Viral

(VIDEO)Cikgu Institusi Kemahiran Pukul Kepala, Tendang, Maki Murid Ketika Mengajar

Satu video menunjukkan seorang lelaki dewasa memukul kepala dan menendang seorang remaja ketika mengajar mengenai telah menjadi viral.

CikguSamsengANVideo berdurasi 1 minit 43 saat itu kini dikongsi secara meluas di Facebook, dengan rata-rata Netizen mengecam lelaki dewasa tersebut yang dipercayai seorang tenaga pengajar di sebuah institut kemahiran yang diketahui ramai.


Video itu boleh ditonton di bawah:

Ada antara Netizen mendakwa cara pengajaran sebegitu merupakan cara yang biasa digunakan di pusat pengajian berasaskan kemahiran.
5

Namun begitu dia dibidas oleh Netizen kerana cara penjagaran sebegitu disifatkan melampau kerana remaja tersebut bukannya sedang berlatih menjadi seorang komando tentera atau polis.
1

4
3
2
Netizen yang menyifatkan tindakan guru tersebut melampau meminta pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menangkap guru tersebut dan membuat siasatan lanjut.

Setakat ini, video tersebut mendapat lebih dari 1,200 perkongsian.-amazingnara.com


Comments 1

  1. Sil

    Nak mahir sekalipon bukan mcm tuu cara dia nak mengajar. Dh main2 kepala tuu elok sngat ke. Cikgu apa jenis mcm tuu? Masa belajar jd cikgu ada kena suruh sumpah seranah ke, pukul murid kalau tak phm? Rasa kuat la tuu. Nak tunjuk hebat. Tp cara ajar murid tuu rata2 mcm tak btauliah takde tamadun.

Leave a Reply