Kereta Terbang ‘Aircar’ Bakal Masuk Pasaran China

858

Kereta terbang adalah antara pengakutan yang paling kita semua nantikan. Bagaimanakah agaknya rupa kereta terbang Malaysia menjelang 2020 nanti?

Baru-baru ini menerusi sebuah Ekspo Import Eksport Kebangsaan China (CIIE) yang diadakan di Shanghai baru-baru ini,jurutera dari Slovakia dan seorang juruterbang Stefan Klein berjaya menarik perhatian pengunjung China dengan pameran sebuah kereta terbang yang dinamakan sebagai ‘Aircar’.

Rekaan kereta terbang ini yang mudah alih, kipas pada belakang bahagian belakang dan sayap model ini mampu dilipat membolehkan Aircar beroperasi seperti kereta biasa.

kereta terbang

Bukan itu sahaja, penawaran keberkesanan enjin yang sempurna antara yang membuatkan model ini mampu digunakan secara komersial.

Untuk anda yang berminat dengan ‘Aircar’, ia dicipta untuk semua orang tanpa memerlukan latihan khusus untuk menerbangkan kereta terbang ini.

Menurut Ketua Eksekutif Boulevard, Charles Bronson, beliau berharap rekaan kereta terbang ini akan dibeli oleh orang ramai di China.

Kereta ini boleh terbang dan ia memudahkan kita semua agar tidak perlu mengharungi kesesakan lalu lintas setiap hari. Bukan itu sahaja, Aircar sangat mudah dipandu oleh sesiapa sahaja.

Beliau juga berharap model ini mampu diperluaskan kepada pasaran umum.

Sebelum ini, kita semua tahu bahawa kereta terbang Malaysia dilaporkan 85% telah siap. Ia juga dijangka akan dibawa pulang ke Malaysia pada akhir tahun ini. Ketahui lebih lanjut dengan klik pautan ini.

 

 

Comments

comments