Viral

Video Pelajar SPM Ini Tular Di Media Sosial Kerana Persis King Coco

untitled

Video pelajar Kolej Tunku Kurshiah, Negeri Sembilan, Natasha Qisty Mohd Ridzuan yang mendapat 9A menjadi apabila dikatakan beliau adalah salah seorang spesis King Coco.

Dengan English yang mix dan penggunaan yang tidak betul. Ia dikritik oleh pengguna media sosial.

Namun masih ada yang memuji beliau dan mengucapkan tahniah diatas kejayaan mendapat 9A dalam SPM.

spm-2017-1

Comments 4

  1. hmmm

    ok je…takde yg pelik pun..apa yg macam coco nya??aiiiishhh pelik org org ni, org speaking english mix malay pun jadi ke pelik…mak dia pun speak well in english…so?? jangan jeles sebab anugerah dah bg anugerah terindah utk dia…

  2. Hmm

    Kenapalah orang nak serang dia ni. Janganlah ada hasad dengki dalam diri tu… Rasanya semua orang tahu yang menfitnah tu lagi teruk daripada membunuh… Orang tak kenal dia ni macam mana orangnya. Janganlah bagi komen negatif pada dia. Saya cakap macam ni sebab saya kesian tengok dia dibuli di alam siber. Tambahan, dia dah 18 tahun, bukan 17 tahun. Dia ada hak nak pakai alat solek. Lagipun, dia ni memang cantik tanpa alat solek. Dia pakai sikit je sebenarnya hari tu. Tolonglah jangan cakap benda buruk tentang di dah. Dahlah tak tahu nak eja nama dia betul betul. Selalu je orang guna bahasa rojak, tapi kenapa orang lain tak kena macam dia juga? Mesti sebab orang dengki yang dia ni cantik dan pandai. Cuba bayangkan kalau keluarga anda kena macam apa yang dia kena. Mesti kecewa kan…

  3. Sofia

    She spoke well.. please do not associate her with king coco.. she is nothing like king coco. Her English is perfect!!!

  4. bubuk putih

    aku dok penang dr kecik..mmg png ni tukang cuci jamban skolah2 methodist, convent… tukang tiket bus..sume ckp org puteh..tp local english..cina india malayu..tp xda sapa pun gelak2.. ok je..yg penting bila pelancong dtg..kami tau nak respon..hello..kita bukan kat london..kita local malaysia.. jepun lg teruk english..maju ja wei.. mmg bangsa melayu kuat kutuk..tp pemalaih..

Leave a Reply