iPhone 13 Mungkin Hadir Dengan Pengimbas Cap Jari Pada Skrin Bagi Memudahkan Pengguna

Apple sebelum ini tidak sertakan pengimbas cap jari pada telefon terbaru mereka iaitu IPhone 12. Begitu juga dengan iPhone sebelumnya, iPhone 11 yang hanya menyokong Touch ID dan Face ID jer untuk security lock dan sebagainya.

Mungkin ini tak jadi isu besar sangat pun. Tapi ramai berpendapat yang Apple patut buat pengimbas cap jari pada keluaran iPhone terbaru mereka nanti, sekaligus dapat memudahkan pengguna. Lagipun, telefon-telefon pintar jenama lain pun dah banyak yang menyokong ciri ni, betul tak?

Mungkin ini berita baik buat peminat iPhone. Menerusi laporan dari WSJ, Apple akan sertakan pengimbas cap jari pada skrin untuk iPhone 13 yang akan keluar pada tahun ini gais. Kalau betul kan best! Memang senang gila kalau korang nak akses apa sahaja yang ada dalam telefon korang tu nanti.

Apa pandangan korang? Patutnya dah lama iPhone buat ciri ni kan? Apapun, kita tunggu sehingga Apple mengeluarkan iPhone terbaru mereka nanti gais.

Advertisement

Comments