Sama-Sama Berjuang Ketika COVID-19, ‘Rider’ Foodpanda Kongsi Rezeki Edar Makanan Buat Polis Dan Askar Ditepi Jalan

foodpanda

Selain daripada pihak polis, tentera dan petugas kesihatan yang merawat pesakit COVID-19, penghantar makanan juga berada di barisan hadapan ketika Perintah Pergerakan Kawalan dikuatkuasakan setelah orang ramai perlu berada di rumah. Dalam keadaan krisis ini, perkhidmatan mereka amat diperlukan bagi mendapatkan makanan.

Kita mungkin terlepas pandang, bahawa ada ramai di luar sana yang sanggup meninggalkan isteri dan anak-anak demi mencari sesuap nasi untuk keluarga mereka. Kerja mereka amat berisiko kerana terdedah kepada kontak dengan ramai orang saban hari.

Berkongsi rezeki, edar makanan kepada polis & askar

Meskipun mereka sendiri berpenat lelah setiap hari, beberapa orang ‘rider’ Foodpanda telah membuat kebaikan dengan berkongsi rezeki, mengedarkan makanan kepada pihak polis dan askar yang bertugas menjaga lalu lintas untuk mengawal pergerakan rakyat Malaysia sepanjang tempoh PKP.

Semoga dimurahkan rezeki, anda juga hero kami

foodpanda edar makanan polis atm tepi jalan rider foodpanda kongsi rezeki abang foodpanda kongsi rezeki

Tindakan murni mereka ini menarik perhatian netizen yang menyifatkan mereka adalah wira negara. Rata-rata netizen mengucapkan terima kasih diatas sumbangan yang diberikan dan mendoakan agar penghantar makanan berkenaan dimurahkan rezeki.

Sumber Berita : Twitter

Comments

comments