(Video)Rupanya Ramai Tertipu Dengan Cawan Starbucks Venti Dan Grande

26575

Siapa agaknya pembaca Amazing Nara yang kerap minum Starbucks?

Baru-baru ini seorang netizen telah menyebarkan sebuah video di media sosial yang memaparkan dua saiz cawan berbeza di Starbucks tetapi mengandungi jumlah air yang sama.

Untuk peminum Starbucks, mereka semua tahu bahawa terdapat beberapa pilihan saiz cawan: tinggi (12 auns / 354ml), grande (16 auns / 470 ml), dan venti (24 auns / 709ml).

Dalam video ini mereka menggunakan cawan grande dan venti. Jika anda semua lihat jumlah air yang dituang adalah sama dari satu cawan ke cawan lain.

guna cawan venti dan grande untuk lihat kesahihan

Video ini telah dimasukkan oleh Mercadotecnia dan telah dikongsikan sebanyak 66 ribu netizen di Facebook.

Air mampu mengisi kedua-dua cawan yang berbeza saiz sepenuhnya dan ramai orang mempersoalkan apakah itu hanya taktik pemasaran untuk mendapatkan pelanggan membeli gelas berukuran yang lebih besar.
taktik pemasaran Starbucks

terbazir duit beli starbucks selama ini

Walaubagaimanapun, ada juga segelintir dari mereka yang mengatakan video dipaparkan adalah salah kerana cawan itu diisi dengan air dan sangat tak mustahil.
ada juga yang kata mereka tak salahSeorang bekas pekerja Starbucks mendakwa bahawa perbezaan antara grande dan venti juga ditentukan oleh bilangan shots, susu, sirap, dan ais.
bekas pekerja Starbusks kata ini salahSeorang lagi pekerja Starbucks mengatakan bahawa grande mempunyai satu shot espresso, manakala venti biasanya mempunyai tiga shot.

bukan sebab isi kandungan air sahaja

Apa pendapat anda sebagai pengemar Starbucks? kongsikanlah dengan kami di bahagian komen di Facebook.

Sumber: Facebook

 

Comments

comments