Ini Cara Atasi ‘Laptop Loading’ Ketika Dihidupkan, Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi!

Cara On Laptop Dengan Laju

Mendepani cabaran pandemik yang tidak berkesudahan ini, ramai diantara kita yang sudah mengehadkan pergerakan dengan melakukan pekerjaan dari rumah (WFH).

Selain memerlukan rangkaian internet yang terkini, laptop yang pantas juga pastinya memainkan peranan yang penting kan.

Tambah-tambah lagi, bila kita nak mengejar masa tapi laptop pula loading nak on, memang jadi masalah!

Berkongsi ilmu dan tips mudah, individu ini turut memberikan langkah terperinci untuk korang semua praktikkan. Laptop lebih laju, hati pun senang kan. Jom kita tengok.

Advertisement
@ammar_pian_oejumpa jodoh tak? Hahaha #pianlaptopsolution #oeacademy #oe #imatitan #tiktokmalaysia? original sound – dekwaaaaaa

Ini ringkasan dari video tersebut :

  1. Tekan Window Button.
  2. Tekan Start Up.
  3. Tekan Enter.
  4. Korang akan lihat list Software dan Application.
  5. Pilih untuk Off mana-mana Application mengikut keperluan.
  6. Boleh On jika perlu.
  7. Setelah selesai, boleh Restart semula laptop.

Semoga perkongsian ini membantu!

SUMBER

Comments