(VIDEO) Kepetahan Lelaki Ini Bercakap 5 Loghat Dalam 1 Minit Buat Ramai ‘Terpukau’

5 loghat

Kepelbagaian budaya dan etnik di Malaysia menjadikan negara ini penuh dengan keunikan. Mana tidaknya, setiap budaya tersebut membawa 1001 aura yang menjadikannya berbeza berbanding negeri lain.

Tidak kira di pantai timur, selatan, utara mahupun kepulauan borneo, ia tetap menjadikan identiti masing-masing menonjol. Itulah yang mahu dibuktikan seorang lelaki di laman Tiktok ini iaitu @cikgucapik yang cukup petah bercakap dalam 5 loghat.

Lebih membuat netizen terpukau, apabila cikgu tersebut memulakan perbualan dalam loghat Terengganu,Kelantan, Kedah, Sabah dan Sarawak.

Paling hebat apabila cikgu ini boleh bercakap dalam loghat Sarawak. Smooth je, sampai orang Sarawak pun puji! Memang luarbiasa bakat lelaki yang juga seorang guru ini.

@copickdotcoMasih ada lagi ke yang malu untuk tunjukkan identiti diri sendiri, jom support cikgu untuk tolong korang okay #fyp #proudmalaysian #tiktokguru? Wake up in the Morning – Tegami

Advertisement

Rata-rata warganet turut meninggalkan reaksi positif mengenai rakaman yang dikongsi lelaki itu.

“Wow…dia punya loghat tu smooth! Makin2 yang Sabah dan Sarawak punya tu”

5 loghat

Hebat kan? Fuh! Jadi, berbanggalah dengan identiti kita sendiri tau, tak kisah loghat negeri mana sekali pun, semuanya unik unik belaka.

SUMBER

Comments

comments

SOURCETiktok