Apple, Gadget

Xiaomi Mi Notebook Pro Mencabar Apple Macbook Pro

Xiaomi dalam pelancaran terbaru mereka mengatakan laptop terbaru mereka Mi Notebook Pro adalah penyelesaian kepada Macbook Pro dari Apple. Ini adalah act of war yang dilakukan oleh Xiaomi Kepada Apple. Itu pun jika mereka rasa Apple peduli dengan semua ni.

Okey, Syarikat pengeluar dari China untuk mengatakan laptop mereka lebih murah malah lebih bagus dari laptop keluaran Apple dimana Xiaomi menawarkan lapto yang lebih nipis dan ringan. Mereka juga mengatakan laptop keluarannya lebih bagus dengan paparan skrin yang cantik, pemprosesan yang lebih besar dengan ROM dan RAM yang lebih besar.

Harga jualan untuk Mi Notebook Pro adalah US$980 (RM4,123)

Mi Notebook Pro mempunyai fingerprint sensor, Gorning Gorilla Glass 3 screen dan 256GB ruangan storage.

Mengikut spec yang diberi, Mi Notebook Pro memang sanga menarik dan mempunyai rekaan yang minimalist. Ia juga didatangkan dengan 7 port yang terpasang, tidak seperti Macbook yang hanya mempunyai 5 port sahaja.

Nampkanya syarikat dari China ini sangat ingin bersaing dengan Apple yang kita tahu merupakan pemain yang besar dalam industri elektronik selepas Samsung. Good luck dan selamat berjaya Xiaomi. hahahah

Leave a Reply