(14 GAMBAR)Tudung Bawal Mawar Fizo Omar Dari Yuna Bella

2237
Dengan sedikit kreativiti, tudung bawal juga boleh kelihatan menarik. Begitulah yang dilakukan oleh Yuna Bella, yang kelihatan comel dengan mengenakan tudung yang dinamakannya Tudung Bawal Mawar Fizo Omar. Ikuti nukilan Yuna Bella seperti di bawah:-

Kepada yang tak suka tudung awning , tapi nak bergaya macam mawar sila teruskan membaca . hehehehe . aku namakan gaya tudung ni , tudung bawal mawar fizo omar , kang aku letak nama fareeda tak pasal-pasal timbul isu paten . aku tau bila aku pakai tudung macam tu ramai mok cik-mok cik , adik-adik , kakak-kakak  yang duk usya gaya tudung aku . muahahahhaha . ok . perasan . aku tipu jer .

founder dia adik aku yang tudung pink tu , yang pasti dua-dua orang belasah baju aku -___-“
Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 

 

 

versi aku pulak macam bawah ni :
nampak tak , acah-acah mawar , tapi masih labuh dan yang penting , ia sejenis tudung bawal 🙂
Jom cuba :
mesti ada pin , dan brooch besar , make sure dia punya jarum panjang , so senang nak pin .
guna bawal biasa jer , pastu samakan yang depan .
pakai macam biasa .
untuk yang tengkuk pendek macam aku , boleh pin kat belakang , lagi pun aku dah biasa letak pin , nampak lagi kemas , tak nak letak pon boley 🙂
ok start gumpalkan tudung , boleh start dari tengah tudung atau jarak sejengkal macam tu
lipat tudung secara menaik
boleh cuba lipat siap-siap then terus pin atau pun , buat satu-satu macam dalam gambar
ok bajet lah nak singkat atau labuh . sebab tu kena pin jang panjang , kalau x , xboleh nak pin .
selesai pin , jangan susah hati . dia memang akan messy macam ni . just adjust dan cantikkan lipatan tu .
nak senang , buat macam dalam gambar ni , satukan hujung yang bercabang .
pin kat belakang tudung yang di kemaskan tu .
siap ! kalau rasa singkat , boleh turunkan lipatan tu or jangan pin belakang tudung 🙂 thanks untuk adik aku yang sanggup jadi model , senang aku bagi arahan . muauahaha .
sekarang ni nak pergi mana pun aku buat gaya camgini jer . senang , ringkas .
selamat mencuba ya 😉
Entri ini disalin tampal 100% dari Yuna Bella

Comments

comments