Apple Akan Keluarkan iPhone Dengan 3 Lensa Di Belakang Pada 2019

Desas desus dari Taiwan iaitu Economic Daily News mengatakan Apple akan mengeluarkan iPhone dengan 3 kamera untuk kamera belakang iphone milik mereka.

Dijnagkan camera tersebut mempuyai kapasiti 12-megapixel dan mampu menyokong 5x Zoom.

Model terbaru yang baru dikeluarkan iaitu iPhone 8 (PRODUCT)RED Special Edition mempunyai camera 5x dgital zoom. Manakala iPhone 8 Plus dan iPhone X mempunyai 10x digital zoom dan 2x optical zoom pada dual lens kamera mereka.

Advertisement

Fenomena gambar bokel seperti menjadi pencetus kepada Apple dan khabar angin ini mungkin betul untuk memastikan mereka mampu bersaing dengan pengeluar yang lain seperti Huawei. Baru baru ini Huawei telah mendedahkan peranti pintar terbaru mereka P20 Pro yang mempunyai triple Leica-made camera. Versi tersebut mempunyai kamera 40-megapixel f/1.8 lens, 8-megapixel f/2.4 telephoto lens yang mempunyai 3x optical zoom, dan 20-megapixel f/1.6 monochrome lens dimana lebih bagus berbanding Apple, Samsung dan Google Pixel. P20

Pro juga memintas Galaxy S9+ dalam ranking DxO Mark dalam the best smartphone camera dengan mata keseluruhan iaitu 109.

Jika benar apple mengeluarkan triple lens kamera untuk iPhone, ia akan menjadi perlumbaan yang sangat sengit dalam arean kamera telefon dalam pasaran.

Comments

comments