu mata di tempat kerja. Aku panggil dia Liz dan dia panggil aku Mr. Mike walaupun aku suruh panggil Mike aja. Kalau ikutkan hati memang aku nak aja tackle dia tapi terpaksa tahan sebab nak jaga kedudukan aku dalam company tu. Bising pula boss aku nanti kalau aku ada affair dengan secretary sendiri. Liz memang bergaya kalau dressing dan suka pakaian yang moden so dapatlah aku mencuri tengok peha dan pangkal buah dadanya yang putih melepak selalu. Geram betul aku tapi terpaksa tahan. Kadang-kadang aku selalu curi-curi mengintai especially bila dia pakai baju low-cut dan terdedah di bahagian dada. Dapat juga aku tengok buah dadanya yang selalunya dibaluti bra half-cut. Ada sekali tu semasa dia mencangkung mengambil fail yang jatuh, aku dapat menatap pantiesnya sebab dia memakai mini-skirt hari tu. Memang tak tahan dibuatnya tambahan pula dah lama tak dapat memantat. Memang ramai yang cuba menggoda Liz tapi dia tak layan dan buat sombong. Yang bestnya, dengan aku dia manja dan mesra tapi tetap menghormatiku sebagai bossnya. Aku pun latih dia sebaik mungkin supaya jadi efficient dan mahir dengan kerjanya. Setahu aku dia belum ada boyfriend dan tinggal dengan keluarganya yang aku dengar loaded juga sebab Liz dah ada kereta sendiri. Beberapa bulan kemudian, aku ditugaskan membuat presentation di sebuah negara kepulauan. Masa tu company aku tengah sibuk, so hanya aku dan Liz yang bertungkus lumus menyiapkan material untuk presentation. Jadi boss aku suruh Liz ikut aku terbang sekali supaya dapat membantu aku. Kecik tapak tangan, Stadium Bukit Jalil aku tadahkan. Liz pun nampak gembira sebab dapat travel. Kami pun berlepaslah ke pulau tersebut berdua. Dalam kapal terbang aku pun berborak dengan Liz dan dari perbualan tu aku dapat tangkap bahawa dia tak bebas bersosial dan tak pernah ada boyfriend. Fikiran aku dah semacam tapi aku cuba concentrate dengan presentation yang akan aku buat. Keesokkan harinya, aku pun buat presentation dengan dibantu oleh Liz. Presentation kami berjaya dan mereka berminat untuk deal dengan company aku. Aku pun inform boss dan dia sangat gembira. Dia hadiahkan aku dan Liz cuti dua hari dan terus tinggal di pulau itu untuk berehat sebab dah bertungkus lumus prepare buat presentation. Sporting juga boss aku. Aku tanya Liz macamana dan dia pun suka nak stay lagi di pulau tu sebab tak sempat nak bersiar-siar lagi. Aku lagi lah happy sebab dapat bercuti free dan ada teman yang cantik dan solid-molid walaupun dia secretary aku. Aku dah mula fikir yang bukan-bukan. Aku pun ajak Liz untuk celebrate malam tu dengan pergi dinner dan berparty ke disco atau karaoke. Liz dengan malu-malu kata dia tak ada bawa dress yang sesuai dan tak biasa berparty. Aku pun ajak dia pergi shopping dan berjanji nak belanja dia beli dress untuk malam itu dengan syarat dia mesti pakai dress yang aku pilih untuknya. Dengan manja dia bersetuju. Kami pergi shopping dan aku belikan dia night dress yang singkat dan sexy berwarna merah. Dia tak beri aku tengok dia cuba dress tu sebab nanti tak surprise katanya. Dia cuma beritahu bahawa saiz baju tu amat sesuai dengannya. Tak sabar aku nak tengok. Liz tambah relaks dengan aku dan aku pun suruh dia jangan treat aku sebagai bossnya semasa kami bercuti bersama di situ. “Treat me as your boyfriend” gurauku. Dia cubit lenganku kononnya marah tapi tersenyum manis. Makin tak tahan aku dibuatnya. Kami pun pulang kehotel untuk berehat dan bersiap. Pukul 8.00 malam tu aku ketuk pintu bilik Liz yang terletak disebelah bilik ku. Bila pintu terbuka, melopong mulutku melihat Liz yang cukup sexy dengan dress singkat tu ditambah lagi dia pakai kasut bertumit tinggi. Zakar ku terus menegang dengan serta-merta. Bahagian atas tubuh Liz di depan dan belakang cukup terdedah kerana dress tu low cut dan hanya ada spaghetti strap. Dress tu body hugging jadi buah dada Liz yang besar terbonjol dan macam nak terkeluar. Terserlah sebahagian besar buah dadanya dan aku boleh nampak kesan putingnya. Ternyata Liz tak pakai bra malam itu. Dress tu begitu singkat dan aku yakin kalau Liz duduk pasti boleh nampak pantiesnya. Aku dah tak tentu arah sebab nafsuku dah naik. “Don’t look at me like that…malulah I” kata Liz manja. “You are so beautiful and attractive” pujiku. Liz tersenyum dan tertunduk malu. Aku terus pimpin tangan Liz menuju ke restoran di tingkat bawah hotel itu. Aku sengaja pilih sudut yang ada privacy. Semasa dinner aku layan Liz macam layan kekasih….romantik habis. Liz beritahu aku dia tak pernah keluar berdua dengan lelaki tapi dia amat gembira keluar dengan aku malam itu. Lepas dinner aku ajak Liz pergi karaoke. Liz beritahu aku yang dia tak biasa pergi karaoke dan tak pandai menyanyi. Aku kata nanti aku ajar dan Liz balas dia memang nak belajar banyak perkara dari aku. Ini sudah bagus kata hati aku.. Aku ambil bilik karaoke yang kecil dan beri tips pada pelayan di situ sambil berbisik supaya jangan mengganggu kami. Aku dah nekad untuk buat projek dengan Liz dan aku rasa dalam hati Liz tak akan membantah. Suasana dalam bilik itu sungguh suram dan kami pun melabuhkan punggung di atas sofa. Dress Liz yang singkat terselak tinggi dan aku nampak pantiesnya yang berwarna hitam. Liz dengan malu-malu menyilangkan kakinya supaya pantiesnya tak kelihatan tapi tindakannya itu mendedahkan pula pangkal pehanya. Amat menggiurkan pemandangan itu. Aku memilih beberapa buah lagu untuk dinyanyikan. Liz segan nak menyanyi so aku sorang aja yang menyanyi. Lepas dua tiga lagu, aku berhenti dan menatap muka Liz. Dia tunduk malu dan beritahu yang dia tak pernah berdua-duaan dengan lelaki. Aku pun pilih beberapa lagu sentimental dan ajak dia menari slow dance. Taktik biasa aku untuk dapat peluk dan raba perempuan. Mula-mula dia tolak sebab malu dan tak pandai. Akupun pegang tangannya dan berjanji untuk mengajarnya. Dalam malu-malu dia pun setuju. Gembiranya aku tak terkira. Aku menarik Liz berdiri dan menyuruhnya merangkul tengkukku. Aku merangkul pinggang Liz dan menarik tubuhnya rapat ke tubuh ku. Badan kami melekat macam ada magnet. Aku dapat rasakan yang Liz gementar so aku berbisik kecuping telinganya supaya dia relax. Buah dada Liz menekan dadaku dan aku pasti Liz dapat merasakan zakarku yang mengeras kerana tubuh kami bersatu rapat. Aku memandang tepat ke mata Liz dan bertanya samada dia gembira menari bersamaku. Liz kata dia gembira dapat menari bersamaku dan bertanya macamana pasangan kekasih menari. Aku pun beritahu macam inilah. Liz tergelak manja. Liz kata dia dah lama dia nak merasa menari slowdance dengan lelaki tapi tak ada peluang sebab tak ada boyfriend. Mendengar itu, aku pun berbisik pada Liz dan berkata aku nak jadi boyfriend dia. Liz terperanjat dan memandang aku macam tak percaya sebab dia ingat aku bergurau. “I’m serious” kataku. Liz terdiam sekejap dan akhirnya dia confess yang dia pun memang minat kat aku. Dalam hati aku bersorak kegembiraan. Aku menarik tubuh Liz lebih rapat dan berbisik bahawa aku nak cium dia. Liz berkata dia tak reti nak bercium. Aku balas dengan mencium pipinya dan perlahan-lahan bibirku bergerak mencari bibirnya. Akhirnya bibir kami bertaup dan aku beri Liz kucupan yang hangat. Aku lagakan lidahku dengan lidah Liz. Aku dapat rasakan nafas Liz bertambah kencang. Kedua-dua tanganku terus menjalar dan mengusap-usap punggung Liz yang pejal. Seterusnya, tangan kiriku mengusap-usap bahagian belakang tubuh Liz yang terdedah. Bibirku mula menyerang pangkal telinga dan tengkuk Liz. Dia tergelak kegelian. “Mike ni nakal lah” katanya. Aku tolak tubuh Liz kedinding dan mengajarnya buat French kiss. Aku bagi Liz sup lidah. Dia mendengus kegelian. Sementara tu tangan ku menjalar kebuah dada Liz dan berjaya meramasnya walaupun cuba dihalang Liz pada mulanya. “Sedap tak” tanyaku. “Eemmm” balas Liz. Aku ajak Liz duduk atas sofa supaya lebih selesa. Lepas duduk aku mencium bahagian leher Liz dan melondehkan tali dressnya turun dari bahu. Terserlahlah dua gunung yang belum pernah diteroka oleh mana-mana lelaki. Buah dada Liz aku rasa saiz 36-D. Putingnya berwarna merah pink dan masih segar. Aku meramas-ramas buah dada Liz sambil terus mencium setiap inci bahagian dadanya yang terdedah. Liz merengek-rengek kenikmatan sambil menggosok-gosok belakangku. Akhirnya bibirku tiba keputingnya dan tanpa belas kesian aku menghisapnya sebab aku dah lama mengidamkannnya. Jari-jemariku pula mula berani menjalar di peha Liz yang putih melepak itu. Liz mengerang kenikmatan atas tindakanku. Aku dah naik geram dan berbisik pada Liz ajak dia balik ke bilik. Liz bertanya untuk apa dan aku kata di situ tak selesa untuk bermesra. Dia setuju dan aku terus panggil waiter untuk settle bill. Tanpa membuang masa aku tarik Liz balik ke bilikku. Liz nampak malu-malu dan gabrah. Sampai berjalan aku peluk pinggang Liz dan beritahu dia yang aku dah lama minat kat dia….nak bagi dia tambah cair. Sambil di bilikku, aku tanya Liz samada dia nak minuman tapi dia hanya menggelengkan kepala dan nampak resah. Aku hampiri tubuh Liz dan mendakapnya. Kami berkucupan agak lama. Aku tarik Liz ke dalam bilik air. Aku suruh Liz menanggalkan pakaianku. Dia menggelengkan kepalanya. Aku tarik tangan Liz ke butang atas bajuku dan menyuruh Liz menanggalkannya. Perlahan-lahan Liz membuka butang kemejaku satu-persatu. Lepas tu aku suruh Liz menanggalkan seluarku. Dia nampak gabrah tapi menurut aja arahanku. Akhirnya seluarku melondeh ke bawah dan aku hanya tinggal berseluar dalam. Aku bawa tangan Liz ke zakarku yang sedang menegang dan menyuruhnya mengusap-usap zakarku. Lepas tu aku suruh Liz tanggalkan seluar dalamku. Liz nampak gementar semasa melondehkan seluar dalamku dan melihat zakarku yang sedang tegang dan mengembang. Aku peluk Liz dan kami berkucupan. Aku londehkan strap baju Liz dan tanggalkan pakaiannya. Tinggallah Liz dengan G-string panty saja….sexy habis. Aku cium dan hisap buah dada Liz yang makin keras dan menegang. Liz mengerang kenikmatan dengan tindakanku. Sambil tu aku mengusap alur pantat Liz yang makin lencun. Aku dah tak sabar nak tengok pantat Liz. Aku tanggalkan panties Liz maka terserlahlah pantatnya yang tembam dengan bulunya yang bertrim. Liz cuba menutup pantatnya dengan kedua belah tangannya kerana malu. Aku peluk Liz dan menariknya ke shower. Kami bershower air panas sambil terus bercumbu. Aku sabunkan setiap inci tubuh Liz dan kemudian dia pula sabunkan setiap inci tubuhku. Kami bergurau dan bergelak ketawa macam kanak-kanak. Dapatlah aku hilangkan tension Liz dan dia mula comfortable untuk berbogel bersamaku. Lepas tu kami mengelap tubuh bersama. Kami berpelukan keluar dari bilik air. Aku peluk tubuh Liz dan memberinya ciuman yang hangat. Liz membalas ciumanku dengan hangat juga. Lepas tu aku baringkan tubuh Liz di atas katil dan menindihnya. Kami bercium dengan hangat dan aku mula meraba-raba tubuh Liz kembali. Kemudian aku mula menjilat setiap inci tubuh Liz yang begitu indah dan belum pernah diteroka lelaki itu supaya terbuka semua switch nafsunya. Aku mulakan dari tengkuk turun kedada terus kepusat dan bahagian perut. Kulitnya yang putih-merah itu sangat halus, lembut dan gebu. Kemudian aku jilat kedua-dua pasang kaki Liz yang cantik itu bermula dari hujung jari sampai ke pangkal peha. Kemudian aku balikkan Liz dan jilat bahagian belakang tubuhnya dari atas hingga kebawah. Memang sedap dapat jilat anak dara yang seorang ni. Setelah habis menjilat, aku serang balik tengkuk Liz yang jinjang dan putih itu. Tanganku mula meramas-ramas buah dada Liz yang besar dan tegang itu. Kemudian aku mula menghisap dan menggigit lembut putingnya yang berwarna pink dan sedang menegang itu. Memang sedap bermain dengan buah dada Liz yang besar dan tegang. Liz mengerang kenikmatan sambil tubuhnya terangkat-angkat terkena seranganku. Sedap dengar bunyi sound effect yang keluar dari mulut Liz. Bertambah berahi aku. Sambil melepaskan geramku kepada buah dada Liz yang agung itu, tanganku mengusap-usap pantat dan celah peha Liz. Bila aku menggetel biji kelentitnya perlahan-lahan, Liz mengerang bertambah kuat. Tiba-tiba tubuhnya kejang dan aku dapat rasakan alur pantatnya begitu lencun. Pasti Liz dah climaks. Setelah puas dengan buah dadanya, aku jilat perlahan-lahan hingga ke kepusat Liz dan kemudian terus kepantatnya. Liz cuba menghalang aku menjilat pantatnya tapi tak berjaya. Terangkat-angkat tubuh Liz bila lidahku mula berperanan di pantatnya. Pehanya mengepit kepalaku menahan sedap. Aku jilat-jilat kelentit Liz yang merah menyala dan nyata ini memberi kenikmatan yang asasi pada Liz. Air liur ku dah bercampur dengan air yang keluar dari pantat Liz. Banjir habis. Aku pun dah tahan. Zakarku dah tegang habis dan meminta-minta untuk meneroka lubuk pantat Liz yang masih suci itu. Aku betulkan kedudukan Liz dan menyuruhnya membuka kangkangnya dengan lebih luas lagi. Liz yang sudah hilang dalam alam nikmat hanya menurut saja kata-kataku. Aku tak perlu lapik punggung Liz dengan bantal sebab punggungnya memang tonggek dan berisi pejal. Aku tindih Liz dan menciumnya. Sambil tu aku tujukan zakarku kemulut pantat Liz. Aku cuba masukkan kepala zakarku perlahan-lahan kedalam lubang pantat Liz tapi payah betul. Maklumlah masih dara tapi akhirnya berjaya juga kepala zakarku masuk. Liz merintih sakit dan aku memujuknya supaya menahan sakit. Perlahan-lahan aku meneroka lurah nikmat Liz dengan bantuan pelincir yang begitu banyak sekali. Tak dapat nak diucapkan nikmatnya…..bayangkanlah dengan lembutnya, dengan ketat kemutannya dan yang paling best kehangatan lurah pantat Liz yang sungguh istimewa macam periuk nasi yang sedang hangat. Nak terpancut aku rasa walaupun baru masuk sikit. Penerokaan zakarku terhalang oleh selaput dara Liz. Aku sorong tarik dengan hayunan yang bertambah keras dan akhirnya mahkota dara Liz berjaya aku takluki. Terjerit Liz bila zakarku menembusi selaput daranya. Aku tarik zakarku keluar dan mencium Liz. Aku lihat zakarku ada kesan darah dara Liz. Aku rasa bangga dan puas kerana menjadi orang pertama yang berjaya menakluki dara Liz. Aku lihat ada air mata melilih dari mata Liz. Aku memujuk Liz dan tekan ayat syahdu sikit. Liz cium aku dan kata “I love you”. Aku pun kata aku love dia juga. Aku beritahu Liz aku nak terus make love dan dia hanya mengangguk lemah. Kesian pula tengok tapi mana boleh tahan sebab operasi belum habis lagi. Aku serang balik buah dada Liz dan hisap putingnya cukup-cukup sambil Liz mengerang sedap dengan kuat. Lepas tu aku mula berdayung balik. Perlahan-lahan aku sorong tarik hingga akhirnya aku tiba didasar lubuk pantat Liz. Berdenyut-denyut zakarku kena kemutan Liz. Sedap betul. Aku sorong-tarik perlahan-lahan didalam lurah pantat Liz yang ketat tu supaya Liz tak terkejut dan boleh merasa nikmat memantat. Aku tanya Liz samada dia masih rasa sakit. Dia kata dia dah rasa mula rasa sedap. Aku melajukan sikit hayunan sebab aku rasa aku dah nak climaks. Akhirnya aku terpancut dalam pantat Liz dan aku rasakan mahu sekati air maniku keluar. Sedap tak terkata. Aku cium Liz dan pujuk dia bahawa aku akan bertanggung jawab. Liz kata dia tak kisah sebab dia sayangkan aku. Aku cium Liz dan peluk dia. Liz kata dia tak pernah rasa nikmat sebegini dan ingin menikmatinya selalu dengan aku. Aku setuju dan akhirnya kami terlena keletihan. Sepanjang di pulau itu, kami make love puas-puas dan Liz dah mula rasa sedap dapat batang zakar aku. Aku pun dah ajar dia macamana buat BJ. Selepas pulang, kami berlakon macam tak ada apa-apa berlaku tapi Liz dah jadi pengunjung tetap kondo aku secara rahsia. Aku suruh Liz cari kerja tempat lain sebab tak mahu hubungan kami diketahui oleh staff lain tapi Liz kata dia nak serve aku siang dan malam. Ada sekali tu kami make love dalam bilik aku di pejabat bila semua orang dah balik. Sempat juga aku merasa mendoggie Liz di dalam bilik aku. Saja nak rasa tapi tak boleh buat selalu nanti orang tahu. Liz tak pernah menolak bila aku nak make love kecuali masa dia tengah period. Nafsunya juga kuat tapi aku tak kisah sebab main dengan Liz memang sedap habis. Aku rasa silap-silap aku akan kahwin dengan Liz tapi perkara tu tak timbul lagi sekarang. Liz pun dah pandai macamana nak bagi aku puas atas ranjang dan permainannya memang excellent. Memang dia secretary yang terbaik. Dia juga sentiasa make sure bodynya sentiasa tip-top dengan bersenam dan makan jamu semata-mata supaya aku puas dengannya. Kadang-kadang aku curi-curi merabanya ditempat kerja bila ada peluang. Liz juga akan biarkan aku menjamu mata melihat bahagian tubuhnya yang terdedah.

  75. kepala api

    ni ape kebenda nyer nih………………..???

  76. Anonymous

    lapas ni name natang ape plak

  77. Anonymous

    ingat kan proton kluar kreta je rupanya cerita sex pon ade hehehe bagus

  78. Ariff

    Admin xbleh buang ke cerita blue kat atas tu???? merosakkan akidah orang melayu yg search gambar proton tuah dsbg je macam aku…..:-/

  79. aku nak lekir……sport abi….seiras eclipe lotus…

  80. syaz wanie

    peh…..mmg smart r………….

  81. Wowww

    minat TUAH… Harap cpt kuar kat pasaran n bkn hanya sekadar kereta konsep kat pameran

  82. I’d have to test with you here. Which isn’t one thing I normally do! I get pleasure from reading a publish that can make people think. Also, thanks for permitting me to comment!

  83. Hey! I know this is sort of off-topic however I
    had to ask. Does running a well-established website such as yours take a large amount of work?
    I am brand new to blogging but I do write in my diary every day.
    I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and views online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou!

  84. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really
    nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later.

    Many thanks

Leave a Reply