Larangan Merokok Kuatkuasa Malam Ini.

518

Larangan merokok di premis makanan yang telah diwartakan sebagai tempat larangan merokok akan bermula pada 12 tengah malam ini sejajar dengan peraturan yang telah ditetapkan bawah kawal hasil tembakau  (Pindaan) 2018.

68bc187f-78b0-48b3-9a98-cfc61523f8a7
Larangan merokok di premis makanan juga turut membabit kedai makanan tertutup, di tepi jalan dan sebagainya. Ia juga di lihat sebagai langkah bagi melindungi orang awam dari terdedah dengan asap rokok yang merbahaya.

Reaksi netizen rata-rata memuji tindakan Kerajaan yang meminda undang-undang ini bagi menjaga kesihatan rakyat bersama. Ini dilihat dari beberapa komen positif yang diberikan.

Screenshot-2018-12-31-at-2-56-38-PM
Ada juga yang menyuruh kerajaan menyediakan “spot smoker” kawasan khas untuk perokok merokok seperti di negara jiran kita, Singapura.

Screenshot-2018-12-31-at-2-47-49-PM
Jadi sebagai rakyat yang prihatin sama-samalah kita menghormati peraturan yang telah ditetapkan. Peraturan ini dilihat bakal memberikan impak positif kepada negara dalam menjaga kesihatan setiap rakyat.

Bagi perokok diluar sana ini adalah salah satu langkah yang baik bagi kalian untuk mencuba berhenti merokok dan ambillah peluang ini bagi mengatakan tidak kepada rokok yang kita sedia maklum merokok merbahayakan kesihatan diri sendiri dan orang sekeliling. -Amazingnara.com

 

Comments

comments