Keluarga Muhammad Adib Kecewa Kes Ditutup Sementara

muhammad adib

Sehingga kini, masih tiada sebarang jawapan tentang kes kematian anggota Bomba Muhammad Adib akibat perbuatan jenayah. Kejadian ini berlaku pada 27 November 2018 selepas berlaku kekecohan di tapak Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, Subang Jaya.

Selepas siasatan dilakukan, pada 27 September 2019 pihak Mahkamah Koroner Shah Alam telah memutuskan kes ini adalah akibat jenayah yang dilakukan dua atau tiga orang individu yang gagal dikenalpasti sehingga kini.

Kes ditutup sementara

This image has an empty alt attribute; its file name is image-1.jpeg

Advertisement

Bagaimanapun Sabtu lalu, Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Zuraida Kamaruddin dilaporkan berkata kerajaan kini akan memberi fokus untuk memberikan bantuan kepada ahli keluarga Allahyarham Muhammad Adib. Ini selepas kes ini telah dilaporkan akan ditutup sementara dan akan dibuka semula jika ada sebarang bukti baharu.

Keluarga Muhammad Adib tidak puas hati

Sudah pasti keputusan menutup sementara kes ini tidak akan diterima keluarga mangsa. Perkara ini diluahkan bapa Adib yang berharap pihak berkuasa akan tetap meneruskan siasatan kes anaknya yang masih belum terbela.

This image has an empty alt attribute; its file name is kd012-87cm.jpg

“Sekiranya mahu tutup sementara, tetapi dalam masa sama pihak berkuasa meneruskan siasatan, itu tidak apa, kita cuma tak mahu kes ditutup terus.”

“Saya harap pihak polis terus melakukan siasatan, jika ada (siasatan) mesti akan ada petunjuk baharu.” – Katanya kepada Berita Harian.

Mohd Kassim juga mengatakan dia akan berbincang dengan peguam keluarga untuk memastikan kes itu diteruskan. Jika kes Adib ini tidak terbela, pastinya ia akan mengecewakan ibu bapa arwah. Semoga arwah Muhammad Adib tenang di sana dan mendapat pembelaan di dunia. Al-Fatihah.

Pendapat anda? Kongsi bersama kami di Facebook dan Telegram AmazingNara

SUMBERBerita Harian

Comments