(9 GAMBAR) Pantai Serpihan Kaca Di California

Pantai serpihan kaca atau Glass Beach di California ialah kesan mengagumkan ketahanan alam semulajadi. Pada awal abad ke 20, penduduk-penduduk Fort Bragg menganggap pantai ini adalah tempat sisa buangan sampah, mereka membuang semua benda, termasuk peralatan rumah dan barangan kaca.

Ia kemudiannya dibersihkan oleh North Coast Quality Board, yang tidak dapat menyahkan kesemua kepingan kaca. Jadi mereka membiarkannya saja di situ. Namun alam semulajadi pun ada trik tersendiri. Disebabkan dihempas ombak selama bertahun-tahun, kaca-kaca tajam telah terhakis dan membentuk batu-batu kecil yang berwarna warni dan lutsinar.

Pantai kaca, syurga berwarna-warni kini melindungi sebahagian dari Mackerricher Park.

Bersempena Festival Muzik Kuala Lumpur 2012, Konsert Ekstravaganza Dikir Barat akan berlangsung di Istana Budaya pada 1 dan 2 Julai ini. Konsert ini bakal menampilkan nama-nama besar dalam industri hiburan tanahair seperti Ziana Zain, Awie, Jamal Abdillah, Noraniza Idris, Lan Typewriter, Hazama dan lain-lain lagi membawakan lagu-lagu mereka dalam versi Dikir Barat. Saksikan dan rasakan kelainannya. Tiket berharga hanya RM 20, RM 35, RM 45 dan RM 60 boleh dibeli secara online melalui http://www.ticket2u.biz . Dapatkan sebelum kehabisan!. “SEMARAKKAN SENI BUDAYA”

Advertisement

Photobucket

Lagi lapan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Comments

comments