(18 GAMBAR)Latihan Musim Sejuk Tentera Rusia Dan Korea Selatan

Nak sertai tentera? Bukan senang kalau tiada semangat yang kental. Kalau di negara luar, terdapat latihan khas yang hanya dijalankan pada musim sejuk. Anda boleh lihat sendiri latihan ketenteraan di Rusia seperti gambar-gambar di bawah.


 photo Military_Trainings3.jpg
 photo Military_Trainings1.jpg
 photo Military_Trainings2.jpg
 photo Military_Trainings4.jpg
Bagaimana pula dengan Korea Selatan? Negara ini mewajibkan perkhidmatan kepada tentera sebagai khidmat nasional. Lelaki berusia 18 – 35 tahun diwajibkan menyertai tentera dalam tempoh tertentu dan ia merupakan ‘Tugas Berperlembagaan’ (bersama cukai, pendidikan dan pekerjaan).

Set gambar selepas ‘jump’ ialah set gambar latihan tentera pada musim sejuk di Korea Selatan.  Seramai 200 orang anggota tentera menjalani latihan ini setiap bulan. Lagi 14 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)membawakan kepada anda Siri Semarak Bangsawan 2013 dengan pementasan “Hikayat 1001 Malam” pada 13 hingga 15 Disember 2013 (Jumaat, Sabtu dan Ahad) di Panggung Bandaraya, Jalan Raja, Kuala Lumpur. Bangsawan ini bakal dipentaskan oleh Opera Sri Bandaraya, DBKL.
Tiket berharga RM 5 boleh ditempah melalui nombor telefon 03-2614 8262 beserta tiket premier berharga RM 50 yang menjanjikan kepuasan menonton optimum (tempat duduk terhad di aras atas dan makan malam disediakan). Jom tengok ramai-ramai

Advertisement


 photo Military_Trainings17.jpg
 photo Military_Trainings15.jpg
 photo Military_Trainings18.jpg
 photo Military_Trainings14.jpg
 photo Military_Trainings16.jpg
 photo Military_Trainings12.jpg
 photo Military_Trainings13.jpg
 photo Military_Trainings11.jpg
 photo Military_Trainings8.jpg
 photo Military_Trainings7.jpg
 photo Military_Trainings9.jpg
 photo Military_Trainings10.jpg
 photo Military_Trainings6.jpg
 photo Military_Trainings5.jpg

Comments

comments