(11 GAMBAR)Banjir Kilat Di Kuala Lumpur Malam Tadi (7 Mac 2012)

  • Kemaskini: Empangan di Bukit Belacan, Ampang telah pecah. Banjir teruk di kawasan tersebut dan ada yang dilaporkan terbunuh. Empangan pecah dipercayai punca banjir kilat.
  • Kemaskini: Tanah runtuh di Kampung Attap di Kuala Lumpur . Seorang remaja berumur 13 tahun, maut apabila tertimbus di rumahnya. 
  • Hampir 400 penduduk dari dua kampung di Ampang dipindahkan malam Rabu apabila rumah mereka yang rata-rata terletak berhampiran sungai dinaiki air. Banjir berikutan hujan lebat di Lembah Klang petang tadi turut menyebabkan beberapa rumah di tebing sungai kawasan itu dihanyutkan.Dua kampung terlibat ialah Kampung Lembah Jaya Utara dan Kampung Pinggir Tiga membabitkan 150 rumah. Mstar.


Sebenarnya dah lama kita tak dengar berita tentang Kuala Lumpur dilanda banjir, bukan? Tetapi malam semalam telah berlaku banjir kilat sehingga ada yang sempat berkayak di tengah bandar. Paras Sungai Gombak juga dilaporkan kritikal manakala Kampung Baru diberitakan hampir lumpuh. Ini ialah kerana hujan lebat yang turut selama tiga hari berturut-turut di Kuala Lumpur.

Photobucket

Lagi 10 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Advertisement


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sumber.

 

Hampir 400 penduduk dari dua kampung di Ampang dipindahkan malam Rabu apabila rumah mereka yang rata-rata terletak berhampiran sungai dinaiki air.

Banjir berikutan hujan lebat di Lembah Klang petang tadi turut menyebabkan beberapa rumah di tebing sungai kawasan itu dihanyutkan.Dua kampung terlibat ialah Kampung Lembah Jaya Utara dan Kampung Pinggir Tiga membabitkan 150 rumah.

Comments

comments