Uncategorized

Why Muslim? A Very Good Read

whymuslim

Sila baca ini. Terima kasih kepada Aries sebab hantar email. Sangat bagus. Gambar dilukis oleh http://nayzak.deviantart.com/. Terima kasih kepada yang bagi info.

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

Comments 54

  1. anaz

    wow….

  2. anildaf

    Dunia dah nak kiamat dah…huhu….

  3. double std

    kalau tak takkan lah nabi s.a.w kata di akhir zaman nak hidup kan sunnahnya bagai mengenggam bara api-hadis sahih

  4. hebat la artikel ni..betul apa yang dikatakan..

  5. tazkirah pagi yg berkesan. tg bg nara

  6. zie

    betul la… wlupn x sume jew jahat, tapi yg segelintir tu kejam, sgt.

  7. shanadh

    menarik artikel ni, dpt menarik minat budak2 juga…

  8. […] ye. Atau sebenarnya diorang ada sebab lain untuk merahsiakan perkara-perkara cinta ini?P.S: Kenapa Muslim? Kenapa?Baca Yang Ini Pulak:-(KUIZ)Siapakah Artis Berlagak Hantu Ini? (134)(GAMBAR)Red Carpet Anugerah Skrin […]

  9. effie

    menarik.. memang sesuai di forward pada kafir laknatullah..

  10. Amal Makruf wal Nahi Anil Mungkar

  11. pen merah

    mohon untuk copy ye..
    trima kasih..

  12. really nice entry. nak bg mbe2 bacela.
    Islam sgt ditindas skrg neh kan

  13. fifie

    awesome!!!
    utk renungan bsame.. 🙂

  14. abg nara,
    pinjam post ni.
    nk letak kt belog.
    boleh?!

  15. nk mntk izin copy..
    thanx.. very2 menarik laaaaaaaaa..
    actually nk nanges pn ad tbyg nsb muslims akhir zaman..

  16. mohon copy dis article.tq

  17. eyda

    sangat terkesan…..hidup islam…

  18. lagi lagi alasan “dah nak kiamat la tu”….. as if we dont know.. kalau tak de benda nak cakap.. tak perlu la komen… annoying sangat..

  19. love

    TERIMA KASEH kpada yg org yg buat pesanan tu,sgat comel dan menarik perhatian org utk mmbacanya..=)

  20. ctmunirah, mereka sekadar menyatakan pandangan….

  21. Sharxz

    Really interesting..

  22. manga

    Comel. WOnder who draws it. Well at least the messages are easily understood.

  23. muslimah

    mohon copy…sgt interesting

  24. jimmy

    Goku masuk Islam?

  25. hairul

    nk copy..mnta izin..tq.

  26. […] This post was mentioned on Twitter by afiq safwan, beautifulnara. beautifulnara said: why muslim? a very good read http://amazingnara.com/why-muslim-a-very-good-read […]

  27. AmazingNara

    sesapa nak copy silakan. hehe

  28. barat ngan sikap prejudice depaaa!!!

  29. Isra'

    artikal yg sgt baik… terima kasih..

  30. Eqin

    nice info..

    mohon copy… ~ tq

  31. Interesting! nk share kt blog jgak la. thx 🙂

  32. AB

    wow…its so totally true… i pun nak copy to be fowarded to my friends….tq…

  33. Anonymous

    BANGKIT LA WAHAI MUSLIM DAN MUSLIMAH UNTUK MENEGAKKAN KEBENARAN.. MESTI ADA CARA UNTUK MENGUBAH PERSEPSI DUNIA TERHADAP ISLAM. MUSLIM DAN MUSLIMAH PERLU MENGENAL DIRI SENDIRI BAGAIMANA HIDUP SECARA ISLAM DAN SEMANGAT UKHUWAH PERLU DI SEMAI DALAM SETIAP JIWA….MUNGKIN… BERMULA DARI INDIVIDU-KELUARGA-DUNIA?

  34. deeda

    Interesting! ..
    nak minta izin abg nara .. nak copy, nak post kat blog .. tq 😉

  35. imno one

    keep up..nak copy ya,boleh..

  36. hikaru

    mmg btul ape yg cube disampaikan…marilah sama2 kite mengubah pandangan dunia terhadap islam….nak mintak izin copy gambar2 sbb comel sgt

  37. perkongsian yg bgs.. tetapi adalah lebih berhemah andai penulis menyatakan credit dari mana sumber2 gambar2 yg penulis ambil.. =) bila bubuh watermark sendiri pada gmbar ini adalah kurang sesuai… maaf…teguran membina… =)

    http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/201/c/0/Because_he_is_a_muslim____by_Nayzak.swf

  38. kazekagesaama

    hmm…nasib umat Islam skrg..moge Allah mmberi perlindungan..

  39. Anonymous

    Salam
    ni link asal, original pelukis gambar2 di atas

    http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/201/c/0/Because_he_is_a_muslim____by_Nayzak.swf

    tak elok bukan sebarkan tanpa bagi credit kepada si pelukis yang bersusah payah memikir idea untuk berdakwah dalam kartunnya.
    gambar terakhir sepatutnya tertera

    “Done by Nayzak
    http://nayzak.deviantart.com/

    tapi kenapa di padam?? dalam Islam ini dikira mencuri, maksud saya si penyebar email itu.

    Pengajaran bagi orang Islam : mahu sebarkan apa2 pun kene tahu sumber, meskipun hadis, ayat al-quran, dll….

  40. budakmed

    Salam
    ni link asal, original pelukis gambar2 di atas

    http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/201/c/0/Because_he_is_a_muslim____by_Nayzak.swf

    tak elok bukan sebarkan tanpa bagi credit kepada si pelukis yang bersusah payah memikir idea untuk berdakwah dalam kartunnya.
    gambar terakhir sepatutnya tertera

    “Done by Nayzak
    http://nayzak.deviantart.com/

    tapi kenapa di padam?? dalam Islam ini dikira mencuri, maksud saya si penyebar email itu.

    Pengajaran bagi orang Islam : mahu sebarkan apa2 pun kene tahu sumber, meskipun hadis, ayat al-quran, dll….

  41. eliz cun

    tersangat betul utk diakui oleh musuh Islam kan?

  42. vanilla coke

    sgt best… 🙂

  43. Anonymous

    saya suka artikal ni

  44. Budak Kuantan

    Content ini sangat bagus..
    Mintak moderator tolong forward kan content ini ke emel saya, kalau xkeberatan. Saya nak post di blog saya pula.. ; )

  45. UstazROCK

    NICE. Thanx 4 Sharing.

  46. seri_muka

    hmm betul3…setuju la dgn animation ni…..sgt ber’isi..

  47. pengajaran

    tak bagus dan bertentangan

  48. wow!!! it is true..thanx to who make this..
    Now i realise, islam is the Best..:)

  49. Congrats to the cartoonist…

  50. jay

    Why do those in the Muslin world blame all of America for the act of one
    man and his few followers in the burning of a mere book; making threats to all Americans and not just to the ones doing the burning.
    The real question is: how can they say, the American people should not judge all of Islam for the act of one Muslin extremist and his followers for the death and destruction that took place on 9/11.

  51. airosha

    cute cartoon…great msg…well done…really touched

  52. leo-lizza

    1st… wow… menyentuh jiwa
    2nd.. memang sume ni berlaku kepada orang2 islam dari dahulu lagi… dari zaman nabi muhammad s.a.w sampaila ke zaman salahuddin al ayubi… malah hingga sekarang bukan islam terutamanya yahudi dan nasrani tak dapat menerima Islam sedangkan mereka tahu kebenaran Islam… masyaAllah..
    3rd… sebarkan kebenaran Islam dgn berhikmah… spt kartun ini… Allahu Akbar

Comments are closed.