Malaysia Diramal Akan Menakluk Dunia Pada Tahun 2135 Menurut WorldWarBot

Sebuah portal WorldWarBot telah meramalkan bahawa Malaysia akan menakluk dunia menjelang tahun 2135 M setelah memenangi beberapa siri peperangan. Ramalan tersebut telah dikemaskini di laman Facebook mereka, dengan mendakwa Malaysia memperoleh kemenangan mengalahkan Argentina sepenuhnya yang telah ditakluk oleh Suriname pada masa itu.

“April 2135, Malaysia menguasai wilayah Argentina yang sebelumnya diduduki Suriname. Suriname kalah sepenuhnya. Malaysia menguasai dunia.”

Untuk pengetahuan, Suriname adalah sebuah negara kecil yang berada di Amerika Selatan dan merupakan negara bekas jajahan Belanda. Sama seperti Malaysia, Suriname juga mempunyai penduduk pelbagai bangsa yang kini memiliki populasi penduduk sekitar 570,000 orang.

Advertisement

Troll ini telah berjaya mendapat perhatian ramai yang memandang serius berkenaan perkara itu. Malah ada juga yang mengucapkan ‘tahniah’ kepada Malaysia atas kemenangan tersebut.

Ucapan tahniah

Riaksi netizen

Riaksi netizen

Yang pastinya ini hanyalah hiburan semata-mata memandangkan portal World War Bot adalah laman yang bertanggungjawab ‘meramal’ perang pada masa akan datang. Ia juga digerakkan secara automatik oleh bot yang menghasilkan catatan secara rawak.

Jom Follow’ Facebook & Twitter Amazingnara untuk mendapatkan berita sensasi dan terkini di seluruh dunia.

Sumber

Comments