(5 GAMBAR)Cara Kreatif Untuk Minum Kopi

Biskut cawan kopi ini direka oleh Sardi untuk syarikat Itali, Lavazza. Di bahagian dalam setiap biskut cawan ialah gula aising keras yang berfungsi untuk mengasingkan kopi dari biskut. Ia membuatkan cawan menjadi kalis air dan memaniskan kopi.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Advertisement

Photobucket

Photobucket

Mula-mula minum kopi, kemudian makan…cawannya!

***

 

Jadilah sebahagian daripada ahli PERMATA Seni Koir! PERMATA Seni Koir memerlukan kanak-kanak berbakat dalam seni suara, berumur 8 hingga 10 tahun, mempunyai pengetahuan dalam teori muzik (contoh: ABRSM, Trinity, dan sebagainya) atau mempunyai bakat menyanyi yang baik, berpenampilan menarik serta boleh menari dengan baik.

PERMATA Seni Koir memerlukan kesemua kanak-kanak berbakat ini untuk menjalani Uji Bakat selaku Ahli PERMATA Seni Koir. Datang beramai-ramai ke JABATAN KEBUDAYAAN DAN KESENIAN NEGARA, TINGKAT 2 BLOK F, KOMPLEKS PEJABAT KERAJAAN BUKIT PERDANA,JALAN DATO’ ONN, 50610 KUALA LUMPUR (berhampiran stesyen KTM Bank Negara) bermula jam 9.00 pagi hingga 10.30 pagi pada 4 Ogos 2012 (Sabtu).

Layari www.jkkn.gov.my untuk muat turun kriteria lengkap Ahli PERMATA Seni Koir. PERMATA Seni Koir di bawah naungan YABhg. Datin Seri Paduka Rosmah Mansor di bawah program PERMATA dan diurus setiakan oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara. Maklumat juga boleh didapati menerusi laman sosial ‘fan page’ FB Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara. Telefon Urus Setia di 03-2052 3600.(Syaini)

Comments