Bayi 2 Tahun Dipajak Oleh Bapa Sendiri Kerana Tak Cukup Duit Bayar Makan

4337

Sanggup ke anda menggadai anak sendiri? Pasti anda berfikir berkali-kali kerana anak itu. Baik kita kedai barangan kita daripada anak sendiri.

Di China, seorang bapa tergamak ‘pajak’ anak perempuan berusia dua tahun kepada pemilik sebuah restoran di Foshan apabila gagal bayar makanannya baru-baru ini.

Lelaki dikenali sebagai Ding itu berbuat demikian selepas mendapati dia kurang satu yuan untuk membayar semangkuk mee berharga enam yuan pada 6 April lalu.

Ding memberitahu pemilik restoran dia meninggalkan kanak-kanak itu di premis berkenaan dan akan mengambilnya keesokan hari.

Rakaman CCTV diperoleh stesen Southern Television Guandong memaparkan lelaki itu menolak semula anaknya ke dalam restoran ketika beredar.

Pemilik restoran itu bertindak menghubungi polis selepas Ding gagal ditemui dan mengingati lelaki terbabit berniat membuang anaknya.

Namun, selepas beberapa jam, Ding kembali ke restoran itu dan terkejut apabila mendapati anaknya sudah diserahkan kepada polis.

Jurucakap polis berkata, lelaki berkenaan mengambil masa lama kerana skuter elektrik miliknya kehabisan bateri dan terpaksa menunggu kenderaan itu dicaskan semula.

Ding mengaku menyesal selepas mendapat amaran tegas daripada polis.

 Apa yang difikirkan oleh bapa kanak-kanak ini sebenarnya?

Comments

comments