Bayangkan Anda Berada Dalam Penerbangan Penuh Najis Dan Sampah

2710

Cuba bayangkan anda berada dalam penerbangan yang kotor dengan najis? Jijik bukan? Namun itu lah yang berlaku di dalam sebuah penerbangan yang viral di Twitter baru-baru ini.

Video yang berdurasi 52 saat itu telah dikongsikan oleh pemilik akaun Travel Jimat yang menunjukkan keadaan sebuah pesawat yang dipenuhi najis bersepah di dalam tandas.

Bukan itu saja keadaan di tempat duduk penumpang juga penuh dengan sampah sarap yang dibiarkan di atas lantai. Keadaan di dalam penerbangan itu seolah olah berlakunya bencana alam gempa bumi dengan sampah yang berselerak.

Video yang mendapat perkongian sebanyak 525 retweet itu turut mendapat kecaman dari netizen oleh kerana rata-rata penumpang di dalam video itu kelihatan seperti orang muslim.

Ada juga komen netizen yang cuba bersangka baik dengan apa yang telah terjadi dengan menyalahkan air turbulence yang kuat.

Netizen mengibaratkan penumpang pesawat tersebut seolah olah tiada sivik.

Namun tiada lagi sumber yang sahih mengenai penerbangan di dalam video ini. Yang pastinya tiada alasan untuk tidak menjaga kebersihan walau dimana saja anda berada.

Sumber: Twitter 

Comments

comments