Viral

“Tak Terbang Pun “Burung Punai” Kau Kalau Setakat Cuci Pinggan”

Astaghfirullahalazim.. mengucap panjang melihat keadaan dapur kotor sebegini. Dari zaman kanak-kanak lagi ibu bapa mengajar kita tentang kebersihan.

Bahkah agama juga turut mengajar umatnya mengutamakan kebersihan.

Namun segelintir manusia khususnya orang bujang tak kira lelaki atau perempuan bila tinggal di rumah sewa bersama dengan rakan serumah yang bukan dikenali sejak dari kecil, tanpa segan silu menunjukkan perangai malas mereka.

Jika anda mempunyai rakan serumah seperti ini, apa yang anda lakukan?

“Guys, duduk rumah bujang ini, engkau kena banyak bersabar. Nak marah, tak boleh sebab masing-masing dah besar. Nak tulis nota ‘pandai makan, pandai simpan’. Hello! Itu sangat kurang ajar.

“Jadi, nak tak nak, engkau kena belajar. Belajar untuk bertolak ansur dan tak mudah menyembur,”

“Weiiii syaiton! Tak terbangnya ‘burung punai’ engkau kalau setakat cuci pinggan, buang sampah dan kemas rumah kotor!

“Take note ye guys, terutamanya orang perempuan tu, tolong skodeng/terjah rumah teman lelaki korang. Kalau rumah perempuan bujang begini, elok kasi penampor,”

Sumber : Redzuan Abd Manaf

Comments 1

  1. whhy

    tak boleh bukak la thread ni amazingnara.com/dah-masuk-tahun-2017-majoriti-rakyat-malaysia-belum-reti-kemas-meja-lepas-makan/

Leave a Reply