Written by AmazingNara | September 24th, 2010

Memang gila hebat video perkahwinan Nur Nadia SM Nasimuddin nie. Yang edit video dia nie pun hebat jugak. Kagum kami dibuatnya. Wedding of the century nie.

140 responses to (VIDEO)Majlis Perkahwinan Nur Nadia SM Nasimuddin, Anak Pengasas NAZA

  1. wah… pakai cawat! hihi.. anak org kaya.. bestnyer..

  2. mimi says:

    huhuhu..org.kaya..senang2.je.tabur.duit..
    bunga2.segar.tu..ibarat.duit2.die..layu.bunga.tu
    habisla.duit.die…

  3. sara says:

    pergh bapak grand laaa wedding dia..
    suka2..
    walaupun byk mix budaya tp best..!
    :)

  4. kak ina kl says:

    nanti kamu punya pun boleh buat camni..kan byk sponsor

  5. sajer says:

    pas angkat nikah org akn sedeh2, say alhamdulillah,,pengantin leh lak tepuk tgn,,huhuhu,,

  6. eoen2002 says:

    wow..superbbb…..

  7. halimah jongang says:

    Sok marion counter demand gak tok wedding dia

  8. [...] Video kahwin anak SM Nasimuddin nie memang super grand gile. Baca Yang Ini Pulak:-(GAMBAR)Zahida Rafik Yang Berseri Berbaju Putih (53)Zahida Rafik, Anak Bongsu [...]

  9. [...] P.S: Video kahwin anak SM Nasimuddin nie memang super grand gile. [...]

  10. zizu says:

    macho betul yg kai cawat tuh..huhu…

  11. nix says:

    aku kagum ngan pengedit video nih…first class…

  12. akakparis says:

    perghhhhhh…dasyat gileeyyyy…….

  13. yosha! says:

    wahh….kawen dahsyat punyer…
    btw…alhamdulillah n tahniah..

  14. nyno_85 says:

    yang edit video nie mmg super terror
    bab wedding nie, x berapa bagus la sbb dh mcm ikut adat orng putih plak…
    boleh ada dayang2 tapi dh serupa mcm hercules plak aku tgk..
    duit bnyk smp buat wedding mengarut dan membazir..

  15. miss annur says:

    xde makna nya.. kawen cam kosten.. xda langsung adat keislaman..

  16. deek says:

    si nasa punya lagi hebat nanti kot. Pa gaknya amoi punya fantasy plak. Tong..chee..tong tong…lion dance.. shao lin kung fu show…. wahhh…..bestnya.

  17. Nazibudeen says:

    Terlalu takbur dan riak hingga sanggup membuang duit begitu banyak. Bapa kerja teruk anaknya boroieh. Kekayaan hanya didunia. Wahai anak perempuan SM Nasimuddin ingatlah kpd bapa kamu dan jangan lupa bawa bekalan untuk akhirat

  18. Nazibudeen says:

    Betina tu bukan cantik sangat, Muka mcm under nutrition, mata macam teluk ayam. Yang si abang tu nak kahwin dgn betina serani. Baguihlah betina tu dah sunatkah

  19. seri says:

    mmg high class terbaek org yg buat video ni..mcm video klip antarabangsa plk…byk kali aku dok ulang tayang dengar lagu dan tgk video..indahnyaaaa….

  20. apek20/20 says:

    serani ????…ko nak taruk english ke,scandinavian ke, perancis ke, republic of congo ke, tanzania ke etc ko go ahead la, syok sendiri mungkin bcos u still look 200% Ah Moi to us. minta maaf ye.

  21. bryani says:

    brpa umur minah ni, cam anak buah aku punya bday party ala2 disneyland gitu.

  22. anak harun says:

    alahai…dah mcm adat org lain plak ade main baling2 bunge….duit byk bole le buat mcm2….tp kene ingat le skit ye pengantin baru naza ni….duit dan harta tu bukan milik kamu,cume pemberian rezeki aje dari Allah SWT….jgn membazir,nnt tuhan tarik balik baru tau….buat grand2 ade baik jemput hafiz & hafizah bace quran,pastu jamu anak2 yatim n org miskin makan…dah tentu diorang akan doakan yg elok2 pade pengantin baru naza ni…ape2 pon selamat pengantin baru…..

  23. lala says:

    bercawat, tepuk tangan lepas nikah? pelik~

  24. wancop says:

    pekerja kilang naza gaji kecik….penat lelah mereka hanyalah sia2

  25. classy says:

    Lagu tak kena betul. Gaudy ala Americana!

  26. Cengkihkali~ says:

    sederhana sudah la kot. takut bazir2 kang setan yg eksaited lebih pulak ;p~ anyway dah kawin tu, bagus lah. tahniah :) tukang edit video pun 1st class. er, bayar mahal la kot?

  27. mojoko says:

    Hmmmmm……memang grand …tapi intro dah macam zaman rome….tak de ke concept lain…kita kan orang Islam…

  28. miss_pinky says:

    mmg terbaik.
    pgantin lelaki hensem,tp pompuan cm ank mamak je ak tgk.
    anyway,untung la bdn,duit byk kn.
    tahniah,moga2 kekal.

  29. aus says:

    …mula2 wat utk kawin,pehtu anniversary,then dpt baby,cerai lastly mati…

  30. cleopatra says:

    bertuah badan….bt grand2 lak tu…moga perkahwinan ini berpanjangan hingga ke akhir hayat AMINNN…

  31. achu says:

    i really like the editing of the video.well.care die kawhin tu terpulanglah kan kepada individu,btw its a really nice house..nice perhiasan.sume very nice. :)

  32. buDak_naKaL says:

    selamat pengantin baru buat Nur Nadia…semoga kekal ke anak cucu…insyaAllah..amin..anyway very nice video..hope Nur Nadia bahagia dengan suami tercinta..kepada sesiapa yang berkata2 dengan kata2 yang mengata2 tu nescaya korang jgk pasti akan di kata2 ngan kata2 yang mengata2 jugak satu ari nnti…so, be careful k…ckup la sekadar doakan kebahagian dorang…dorang x penah nak nyusahkan korang pn..then kat orang2 yang berucap kasar tentang Nur Nadia 2 bertapis la ckit coz…manusia xde yang benar2 perfect…so, think 1st before u all give something komen..huhuhuhu..anyway, hope Nur Nadia dan semua keluarga bahagia dan hidup dalam ke redhaan Allah S.W.T….Amin….

  33. MISS K says:

    ntah nye..patut pas akad nikah baca doa syukur ni leh tepuk tangan lak..terlajak excited sgt ke?kui2 tapi mmg grand gile r majlis dia..hope kekal ke hujung nyawa supaya x de rasa membazir..(^_^)

  34. sebokmama says:

    Bestnya jd orang kaya ye….x payah pikir nak buat apapun buat je…x payah pikir psal duit…kita ni nak makan pun kena budget2 klau x ada plak x terbayar utang lain huk huk…semoga bahagia n menjadi keluarga solehah dan diberkati Allah..amin

  35. zhangxhi says:

    septtnye lps nikah disusuli dgn doa dn smbhyg sunt..ni pengantin siap tpik tgn plak..hai apelh..lg 1 nape nk ikt bdya omputeh nk bling2 bunga plak..mcm mjlis zaman firaun pn ade aku tgk..yg plg xthn dayng sexy dgn pngawal striptease pn ade..xpelh kubur lain2..bnyk sgt duit mcm 2 pnye weds..dunia2….anyway smoga bhgia smpi akhr hyat..amin

  36. ainiizani says:

    ade majlis berinai tp xnampk pun dia pkai inai…hehehehe

  37. shiro says:

    mmg gila glam

  38. izah says:

    kalau lah korang byk duit mcm tu, mmg nk buat grand jgk, kan? x payah kata ape laaaa…. duit mmg x de dlm tgn. kalu ade mmg gerenti nk buat grand2. so doakan aje kebahagiaan dorang. yg kita nampak mcm membazir. korang x tau dlm simpanan family dorang tu berbillion2. setakat wedding mcm tu apelah sgt.

    p/s: buat nazibudeen, baik u dok dediam drpd bg ‘nasihat’ kt org. suruh org ingat dunia akhirat tp mulut sendiri tak terjaga. kesian kt u ni!

  39. villa says:

    giller dasyat laaaaaaaaaaa weeding..dato ct meraung tgk..huahuahua
    yg aku x leh trimaaaaaa…ape da cam peterpan@hercules da pengapit laki..adoiya..xckup duet nk bli bju kt diorg ke..pengapit pompuan seksi x hinggt..walaupun hebat tp aku still rse ader missing element…hurmmm

  40. zara says:

    assalamualaikum
    barakallah :)
    she looks so sweet..n the wedding absolutely amazing
    tp tk elok membazir..mungkin boleh dijadikan ikhtibar utk bakal2 pengantin yg lain..yg baek kite ambik..yg xbaek kite elakan
    semoge nur nadia berbahagia disamping keluarga..aminn^^

  41. bstail says:

    tengok mcam kebudakan teenager punya fantasia cam tu . wats with the roman soldiers etc ??? pick a theme and stick to it la. too much mengelirukan juga. mungkin dia tk tau mana satu yg nk pilih. photography pula terlalu mengunakan blur for the romantic effect – overused! tkda ke lagu lain yg lagi sesuai dik. pengantin ppuan needed some color on lips, too much on eyes, jadi mata cam terbeliak je. tak minat- terlalu byak ropol2, bebunga2 – too noisy and distracting. Jgan marah, constructive criticism for next wedding…heheheh.

  42. aku anak kedah says:

    Tahniah, moga perkahwinan Nur Nadia & suami kekal hingga akhir hayat,kpd yg mengata & mengutuk tu biasala..dah tabiat manusia namanya kan…klu kita dah berduit sampai mcm kluarga Allahyarham SM Nasimuddin pun..ntah2 lebih lg grandnya wedding diorang dr Nur Nadia…apa yg baik jadikan teladan yg buruk jadikan sempadan…xbaiklah kita dok buat dosa kpd mereka yg xzalimi kita pun..sapa yg mkn cili dia rasa pedas, so lu fikirla sendiri..jgn mrh…

  43. Bckyardpool says:

    Fantastic. I lurve the guy who looks like as a brave, tall macho rome soldier. :D Sweet anyway.. Taylor Swift, ily, :D

  44. hana says:

    juz wanna say…semoga segalanya diberkati Allah~ ade baiknye mengikut adat Islam kerana ianye lebih cantik =)

    wallahualam

  45. antihipokerit says:

    mesti ada kaki sebok nak mengajar org. Itu lah nama nya OPINION – masing2 ada pendapatn mereka macam kamu juga. Yg ko masuk gossip site pas tu nak hentam org yg lain berpendapatan namanya IPOKERIT!! kamu masuk salah tempat beb. Its a GOSSIP site ….doh!!!!

  46. jee says:

    cian kan..kaya2 masih pakai cawat ag…hemmm…

  47. valour says:

    bagus kalo boleh spend gila. aku hanya harap blanja byak2 camni menolong kasi contract dan kerja utk org kita juga atau pun menolong bangsa lain keistemewaan kluarga ini ??

  48. wan says:

    As muslims we should not be impressed or envy of this type of weddings. Its waste of money and meaningless. We all will die and will be asked how we spent every single cent we had.

  49. yana says:

    nazibudeen,pehal mrh2 smpai pnggil pmpn tu betina?
    mcm jelez je..
    dah Allah bagi muka die mcm under nutrition, mata macam teluk ayam..
    at least dier x buat surgery pastu jdi riak dgn muka dier nan cntik..
    and at least die bersyukur nan mke die..

  50. mariam says:

    “Janganlah kamu bertabarruj (menunjuk) seperti kelakuan orang zaman jahiliah dahulu.” (Al-Ahzab : 33).

  51. jue says:

    yang betul tetap wajib diperbetulkan…keadaan ini berdosa,kita pon berdosa…huuhuhuhu (sian aku) kesian jugak gak korang…
    pendek kata yang tak betul makin betul dah.Walaupon tak betul..tapi dah jadi satu benda biasa,kan?
    semoga kita tidak lalai dia atas keseronokan sementara.

  52. PAKSHAIKH says:

    Hebat…. penuh dengan kejutan ….pengapit pakai cawat…lepas akad nikah tepuk tangan…balik bunga..
    Nie kalu jadi jika rasa bila ada banyak duit dan rasa boleh beli macam2 benda
    Apa-apa pun Selamat Pengantin Baru…..Semoga kedua-dua pengantin ini hidup diberi keampunan dan hidayah oleh Allah dalam memcari kehidupan sebenar di dunia ini.

  53. sinbad says:

    laahh… mana belly dancers dari lebnan?? tk de k ?

  54. anym says:

    mmg terbesh di abad ini…sgt kagum….tp yg xbestnyer pada saat ke 0.40 2 cam palik lak…pengiring pengantin 2yg pompuan punye lah ayu bertudung,yg laki 2 mak ai!!!sekso mato den….apepon mmg sgt kagum n impressed pd yg edit video ni…

  55. Cik yah propa says:

    Apo nk jadi la…patot la adik die pun lebih kurang je…hish..klau yea pun nk lari dri stereotype tradisional,tp tk yah la over cm 2 skali..mcm kistien plak…punye la cantik adat2 melayu kita..boleh die bwt wedding cm 2…(Adat melayu di lupa sudah..adat inggeris diikut indah..klau melayu tak jaga adab..kelak melayu hilang tak bermaruah)…

  56. no name says:

    eeee..berlagakkkk!!!! tah pe2 tah..ade ke tepuk2 tgn n campak bunge, mengarut tol la dorang nih..da tuh pegantin x pkai inai lak tuh..apa pya pesen la…

  57. wak kordi says:

    harap2 dia adalah jemput orang2 fakir dgn orang miskin sekali, jangan jemput orang2 kaya sama VIP je. sbb nabi ada bersabda seburuk-buruk makanan adalah makanan walimah yang mana orang yang memerlukan (fakir miskin) tidak dijemput sedangkan orang yang tidak memerlukan (orang kaya) dijemput.

    kalau aku, aku tak nak makanan kenduri kawin aku adalah seburuk-buruk makanan walau pada zahirnya sedap dan lazat.

  58. pe nak jadi says:

    kluarga ni byk memderma juga tapi aku rasa org mula *menyampah* sejak future kak ipar dia announcekan…..ari tu. Aku pun dulu respect kluarga ni.

  59. budi says:

    fuyoo..ada duit semua jadi

  60. teratai says:

    first tgk kagum dgn org yg edit video nie..gmbr x cantik pun jd cantik..memang bestla..tp wedding nie x la impress sngt pasal ikut budaya kristian..nak wat dlm cerita dogeng..ada ke x pakai bj..

  61. cekooo says:

    budak yg kahwin neee muda lagi…belum matang..patut otak ala2 katun..kahwin pun mcm dongeng kartun…memang cantik tapi tak betul gayanya..bagus ada wang banyak dekatkn diri belajar agama islam…neee bangga dgn cara keristian d rom kuno yg tak bertamaddun….tak da keluarganya yg tegur kee cara yg salah neee…..KESIAN….selamat pengantin baru semoga akan lebih matang dan punya perinsip peganggan agama yg teguh d hati…..budak lagi boleh d ajar…MASIH REBUNG..cantik dn ayu pengantin perempuannya..

  62. mommy wanna b says:

    lari dari landasan agama. xde pape blh di bangga kan..nauzubillah

  63. mas says:

    malu kalau bercerai

  64. Aisya says:

    xda ciri2 Islamik….

  65. mia says:

    kenapa nak doakan orang bercerai… teruk betul.. Itulah mentaliti melayu. Tidak semestinya budaya rom kuno adalah kristian. janganlah memandai2 plak nak babitkan agama orang lain plak. awak yang dok mengkritik tu elok sangatkah budi pekertinya. renung2kan.

  66. exa says:

    perghhh… gilang gemilang nye wedding
    agak2 bape RM juta le dah abis ye?

  67. dasia says:

    ni from manggis production sdn bhd…
    bnyk lagi wedding yg bez kat sni..
    http://manggis.tv/v2/

  68. Zalina says:

    Apela..patutnyer..mendokan mereka bahagia..ni tak asek nak ngomen jeww.nway meletop!

  69. bunga says:

    i love this wedding coz full of fairy tales :) impian perkahwinan setiap wanita ^_^ anyway, pd yg lain 2.. xperlu la nk kutuk @ kondem, biarlah dia nk celebrate mcm mana pun.. nk kutuk lbh2, kita sbg manusia tahu ke cara mati kita nnt mcm mana? jgn ingt diri tu baik sgt.. hal org lain.. hanya Allah yg tahu.. yg x baik mybe mjadi hamba yg soleh.. yg baik jd sebaliknya.. who know??? so just tumpang bahagia melihat kebahagiaan org lain.. if rs x senang, just keep on ur heart coz much better & nobody hurt :)

  70. madoxerahman says:

    jeles agaknyer diorg yg sebok2 mengomen wedding diorg ni…

  71. NurulFaeza says:

    Kan ade gak akad nikah tu..budaya2 melayu tu ade dia terapkan cume majlis bersiram jer ala2 kristian..ape laa korg nie..org yg xnikah tetibe bunting tu logik gak kalo nak kondem..dah ini impian perkahwinan dia..kalo korg ade duit pon rasenyer same jer..adeyy…

  72. miza says:

    aq rse dkt stgh juta la dye0rg pnye wedding..
    h0pe hepy la kay…

  73. Anonymous says:

    saya doakan merka bahagia dunia dan akhirat

    sebagai orang Islam kita harus ingat,nabi SAW pernah bersabda,yang lebih kurang maksudnya …kita (Islam) tidak boleh menyerupai sesuatu kaum (yang bukan agama kita)…Wallaua’lam

  74. malisa says:

    mmg la grand majlis ni..tp ada ke patut after sah nikah tepuk tangan ..patut angkat tangan terus doa dah selamat ijabkabul..

  75. qaseh says:

    cuma kagum dgn yg edit video ni..

  76. aneh says:

    ikot suka depa la depa ada duit..hmpa sebok paa..kesilapan 2 ada la skit2..tp bkn nk ikut ajaran kristian..cuma impian dia nk wat wedding cm2..mmg la bazir skit tp rsnya xharam wat cmni…

  77. orang biasa says:

    nasib baik anak orang kaya kalau anak orang biasa mesti tak ada orang nak muka buruk nak mapus dah mak up pun buruk orginal mesti lagi buruk

  78. fara says:

    cukuplah sekaDAR bersederhana…yg xtahan mase dah sah akad nikah boleh plak tepuk tangan…hmmm…speechless..

  79. miji says:

    apa tajuk lagu yg di gunakan tu eh?

  80. Maleesa says:

    a’ah lh. Taylor Swift yg nnyi ke tu. la.. salah ke tepuk tangan pas akad? myb pas tpuk tgn bc doa lak..aduhai melayuu

  81. sayang says:

    =yang pengiring pengantin perempuan (pakai tdung tuh) kakak pengantin perempuan..kakak first…dulu masa dia kawen tak salah siap ada kuda2 semua..yang kedua faisal,nasa (marion bf), faliq and last baru pengantin perempuan (nadia)
    =keluarga nie banyak jugak menderma n buat kerja2 kebajikan..cumanya tak dihebohkan..
    =dulu masa arwah ayah die ada, setiap jumaat kot ada bacaan yassin..tapi sekarang tktaula nak cakap.
    =orang mula hilang respek sejak si mar**n tuh buat kenyataan..

  82. eyeba says:

    besh nyer… tp terlalu mbazir…tahniah wt nadia n fmly… pd y dok maki2 pngtin nh bpada2 la jga… bia la dia nk wt aper pn… rezeki dia… wish la bnda y baik2… moga kekal n bhgia hnga ke akhr hayat…. amin…

  83. IQRA says:

    “Barang siapa meniru suatu kaum, maka ia termasuk dari kaum tersebut, ” [Sabda Rasulullah - HR. Tirmidzi] Kepada semua saudara-saudariku se-islam denganku yang terlibat dalam video dan penyokong2nya (se-islam juga) belum terlambat untuk beristighfar. Nak buat/cakap sesuatu, rujuklah pada Al-Quran & Sunnah Rasulullah s.a.w. Semoga hidup kita dilindungi dan dirahmati Nya di dunia dan akhirat. Amin.

  84. cik oren says:

    bersiram tu bkn kristian je r? kat johor pon bese buat, ktrg pggil ‘mandi sampat’ tau? slh stu adat mlayu r..

  85. dijia says:

    giler menakutkan rupa dia besaq ye mata mcm nk telan si suami..tp cantik wedding yer

  86. Anak Solehah says:

    cantik, menarik dan tertarik untuk melihat video nie.. tapi kelakarlah.. biasa lepas angkat nikah orang berdoa, tapi tepuk tangan. mungkin nak buat lain daripada lain kut. ada baling2 bunga pulak tu, wajah jerk melayu, budaya kritian die bwa msuk. Apa2 pun sye doakan kebhagiaan pengantin nie hingga ke akhir hayat. majlis pun dh lpas, smoga tidak brlaku lg kjadian cmnie.. agungkan adat melayu dan islam.. smoga jadi ikhtibar pda yg lain.

  87. mujahidahsolehah,InsyaAllah.. says:

    wahai pengomen dan pembaca,sama2 kte renung pe yg tlh kita liht n bca dr saudra2 di ats.. de yg benr,de yg ptt muhasabh blik diri..memg ssuatu yg indh itu sronok ble ia tercpai..tp igtlh,hdp kita bkn hnya di dunia..dunia hnyalh smentra,tp akhirt kekl slamnya..mmng semu org sdia mklum,tp x semua org sdia utk mlksnakn printah Allah..
    memg kubur msing2,apa perlu kesah..tp, dsbbkn kbur msing2,kte xberteman..krn itu,kte sbg saudra sIslam digalkkn tgur mnegur antra satu same laen,igt mengingati supya umat Islam xtrus hnyut ke knch kebinasaan, n x trus dijjh dgn pmikrn org Yhudi..
    sama2 lh kte bka minda n liht skelilng..klu dlu Islam sgt gah dimta dunia krn budi pekrti yg mulia, sukr ditwskn krn pegngn kpd Allah,tp skrg mudhnya minda kte dpengaruhi dgn anasir2 yg x spttnya,,
    pilihn ditgn kte sndri,smada nk jd hmba Allah yg taat kpd printahNya atau mnjdi hmba ikutn yahudi..
    yahudi punya pelbgai cara utk mnyestkn mnusia, cth dgn minda sbegini..yeah,mreka berjaya..
    mreka thu kita mdh dijjh dr segi pmikirn..skrg kte sma2 thu,n trserh kpd kte..
    sama2lh kte muhasah diri kembli..kbhgiaan akhirt atau dunia yg dicri..psti dua2 yg kte cri,tp adkh kte ingin hdp tnpa kberktn Ilahi? smoga Engkau kuatkn iman kmi,dan pimpinlh kmi ke jln redha-Mu Ya Allah..
    mti dan hidupkn kmi dlm Islam dengn penuh keimnn. -“kerana akidah menyatukan hati kami sebelum cinta..” itu lbh indh.. (^_^)

  88. Mira Edora says:

    Tahniah!

  89. hamba Allah says:

    kpd yg tgur syabas kerana kalian semua sedar akan sesuatu yg tidak baik kerana akal yg sihat ialah yg dapat membezakan yg baik dan yg buruk.Tp bukan bermaksud hnya menegur kesilapan org len dan x tak bermuhasabah diri.Kepada yg komen jgn menyibuk hal org…sesungguhnya kita didunia ni bukan hidup dgn monyet ungka,org utan….kita juga hidup dgn sesama manusia.Semua manusia ini perlu saling tgur menegur…supaya nnt kita sentiasa sedar dan ingin perbetulkan diri kearah yg lebih baik.kalo org x tgur kita agak susahkan kita nk sedar kesilapan kita.Yg penting hidup di dunia ni ialah untuk mencari keredhaan Allah semata…sesungguhnya yg baik itu dtgnya dr Allah…dan yg buruk itu hanyalah dari sy snd…sekian wassalam

  90. joe says:

    duit bnyak pun bju still gak xckup kain,,dunia2..
    pngapit lagi cun pd pngantin..

  91. manusia says:

    doakan kebahagiaan org lain, bkn penceraian..kutuk lebey2 tu bukannye hape..jeles sebenarnye kn..?
    apa yg salah x yah la ikot…susah2 pale otak wat pe.

  92. ala says:

    bila aku tngok part yg pas nikah tu, mesti rasa nak t’gelak. mcm b’lakon plak dah. siap tepuk2 tgn lg. hehehh

  93. unknown says:

    untuk pngoment2 skalian klau nk tau brinai 2 bkn ikut islam..ikut org india/hindu…so xyah bngge2 pn ngan berinai 2..adat melayu mmg bnyk ikut org hindu eg. brsanding, berinai n musik yg kuat2 tu…

  94. khalid jamlus.. says:

    huhh..nnt aku wt wedding lg gmpak dr ni..
    korg tgk la..x heran lgsung..hhaha

  95. hidayah says:

    cantik! semoga berbahagia~!

  96. sains obses says:

    ditinggalkan bapa terlebih awal.. dari keluarga yang susah.. dibantu supaya maju .. dengan usaha juga.. hidup orang kroni .. bersyukurlah dengan melihat kebawah .. jangan berlebihan kerana ia haram.. wahai si pembantu tanak lihat ke … akulah generasi baru .. budaya kaya baru.. agar jangan nanti .. aku lupa tuhanku .. bahagian ku .. bahagian mu.. bahagian kita berbeza.. tiada yang kekal si dunia .. kerana janji tuhan adalah kekal.

  97. kairu&hafiz says:

    ni dah kira 0-0 la,,,, tepuk tangan ada (kristian)…pakai tudung ada….(islam)….silat2 ade,,,(melayu),,, pas tu bagus gak buat besar2…..semua org akn tahu nanti,,,,,x lah timbul fitnah,,,,,,pastu,,,,,x pakai inai pun bkn berdosa,,,,,,,tu semua adat,,,,pastu adat melayu pun bkn nye betul sangat,,,,,mcm sanding,,,,,,itu semua ikut budaya hindu,,,,,x perlu buat mcm tu,,, dia buat besar2 x pe lah duit dia byk…..pastu lau dia buat kicik kau bising gak,,,,,(kaya, tapi kedekut, majlis kawin buat kecik je,,,,,ayat nie akn keluar nanti,),,,,,,,pastu tentang agama nie,,,,,,bkan bleh cari dgn duit,,,,,,,,,

  98. insan prihatin says:

    saya sokong sangt ngan beberapa pendapat di atas..especially mujahidah solehah…. memg video ni cantik sgt.. x jemu tengok..tapi video ni akan lebih indah jika diselitkan dengan lagu melayu yg sedap didengar.. dan lebih cantik jika ditonjolkan budaya islam lebih dr kristian.. tp mungkin org yg edit video nih org kristian kot..so dia x tahu adat org islam, xle nak salahkan jugak coz dia kristian.. tapi pengantin boleh menegur apa yg patut bukan terima seadanya. yg kelakarnya, ade lak tepuk tangan pas akad nikah, pastu baling2 bunga n apa lagi tah… da macam tengok video kawin org kristian lak.. maaf cakapla.. video ni mcm video lagu jek..no value..

  99. ironhiden9 says:

    Rasenye lagi berkat kalo cara perkahwinan ikut syariat Islam.
    Ni x, ikut panduan Islam masa aqad nikah je, yg lain2?
    X salah nak buat meriah2 kalo ada duit lebih.
    Yg penting jaga hukum Allah.
    Wallahu a’lam.

  100. Chin Siew says:

    Makan besar pun jadi Tahi juga.Orang miskin memakan makanan yang lebih enak daripada orang kaya kerana makanan mereka adalah berkat kepada kemiskinan mereka.

  101. john says:

    lu olang komen lebih2 bukan dpt duit pun

  102. is dj says:

    saya sokong meh..itu orng nama john…btl ckp die meh…lu org smua mkan taik!

  103. mulutxdakinsurans says:

    huhuhu….. korang nie komen lebih2 nie mesti da pa pe nie……….. saya rasa smua yg komen ne jeles jer nie……………… apa2 p0wn laki dya nsem sangat………….. 2 la nadia tu tengok bagai nk terkeluar biji mata….. nasib baik suami dya x lari………….. hahahaha….. biar pengantin pompuan xcantik tp pngntin laki segak… 2 la untungnya si nadia 2… dia ada laki nsem.. korang ada???????

  104. Farahleena says:

    Ya Allah.. kagumnye.. yg pmpn cantik.,yang laki hensem.. sungguh sesuai! moge mereka panjang umur n usia perkahwinan bpanjangan slamenye n dpt anak comel2 :)

  105. Jack says:

    hope laki dia tu kaya jugak lah…

  106. namaku says:

    macam² komen ya…. HAHAHAHA…..
    memang zaman skarang nie DUIT umpama TUHAN di dunia nie…..
    sebab tu lah KEBANYAKKAN manusia dah lupa TUNTUTAN AGAMA ISLAM……
    bagi sesetengah tu… yang penting masa nak AKAD NIKAH ja ikut ISLAM…..
    selebihnya ikut pelbagai ADAT yang MENYIMPANG……

    ITULAH MANUSIA ZAMAN SEKARANG YANG KURANG ILMU AGAMA…….

    MAAF JIKA SAYA TERSALAH KATA……

  107. selipar says:

    edit bagus mcmmana pun..nih kira org melayu islam ke kafir nih…mcm pengantin pompuan tak sunat jer……menyampah…sedarlah diri oiii…nih mak bapak pun x sedar diri kot..kurang ugama..bagusssss….

  108. nurieyn says:

    tpuk tgn pas akad nikah??what kind of adat??hurmm..no comment

  109. faiz says:

    perkahwinan yg menyimpang dr islam…akad nikah shj yg ikut islam…campur adat brt ngn melayu….inilah bangsa akhir zaman…kiamat sudah dekat…islam dijadikan bahan mainan….na’uzubillah

  110. [...] kata korang cuba tengok video majlis perkahwinan anak perempuan SM Nasimuddin dan bagi pendapat korang tentang kehebatan kedua-dua video ini? Baca Yang Ini Pulak:-(TAHNIAH)Dr. [...]

  111. hijau daun~ says:

    dia boleh la dpat laki nsem..sebab dia kaya..ada pham,,

  112. ladyofeyes OHB says:

    lumrah orang melayu…dengki dan sakit hati bila tgk org lebih sikit.. korang ade? takde kan..sakit hati la tu :P

    doakan yg terbaik utk pasangan pengantin, wishing Nadia and hubby bhgia sampai akhir akhir hayat.

  113. aku moden says:

    majlis dier mmg cantik..cuma ade yg terlebih…

  114. Anonymous says:

    boleh tahan

  115. Anonymous says:

    berapa juta habis……………

  116. tara pa pa pa says:

    hilang kemelayuan.
    ada plak laki six pack pakai cawat usung pngntin pmpuan.
    ape nk jadiii

  117. tara pa pa pa says:

    bukan msalah dgki…dia mampu kawen grand mcm tu bagus la..tp yg x bagus nya nmpak la yg anak org kaya agak terpesong kemelayuan nye…

  118. leo-lizza says:

    taknak komen on the wedding.. wahhh.. syoknya baca komen korang… mcm2 ada mcm astro.. huhuhuuu…
    buat pengantin baru… selamat pengantin baru.. semoga bahagia hingga ke hujung nyawa… amin…

  119. selipar putus says:

    bgs nye komen yg bercerita pasal agama tu…

  120. aku says:

    Subhanallah… syurga dunia.. memang indah,tp sayang ini semua hanya sementara.. dan TAK KEKAL.. hanya sedikit antara kita yang dapat mengelak DARI TIPU DAYA DUNIA… :) peace!

  121. hanif says:

    waaarghh pengapit / pengusung tandu pakai spenda .. memang tak tahu adat dan budaya muslim betul .. ada ker lepas akad nikah tepuk tangan ?

  122. muhibbah says:

    jgn hnya menilai keburukan tp tgk lh juga kelebihan video ini….. editing sgguh kemas dan teratur… hasil kerja tngan y sgt baik dan berkualiti…. pasal majlis nur nadia tu terpulang lh pada dia, siapa kite mahu menilai org…

  123. muslimat says:

    Salam, tah niah kerana telah menunaikan tuntutan agama. yang selebihnya tepuk dada tanya selera. bagi yang berkemampuan rasanya tidak salah mungkin kerana keperluan ia berbuat demikian, yg menarik perhatian sy adalah pembikinan video yg sgt menarik. sunguh cantik dan indah. semoga dikurniakan anak yg soleh dan solehah.

  124. compius says:

    are they muslim?

  125. ieda says:

    eee..best gile weeding eyh..bg yg komen tu…xpyh nk lebih..mrk mpu..so mrk buat…xpyh nk lbh2.i like

  126. C says:

    SEMUGA BAHAGIA SAMPAI KE ANAK CUCU NADIA KALAU AWAK BACA LAMAN WEB SAYA NADIA SALAM YOU FAMLEY SEMUA DAN JANGAN LUPA SALAM YOU MAM ENDABANG FAIZAL BUDAK MESTERI DAMANSARA PELANGE DAN JANGAN KAYA 2 JUGA JANGAN LUPA SEMBAYANG

  127. buzy body says:

    kahwin cam nak brtanding sape pling grand…..

  128. stokjoe says:

    biarkan mereka terjun dgn labu-labunya skali… dia bukan org islam tu, kalau ada agama ta buat macam tu, tu org asli yg duduk kat maner maner punye hulu dapat keluar bandar tu yg buet pelik2 sikit…BUAT GEMPAR hahaha…

  129. Anonymous says:

    knp erlu petikaikan soal agame….mmg la dye islam..tapi kite sebagai manusia ad hak asasi masing….xmampu buat cr xmampu..xpyh nak kutuk2 org..mcm bgus

  130. pak ali says:

    Doakan saja mereka berdua menjadi pasangan dan dikurniakan keluarga yang soleh diberkati Allah dunia dan akhirat…..biasa le..manusia selalu berdosa…termasuk le kita. ,,but cant help to be kagum with the beauty of this video..great job….cuma lagu background kureng skit…tak sesuaiiiii.

  131. rara says:

    kowang nie npew ha???
    lalalalal

  132. tata says:

    (KEPADA ORANG2 YG COMMENT TNTANG AGAMA)jgn mpersoalkan tntang agama jika kita sndiri pun msih tkial2..klu korg btul2 nk mpertahan kn Islam,bkn mcm 2 care nye..bkn dgn mngutuk dan mngate org…jgn mnampak kn yg diri korg pon sbenar nye cetek agama..

  133. nurul hannan says:

    salam…

    tahniah kpd pngntin baru yg sm cntik sm padan bak bulan purnama dlm mjlis y gilang gemilang. smg kalian smkin teguh iman di dada d dpt mbina keluarga yg sakinah d barakah. thniah kpd editor vid y cekap d bjk.

    jgnlh btepuk tgn slps pnikahan. afdalny mngucapkn syukur.

  134. Anonymous says:

    sory..xpyh la ckp pasal dose kalo kite neyh x bape nak betol..setiap manusi amemg ad je buat dose..xda yang xlari dr dose..tu dye dgn tuhan..kite xpyh nak sebuk2 pasal dose phle org..kalo xnak berdose jgn la search internet tgk bnda2 yg konon nye dtgkan dose…mengate org tu lg la dose..so tepuk dada tnye slera…yang komen2 agak2 keterlaluan tu..agk2 skit ckp…mereka mampu bia le mrka buang..dh xmmpu duk diam2..xpyh duk cite hal org je lebih…org melayu ne mmg xbole tgk org lebh..mule la mengate kan…

  135. azie says:

    aper lgu tema video no ek?da lamer cri da…

  136. ahmed nordin says:

    dunia nikah begini kita berbangga
    akhirat nanti Allah replay semula, Allah sanjung dengan balasan setimpal yang iaNya nyata dalam syarahan agama.
    mudahan Allah mengampuni kejahilan saya sebagai manusia.

  137. Jeesus Kerist… that was really a excellent read.

    So few websites provide me with the information I’m trying to find. Superb template and layout too. Saved to bookmarks. I will be back.

  138. Thanks for one’s marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back in the foreseeable future. I want to encourage you to definitely continue your great job, have a nice evening!

  139. Either way, web sites still operate, and individuals
    still download. Do you think that you’ll be able to’t make someone fall in love with you.
    That makes a larger part from the MILLIONS of users downloading torrents every day.

Leave a Comment

Optional